Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 338 990
  • 50 335
  •   3
Отговори
# 34 425
Незнам защо има хора вярващи още на тези тестове от аптеката или по скоро на начина по който си ги правиш и времето когато ги правиш.Ако не си го взел правилно и не си оцелил деня ,в който може да отчете,се успокояваш и така се влачиш още повече дни.При първи симптом веднага пср.Ако всичко е наред поне бързо ще мине карантината.А ако се усложни поне навсякъде биха те прегледали.
Майка ми с първи антигенен тест  на 5ден от симптоми отрицателен.После през 5дни още два отрицателни.Ден  след последния отрицателен беше с пср положителен.Всички тестове са правени от лекар.Само сметнете колко дни са изгубени и си създаде фалшиво спокойствие докато не се влоши.

# 34 426
Коя лаборатория е най - добра за изследване на ковид антитела ?

# 34 427
Момичета има ли от вас такива с повторна зараза. Не питам за познати на познати, а за вас или някой от семейството ви.

# 34 428
Има. Писаха и тук. За Кайсия се сещам, и др.имаше..

# 34 429
Явно съм изпуснала. А как е минало повторното боледуване. Питам защото чесно казано ми писна да се пазя, са не се срещам с хора, да не ходя по магазини и ресторанти. А си ме е страх....

# 34 430
  • Другата България
Кайсия не е повторно заразена.
Освен ако аз съм пропуснала това споменаване.
говорим за два доказани теста.
Аз не помня тук да е писал лично такъв потребител.
На Мими баща ѝ, но тя е сигурна, че първия ПСР е бил неточен и неверен.

# 34 431
Явно съм изпуснала. А как е минало повторното боледуване. Питам защото чесно казано ми писна да се пазя, са не се срещам с хора, да не ходя по магазини и ресторанти. А си ме е страх....

Според мен не е излишно да се пазиш.

# 34 432
  • Буркина Фасо
Момичета има ли от вас такива с повторна зараза. Не питам за познати на познати, а за вас или някой от семейството ви.
повторна след ваксиниране или повторна след преболедуване ?

# 34 433
  • SF

Възможно е повторно боледуване и е възможно да е по-тежко от първото. Пази се. Вирусът е неясен и дори да се окаже, че в темата няма нито един, извън темата, може да има стотици заразени отново. Не знам за какво ти е информация от темата.
Миналата година много хора, които кихнаха, бяха сигурни, че са го изкарали. И бяха много горди с леката симптоматика. След това направиха тестове и се оказа, че нямат никакви антитела. Тоест, изкарали са дръжки.

# 34 434
  • София
Не навсякъде е такъв реда. В София се звъни първо на РЗИ и след това на РПУ. Най- добре да се пита в РЗИ...свързването с тях е трудничко...
На мен от софийското РЗИ ми казаха да се звъни само в районното. Вероятно, защото свързването с тях е трудно.

# 34 435
Здравейте, знаете ли къде официално са разписани правилата, по които положителен поставен под карантина може да излезе от дома си, за да отиде на снимка и преглед при пулмолог. Питам, защото вчера по телефона от РЗИ когато се обадили на баща ми, за да му кажат, че вече е под карантина, служителката му е казала реда - обаждане на РЗИ и на РПУ и с личен транспорт.Днес обаче ЛЛ по телефона категорично е забранила да излиза и му казала, че трябва да звъни на 112, които да го вземат с линейка и да го закарат в болницата през спешното, да осигурят зелен коридор, за да му правят снимка и за да го прегледа пулмолог. А той не е толкова зле, може и сам да си отиде с колата. За малък град става въпрос. А ако искаме преглед в друг град например това означава, че въобще не може да се случи - линейката от провинцията едва ли ще го закара, а това е и ненормално в случая предвид че спешна помощ имат и други пациенти и тежко болни.

# 34 436
  • Пловдив
Последните две страници ги коментираме правилата за излизане. Обаждане в РПУ и евентуално в РЗИ (както казах по-назад - в Пловдив се звъни само на Районното, а и виждам по-горе и за София се отнася същото). Ако човекът не е зле, може да си отиде сам.
Щом става въпрос за ходене в друг град - попитайте все пак дежурния в полицията.

# 34 437
  • в кукувиче гнездо
В София тази сутрин звънях за баща ми и майка ми на РЗИ, за да излезезнат за преглед. Веднага ми вдигнаха, нямаше проблем. В полицията не съм звъняла.

# 34 438
Последните две страници ги коментираме правилата за излизане. Обаждане в РПУ и евентуално в РЗИ (както казах по-назад - в Пловдив се звъни само на Районното, а и виждам по-горе и за София се отнася същото). Ако човекът не е зле, може да си отиде сам.
Щом става въпрос за ходене в друг град - попитайте все пак дежурния в полицията.
Аз знам, че е така, тъй като и ние с ММ бяхме болни март месец но сме в друг град. Обаче ЛЛ му казва че редът не е такъв и трябва с линейка през 112 да го вземат и закарат ( то така май беше в самото начало на пандемията). Затова искам да знам има ли някъде официално разписани правила, защото тази ЛЛ си прави каквото си иска с хората. И други познати на родителите ми откакто е пандемията много се оплакват - навиква ги, отказва прегледи и за други оплаквания като кара хората да ходят на ПСР, а сега и това. Да не говорим, че в петък когато баща ми се е обадил да й каже че е с положителен ПСР, който сам си е платил и въобще не я е занимавал преди това да й се обажда за направление, тя му казала, че го няма в системата и чак когато се появи ще му звънне да му каже лечение щом не се чувства зле. Та се наложи приятел фармацевт да му каже какво да пие и да му ги даде без рецепта. А днес когато и се обадил да я пита утре за преглед и снимка, че снощи и сутринта е имал вече и температура 37,5 тя му казала това.

# 34 439
  • ...на безопасно
Днес извиках линейка за майка ми. Тествали са я, ковид. Двустранна пневмония, лоша сатурация. Тя е подписала, че не иска да я карат в болница. Говорих й, не искала да умре по коридорите на болниците.
Просто се чувствам разбита...

Общи условия

Активация на акаунт