Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 338 948
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 34 380
  • SF
Хайде, Мими, да се оправи татко ти!!! Ще го излекуват.

# 34 381
Пиши още един заклет пушач за статистиката с леко каране.

И един непушач също.
Нито кашлица, нито хрема. Снимки и изследвания не съм правила.
Никой не пита в случая за такива като теб. Хората питаха от любопитство за пушачи.

# 34 382
Bianka, от описаното от теб, правя извода, че колежката ви е била болна и е идвала на работа доста преди да се почувства много зле. Добре е да си го имаш на ум.

Непрекъснато се изнервям от болни колеги, които идват на работа с думите "Ама аз съм настинал/а!". Затова сме в това положение, защото народа е масово безотговорен. 😡

# 34 383
  • София
Работен, не безотговорен 😁 В кръга на шегата всичко смърка, кашля, но пак се мъкне навсякъде. Няма оправия...

# 34 384
  • тук и там
За стистиката-непушачка, ваксинирана, изкарах го относително леко(минах без АБ, авирон и др, само на нурофен и парацетамол първите дни). Не мисля че има някаква връзка между тютюнопушене и тежест на заболяването.

# 34 385
  • Пловдив
Пиши още един заклет пушач за статистиката с леко каране.

И един непушач също.
Нито кашлица, нито хрема. Снимки и изследвания не съм правила.
Никой не пита в случая за такива като теб. Хората питаха от любопитство за пушачи.

Не е вярно. Питаха за пушачи и за непушачи.

# 34 386
Аз редактирах поста си, но не ми излиза..И ще питам пак
Кое е това златно лекарство, което струва хиляди левове и се предлага на лежащо болни в много тежко състояние?

Няколко са.
1) Ремдесивир, но не мисля, че питате за него.
2) Роактемра (тосилизумаб) - към 3000лв е едно вливане и се изписва много рядко на лежащо болни. Знам за един човек лекуван с това лекарство в болница в България.
3) Поликлоналните антитела на Редженерон, които също струват няколко хиляди. От тях не знам дали има бройки у нас.

Последна редакция: нд, 31 окт 2021, 00:19 от Hope4C

# 34 387
  • Русе
Точно с редженерона лекуваха Тръмп през ноември 2020г. Тогава четох някъде, че 1 доза била 30хил. долара...

# 34 388
Както се бъзикаха колегите цигарите вече са ми скапали дроба... Пушачите от обкръжението го караха по-леко. Може и да е съвпадение.
Не, не е съвпадение. Не смея да спра цигарите заради този смотан вирус. Затова пък, вече ги приемам като профилактика срещу вируса, щото преди това ме гризеше съвестта с този вреден навик. Wink

Може и да е смешно,но и аз така приемам в момента вредния си навик! Аз също имам приятелка сериозен пушач,която е лаборант в болница-при нея естествено вирусният товар беше голям,но изкара Ковид много леко. Аз не съм се разболявала,поне не със симптоми,но наблюденията ми върху познатите пушачи,преминали през болестта е същото

# 34 389
Какви лекарства се предписват най-често, когато човек е болен от Ковид?

# 34 390
Аз понеже съм стабилна пушачка, съм си открила няколко доказателства за пушенето.
1. Още в началото излезе проучване във Франция, според което пушачите сред населението са определен процент, но сред заразените са по-малко (от порядъка на два пъти). Подобно проучване имаше и за друга държава, като и там разликата беше доста отчетлива.
2. Лекарят, който е прегледал зет ми във ВМА е казал на сестра ми, че в интензивно са непушачи. И че сред колегите му пушачи много малко са боледували, сравнено с непушачите. Той самият бил пушач, но така и не успял да се сдобие с антитела по естествен път, въпреки, че работи в ковид отделението и въпреки, че дъщеря му била болна. Във ВМА обаче си пиеха ивермектин профилактично,  та не знам кое му е помогнало повече Wink. Що се опитват да ни  пробутват тези скъпи лекарства се чудя. Цигарите и ивермектин ще спасят света Simple Smile)).
3.Когато се разболя сестра ми, се оказа, че 6 от 8 контактни са положителни, другите  двама- пушачи.
4.Аз самата съм спирала цигарите два пъти за по една година. Много боледувах тогава. Всичко приключва след като захапя фаса... Обяснавам си го, че тази отрова държи постоянно в напрежение имунната система.

# 34 391
  • София
И при мен статистиката е в полза на пушачите. От тях аз и баба бяхме без температури, кашлици и лекарства, дядо (който пуши от 20-годишен, а сега е на 90 г.и продължава) не се зарази или го е изкарал безсимптомно. Мъжът ми, който е непушач, беше доста зле.

# 34 392
У нас предписва ли се колхицин? Питам защото това е новото "магическо хапче" според много специалисти.

# 34 393
Да, изписва се колхицин.

# 34 394
  • в страната на чудесата
И не е ново. А от миналия септември...
Сега новото е химекромон

Общи условия

Активация на акаунт