Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 339 322
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 34 275
Djaky, споделям за хора, с които често пишем из темите и може да помнят. Нямам претенции да правя статистика, нито да убеждавам някой. Всеки сам си преценя.

# 34 276
  • София
Здравейте! Къде днес може да бъде прегледано дете със симптоми?

# 34 277
Деца, доколкото аз знам, преглеждат основно в Пирогов.

# 34 278
Запушен нос и много секрет и на мен това ми остана от ковида. Някаква идея за нещо отхраващо и за носа?
Иначе и рязко влизам в дни на отпадналост, но слава-богу е все по-рядко.
ДАЯ77 ти сама ли си в къщи?

# 34 279
  • София
Не намирам ковид звена работещи събота и неделя Confused сега ще продължавам да звъня

# 34 280
Втечняващо секрета - АСС/АЦЦ. Отпушващо носа - физиологичен р-р/солена вода.

# 34 281
Пак да попитам, колко продължава поддържане на температуа 37.5 през ден, два ори снимка с чисти дробове? Мъжът ми 12 ден след положителен тест. ЛЛ вчера включи втори АБ,защото и тя не знаела какво му е. Той други симотоми няма и не е имал. Ваксиниран е.

# 34 282
Във Варна къде може да се прегледа човек с коронавирус? Личната на мъжа ми го отсвири тотално, а той има температура постоянно и вероятно трябва антибиотик. Sad

Редактирам се. Приятелка ми прати инфо, че днес и утре преглеждат в ДКЦ 1.
Осем, има Ковид зона в Окръжна болница. Под Спешното, до Съдебна медицина. Месец август като имахме съмнение за Ковид там ми направиха безплатен бърз антигенен тест и лекар ме прегледа и преслуша. Там спират и линейките с болните, май е нещо като триаж. Обаче сега братовчедка ми като прояви симптоми ходи и и казали, че и трябва направление от личния и я отпратили да си прави тест в лаборатория. Иначе наистина питат кой те праща, нас тогава ни прати личната на Джастев. Доктора беше млад, много мил и много внимателен. Дори кардиограма ми направи тогава.

# 34 283
beba2, когато изкарах бактериалната пневмония повече от месец след това поддържах такава температура и все се чувствах отпаднала, изморена и постоянно ми се спеше. По едно време вече спрях да я меря. А при Ковид сигурно е и още повече поддържането.

# 34 284
beba2, когато изкарах бактериалната пневмония повече от месец след това поддържах такава температура и все се чувствах отпаднала, изморена и постоянно ми се спеше. По едно време вече спрях да я меря. А при Ковид сигурно е и още повече поддържането.
Благодаря! Той не чувства нито умора, нито отпадналост, хапва си доволно. На допир не пари, а като я премери има. И аз му казвам да спре да я мери.

# 34 285
  • Варна
При чиста снимка и добро общо състояние, апетит и т н. аз лично антибиотик не бих пила. Камо ли предписан, щото "не знам какво ти има". Ето, споделят хората за продължителна субфебрилна температура. Бих се консултирала с друг лекар, дори онлайн, преди да изпия поредния антибиотик, предписан незнайно защо

# 34 286
Месечинка, на същото мнение съм и в понеделник има час за пулмолог. Около мен всички са на мнение, че при Ковид поне 2 антобиотика с Медрол са задължителни. Уморих се да им говоря. Ваксиниран е. Нали това е идеята на тая ваксина.

Последна редакция: сб, 30 окт 2021, 11:25 от beba2

# 34 287
  • тук и там
Цитат
Вентолинът ..
Не се изписва при всяка вирусна инфекция.

Зависи. Голямото дете беше с детска астма,вирусно провокорана.Израстана я.При всяка ВИ беше на вентолин,две години на фликсотод.  Малкото не е с астма, но прави често бронхити и бронхиолити,предразположен е -като сестра си. . И при него са вирустно провокирани. Та точно малкото си го лекува като всяка друга вирусна инфекция,поради горното което съм писала. За сметка на това АБ не  е пил от няколко години, за да съм точна-три пъти до сега е пил АБ ,от както се е родил-на 7 гд е в момента. Та при грип, ковид, адено вирус  и всяка друга ВИ-има ли кашлица, е на вентолин за кратко,после на фликсотод.Това  за моето дете. Не му е сменяна тертапията  специално заради ковид-това ми беше мисълта...

# 34 288
Аз съм по принцип с депресия и проблеми още преди КОвид! Ходих и на психолог всъщност там се заразих. Пила съм преди години антидепресанти. Сега не желая хапчета защото ше стана като бизон от тях. Трудно ми е много просто , защото лекувах депресията с тренировки и бягане
Точно вчера попаднах на информация за антидепресант който помага за леко прекарване на ковид https://www.bloombergtv.bg/a/2-novini/99573-evtin-antidepresant- … a-lekuva-covid-19 Не знам колко е адекватно в случая, просто си помислих, че може би при някои хора е свързано със серитонина, както пише. Има и проучвания за ролята на допамин и серотонин
Цитат
Interestingly, it has been recently postulated that alterations of both the dopamine and serotonin synthetic pathways might be involved in COVID-19 pathophysiology.  - Интересното е, че наскоро беше постулирано, че промените както в пътищата за синтез на допамин и серотонин могат да участват в патофизиологията на COVID-19
https://www.elsevier.es/en-revista-european-journal-psychiatry-4 … S0213616320300902

Последна редакция: сб, 30 окт 2021, 10:47 от Sparkles

# 34 289
Влизам само да споделя, не съм засичала да коментирате за ароматерапия. Едната приятелка, за които го играх доставчик на провизии, е маниячка на темата масла и за главоболието и облекчаване на дишането слагаше ментово масло в дифузера. Вечер капела и лаеандулови за успокоение и добър сън.. Поне не коства кой знае какво и може да се пробва..
После се. Сетих, че и ние много ползваме едно билков масло 100 билки и си мажем синусите и над устната за главоболие и хрема

Относно Вентолина - прочетете му противопоказанията, че при моето дете на 3г успя да ги прояви всичките. Най-страшното беше проблемът със сърцето. Преди 15г беше мода да се ходи на инхалатор, та го предписва ха здраво

Общи условия

Активация на акаунт