Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 339 249
  • 50 335
  •   3
Отговори
# 34 260
Моя мъж беше днес на пулмолог доцент.Не му е правил снимка.Само преглед със слушалки от което заключил,че сега бил малко по добре.Пусна му кръвни,които са много добре.
Интересното е,че му изписва изопринозин и това 35дни след болница..Тоз ковид цяла година ли ще се лекува?На мен също ми го бяха изписали по никое време...след като на снимка се виждаше резорбция. Не съм го пила.Вече втори пулмолог с такава терапия.Нали уж се пие в началото на ковид даже май и преди него...Тези лекарства вече ги взеха за някой бонбонки...Някой пил ли е изопринозина по "никое "време...

# 34 261
На моят 7 годишен син му изписаха Вентолин спрей за 4 дни(3х3) впръсквания ,и после две седмици Фликсотид-сутрин и вечер по две впръсквания.Никакви АБ,витамини и др. Педиатърката го лекува така и при други ВИ,когато има кашлица. Та си лекува и ковида,като всяка друга вирусна инфекция.
И нурофен/парацетамол за температурата да редувам-но той беше само един ден с температура. Мина боледуването, правихме втори  ПСР тест  в сряда-отрицателен.Добре се чувства .

На мен нищо не са ми изписвали.

Вентолинът се използва за облекчаване на дишането и бронхоспазмите.
Не се изписва при всяка вирусна инфекция.

# 34 262
Към  ДАЯ- момиче, събери се и се примири и подготви, че Ковид е дълго и продължително боледуване. При повечето хора поне, писали в темата. Аз не съм боледувала още, но след споделеното тук от близо две години изводът ми е, че, да, Ковид е подмолна гад, която се превъзмогва и преболедува дълго и продължително. Търпение и здрави нерви трябват. Ако не можеш сама, потърси помощ като лекарства от лекар, но не се отчайвай така. Лесно е отстрани ще кажеш, но дъщеря ми го преболедува и знам какво пиша. Търпение и адекватно самоконтролиране. Ако последните ти са непосилни, важна е подкрепата от близки и ЛЛ.
Изопринозин доколкото знам е за подсилване на имунитета. Нещо особено важно след Ковид, според мен.

# 34 263
  • София
Моля за насоки,че от личната едва ли ще получа.Пак ще си задам въпроса - къде човек се преглежда и пуска изследвания като е в карантина? Току - що и синът ме се озова с температура,болки в кръста и гърло, почвам да се паникьосвам, той е с автоимунно, алергична астма без прояви от години.

# 34 264
  • София
Моля за насоки,че от личната едва ли ще получа.Пак ще си задам въпроса - къде човек се преглежда и пуска изследвания като е в карантина? Току - що и синът ме се озова с температура,болки в кръста и гърло, почвам да се паникьосвам, той е с автоимунно, алергична астма без прояви от години.
В Софиямед може да отидете,както и в някои ДКЦ-та,но специално 22ро не ви го препоръчвам.

# 34 265

На частно може в Токуда и Софиямед. Правят изследвания, снимка, консултация с лекар и назначаване на лечение. В Александровска също има ковид кабинет и мисля, че е безплатен.

# 34 266
Към  ДАЯ- момиче, събери се и се примири и подготви, че Ковид е дълго и продължително боледуване. При повечето хора поне, писали в темата. Аз не съм боледувала още, но след споделеното тук от близо две години изводът ми е, че, да, Ковид е подмолна гад, която се превъзмогва и преболедува дълго и продължително. Търпение и здрави нерви трябват. Ако не можеш сама, потърси помощ като лекарства от лекар, но не се отчайвай така. Лесно е отстрани ще кажеш, но дъщеря ми го преболедува и знам какво пиша. Търпение и адекватно самоконтролиране. Ако последните ти са непосилни, важна е подкрепата от близки и ЛЛ.
Изопринозин доколкото знам е за подсилване на имунитета. Нещо особено важно след Ковид, според мен.

Аз съм по принцип с депресия и проблеми още преди КОвид! Ходих и на психолог всъщност там се заразих. Пила съм преди години антидепресанти. Сега не желая хапчета защото ше стана като бизон от тях. Трудно ми е много просто , защото лекувах депресията с тренировки и бягане. Нещо, което в момента е невъзможно да правя. Опитах леки движения като йога и дишане белкем малко ми олекне. Ми толкова беше трудно , не съм очаквала , че толкова безсилна мога да се чувствам. Пише, че от дексаметазон се усилват психимеските проблеми и депресията при хора, които я имат. Надявам се да спре като спра таблетките. Не може да е рязко спирам по схема , която са ми изписали. И въпреки всичко това наистина се чувствам изгубена. Както писах нямам лл който да ме наблюдава а психиложката ми е болна също и не нога да говоря с нея в момента. Остава ми само да стискам зъби и да се надявам , че ще мога да се движа повече в някакъв момент скоро преди съвсем да откача.

# 34 267
В Софиямед може да отидете,както и в някои ДКЦ-та,но специално 22ро не ви го препоръчвам.

Аз междудругото съм доволна от22ДКЦ. Докторката ме извикана вторичен преглед, преслуша ме, прати ме на контролна снимка. Показа ми дихателни упражнения. Но съм лек случай, за по-тежки случаи няма да са ок.

# 34 268
  • София
Kisses{P}, каква беше диагнозата ви, че ви показа дихателни упражнения?

# 34 269
Kisses{P}, каква беше диагнозата ви, че ви показа дихателни упражнения?

Чу множество влажни хрипове в дробовете. (Макар и по-рядко още кашлям със секрети). Не знам на рентгена какво е било, обади ми се по телефона да ми каже, че нещата са по-добре спрямо предната снимка и вървя на подобряване, така че нямало да изпише антибиотик (а искаше на база слушалката). Да пия отхрачващо (Геломиртол) и да правя упражненията.

# 34 270
В 17ДКЦ също има ковид зона. Обадих се в РЗИ, те казаха да звънна и в нашето 8 РПУ и там да предопредят че излизам и със собствен транспорт отивате на преглед. Кабинета в Александровска Не препоръчвам, първият ми преглед беше там от Очен лекар.

# 34 271
И аз да се разпиша в тази тема.
Мъжът е с корона, установена с ПСР. Ваксиниран с астра зенека. Имаше главоболие половин ден и запушен нос към момента.
Аз и едното дете сме с Модерна (другото е малко) и сме отрицателни, без признаци.
Не пием нищо, то и няма за какво.

# 34 272
Във Варна къде може да се прегледа човек с коронавирус? Личната на мъжа ми го отсвири тотално, а той има температура постоянно и вероятно трябва антибиотик. Sad

Редактирам се. Приятелка ми прати инфо, че днес и утре преглеждат в ДКЦ 1.

Последна редакция: сб, 30 окт 2021, 08:50 от 🎀 Осмичка 🎀

# 34 273
Напоследък засичам въпроси за изопринозин изписан при започване на оздравяване, явно наистина се изписва.
Приятелката ми, която боледува и е ваксинирана, е вече добре, явно ваксината работи. Изкара го с витамини и лежане на дивана 2 дни. Радвам се.

# 34 274
ДАЯ 77, невероятната умора и липса на сили дори за най-дребни неща са факт при много хора и за дълго време при някои. И аз мислех, че мъничко преувеличават... Докато не го изпитах лично. Писала съм напред в темата, невероятни усилия ми костваше да стигна до банята, отлагах с часове. Съсед не можеше да стои прав 10 мин. за душ, та жена му се наложи да купи пластмасова табуретка. Търпение, ще се възстановиш, трябва време. Разсейвай се с приятни неща, почивай повече. И може би е време да се запишеш при ЛЛ.
HAPPY, половината колеги го изкараха като лека хрема, другата половина бяхме по болници. Ваксини м. март за нас нямаше. Прибързани заключения от факта, че един човек боледувал леко. Аз пък бях в една стая в болницата с ваксинирана с АЗ, там я заварих и там я оставих, доста тежко го изкара. Но от един частен случай не правя заключения, би било несериозно.

Последна редакция: сб, 30 окт 2021, 13:16 от Djaky

Общи условия

Активация на акаунт