Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 340 214
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 34 680
Ако са само фиброзни изменения и няма данни за активна инфекция, какво ще лекувате с още и още АБ?

Не зная и не разбирам. При втората снимка, рентгенолога каза, че още има пневмония, пулмолога, че вече няма, личната вика втори антибиотик. Моя син пък, аз да  реша да пие или не.  В крайна сметка кой разбира повече от снимката пулмолога или рентгенолога?

Работа на рентгенологът е да констатира какво вижда. Ако имате предишна снимка и настояща снимка е желателно да се сравнят. Ако пневмонията е в резорбация или пък няма такава (останали са само фиброзни изменения), не съм сигурен, че има защо да се блъска с още АБ. Това второто - лечението - го решава пулмологът по описанието на снимката или (ако може да разчита снимки) по самата снимка.

Аз бих се доверла на пулмолога

# 34 681
Някой с косопад след Ковид вече два месеца няма оправяне капе ли капе, естествено ползвам специални шампоан,балсам и активатор за растежа на косата ефект0.При вас какво помогна? Да си купя ли и добавки в да пия ....😩😕

И косопадът от ковид е много странен. Косата е изсъхнала и без блясък. Казват преминавал сам за около 3 месеца. На мен ми помогна масаж на кожата на главата след баня с извлек от люти чушки, нарязани и накиснати във водка за15 дни (трябва да пари на главата)  и геритамин - по 1 на ден за месец, както и късо подстригване. Спря да пада, но още не се напъва особено да никне нова.  Има тема за този косопад при ковид.

jazzzzy, помогнаха ми В комплекс и магнезий. Особено за аритмиите, вит. В много помогна. Преди това само ми увеличаваха магнезия, но положението не се подобряваше. След включване на вит. В комплекс + В6, В12, фолат и общите витамини  А-Z, нещата бързо се подобриха.
А перикарден излив при мен се появи на 2-3ти месец след ковид. Вижда се само на ехо.

Последна редакция: ср, 03 ное 2021, 00:15 от Diorela

# 34 682
  • София
Антистенокардин 3Х2 как ви се вижда при Ковид?Че и аспирин…На вас по колко ви го изписват?
По толкова. Аспиринът е аспирин протект. Имат си протокол за лечение.

# 34 683
Ако са само фиброзни изменения и няма данни за активна инфекция, какво ще лекувате с още и още АБ?

Не зная и не разбирам. При втората снимка, рентгенолога каза, че още има пневмония, пулмолога, че вече няма, личната вика втори антибиотик. Моя син пък, аз да  реша да пие или не.  В крайна сметка кой разбира повече от снимката пулмолога или рентгенолога?

Работа на рентгенологът е да констатира какво вижда. Ако имате предишна снимка и настояща снимка е желателно да се сравнят. Ако пневмонията е в резорбация или пък няма такава (останали са само фиброзни изменения), не съм сигурен, че има защо да се блъска с още АБ. Това второто - лечението - го решава пулмологът по описанието на снимката или (ако може да разчита снимки) по самата снимка.

Аз бих се доверла на пулмолога
Естествено, че пулмолога! Той не гледа само снимка, а си преценява цялостно пациента от преглед, изследвания, придружаващи заболявания и т.н.

# 34 684
  • Cobrs
Здравейте, исках да попитам има ли преболедували Ковид, при които се е образувала въздушна киста на белия дроб и какво следва. Преди малко повече от две седмици бях с хрема, болки в гърлото, температура, главоболие, бронхит и отрицателен тест. Не знам дали е било Ковид, разбира се. Днес при рентгенова снимка, освен лекия рисунък, ми разчетоха и наличието на въздушна киста вляво. Часът ми при пулмолог е във вторник и доста съм се напрегнала.

# 34 685
Цитат
Какви са ви симптомите за възпаление на синусите и какво ви препоръчаха за лечение?
Не знам дали имам възпаление. Носът не е запушен, няма секрет, но сякаш има някаква преграда, като въздушна възглавница е и ми пречи. Нямам никакъв мирис. Вкус към някои неща, но доста слаб.
Кашлям си сутрин като за световно.
Пия АЦЦ /успокоява кашлицата/, в носа натриев цитрат и физ. р-р, но ефект не виждам.
Приятно е усещането при поставяне на нещо топло, между веждите.

Последна редакция: ср, 03 ное 2021, 08:46 от Mama_Nana

# 34 686
  • 1st floor
ЦОП отново в темата. След щерката никой не се зарази у нас. С ММ сме ваксинирани с Астра, втора доза края на май месец. От вчера ММ е с температура, вечерта домашния тест беше +, сега отиде до Рамус за официален. Предполага, че се е заразил от колега, с когото пътуват заедно с колата на работа и обратно и е болен от четвъртък. Аз останах у нас, ще съм хоум офис. Чакаме резултата, но едва ли ще покаже нещо различно....дано го изкара леко, дано не се заразя и аз и другото дете. Идва ми да се гръмна, честно...

Последна редакция: ср, 03 ное 2021, 08:49 от НеПоКоРнА

# 34 687
При синузит, задна хрема и кашлица от секретите на мен ми помогна много карамфил - сдъвквайте 2-3 пъпки карамфил на ден и ще ви затопли гърлото и носоглътката в резултат, на което секретите се размекват и изкашлят по-лесно. Карамфилът съдържа евгенол - вещество, което има антибактериално действие. Аз редовно се боря със задна хрема, синузит, какво ли не съм опитвала.. Това има ефект.

# 34 688
Здравейте,от днес вкъщи всички сме с Ковид.ЛЛ е втора смяна и не си вдига телефона,какво се препоръчва първоначално да се започне при първи симптоми?Чувала съм за авирон и изопринозин,аспирин всеки ли трябва да приема?Тъй като тестовете ще ги направим по-късно ще са готови чак утре следобед и не ми се чака до тогава тепърва да започваме лечение.

# 34 689
Авирон по схемата, цинкорот след храна, селен. Втора смяна е на обяд, не е фатално да изчакаш дотогава да я питаш по тел.

Бързо оздравяване на всички!

# 34 690
На първо четене ЛЛ изписа.
https://apteka.framar.bg/30087702/%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BC … D0%B5%D0%BA%D1%81
Аспирин протект.
Авирон по схемата в листовката.

При вдигане на Т включи антибиотик + пробиотик. Фервекс /парацетамол/ + аналгин /хексалгин/ - за сваляне на Т.

# 34 691
  • София
При синузит, задна хрема и кашлица от секретите на мен ми помогна много карамфил - сдъвквайте 2-3 пъпки карамфил на ден и ще ви затопли гърлото и носоглътката в резултат, на което секретите се размекват и изкашлят по-лесно. Карамфилът съдържа евгенол - вещество, което има антибактериално действие. Аз редовно се боря със задна хрема, синузит, какво ли не съм опитвала.. Това има ефект.
А тези семена от карамфил откъде?

# 34 692
  • София
Карамфила може и във вода да слагате и да пиете. В Био магазините ще го има.

# 34 693
При първите симптоми, тест отрицателен, ми препоръчаха Авирон по схема + витамини.
Тъй като беше надвечер, ме посъветваха дозата Авирон за първият ден да я приема до края на вечерта цялата. Тоест 9 таблетки ги изпих за 6 часа. После видях, че така пише и в листовката.

# 34 694
Скрит текст:
А тези семена от карамфил откъде?
Щанд подправки в магазините. Не е точно семена. Като връхчета на растение е, с много силен аромат и специфичен вкус.

Общи условия

Активация на акаунт