Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 338 912
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 34 410
  • Сф
От два дни съм със симптоми, днес положителен тест домашен. Имам насрочен ПСР чак за четвъртък, дали ще отчете? Много ще е тъпо хем да го изкарам, хем да ме няма в системата Sad
защо четвъртък? Утре , понеделник прави. То е ясна работата.

# 34 411
Осмичке, върви утре и направи тест, според мен.

# 34 412
Здравейте, задавам следния въпрос - какъв е начинът карантириран с положителен домашен тест да отиде да си направи PSR?
Снахата от понеделник е с Ковид, синът беше отрицателен до днес, когато си е направил нов тест. Започнал е да пие антибиотика, който са изписали на нея. За София става въпрос. Аз живея в провинцията, не знам какво да го посъветвам да прави?

# 34 413
Здравейте, задавам следния въпрос - какъв е начинът карантириран с положителен домашен тест да отиде да си направи PSR?
Снахата от понеделник е с Ковид, синът беше отрицателен до днес, когато си е направил нов тест. Започнал е да пие антибиотика, който са изписали на нея. За София става въпрос. Аз живея в провинцията, не знам какво да го посъветвам да прави?
Официално карантина налагат РЗИ, но само след ПСР тест. Другото си е карантина, която не подлежи на санкции. Ако снаха ти отиде да направи ПСР и той е положителен, РЗИ ще и наложат 14 дневна карантина, а на тези, които живеят с нея и нямат ПСР 10-дневна, независимо дали са положителни или не.
Накрая снахата ще има сертификат, но другите не.

# 34 414
  • Пловдив

Да се обади в РЗИ и да уведоми. Но преди това трябва ЛЛ да издаде направление.
Мама Нана, той сигурно е в карантина заради жена си.

Последна редакция: нд, 31 окт 2021, 14:06 от marzeliva

# 34 415
Аз след домашният положителен в четвъртък, просто се качих в колата с ММ и отидох до пункт. Нали не си мислите, че ежеминутно не се разминавате с положителни? Бях със симптоми седмица преди това, стоях в къщи след два отрицателни теста и не съм мърдала никъде, но можеше и да мърдам. Никой не ме знае. Между другото още никой не ми е звъннал да ми каже, че съм под карантина. Предполагам утре.

# 34 416
Да, той е под карантина, заради снахата. Затова попитах - дали има право да я наруши и отиде да си направи PSR?

# 34 417
Да, той е под карантина, заради снахата. Затова попитах - дали има право да я наруши и отиде да си направи PSR?

Аз не бях разбрала, че снахата е в официална карантина. Да звъни на ЛЛ и на РЗИ. Ще му кажат каква е процедурата.

# 34 418
Скрит текст:

Да се обади в РЗИ и да уведоми. Но преди това трябва ЛЛ да издаде направление.
Мама Нада, той сигурно е карантина заради жена си.
Обърква ме това "домашен тест". Ако жената е карантинирана с ПСР от РЗИ, а мъжът покрай нея за 10 дни, да, обаждаш се в РЗИ и отива да си направи ПСР, за да влезе в системата.

# 34 419
.....Официално карантина налагат РЗИ, но само след ПСР тест. ....

Или антигенен. Не е задължително да е ПСР.

# 34 420
  • Пловдив
За излизане при карантина се звъни на Районното, а не на РЗИ. Или поне така е в Пловдив.
От РЗИ издават предписанията, а контролът по спазване на карантината се извършва от Полицията.

# 34 421
Да, изписва се колхицин.
Изписано ми е курс за 3 месеца за лечение на перикардит след Ковид. Само , че във варианта Колхикум - Дисперт. Все още не съм приключила с курса и да отида на контролен преглед, но преди 10 дни изследванията ми бяха перфектни.

# 34 422
Здравейте, днес отново съм разтревожена. След лечение от Ковид домашно разбира се и двустранна пневмония която лекува ха досега със 3 антибиотика на 16 ден се подобрих и си помислих че вече се по оправям и хоп..... От 2 дни пак правя температура 37,3 до към 37,7 а ми е вече 22 ден ще се побъркам вече но утре отивам при пулмолога да правя пак изследвания снимка. Случвало ли ви сие това чудо да се оправите и пак да продължавате да поддържате температира

# 34 423
  • Варна
Последните страници не знам колко пъти обсъждахме поддържането на такава температура. Понякога се случва и не е проблем, та не бързай да изперкваш. Ако нямаш други оплаквания и пулмологът потвърди, че всичко е ок просто спираш да я мериш и чакаш да мине.

# 34 424
  • софия
За излизане при карантина се звъни на Районното, а не на РЗИ. Или поне така е в Пловдив.
От РЗИ издават предписанията, а контролът по спазване на карантината се извършва от Полицията.
Не навсякъде е такъв реда. В София се звъни първо на РЗИ и след това на РПУ. Най- добре да се пита в РЗИ...свързването с тях е трудничко...

Общи условия

Активация на акаунт