Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 339 943
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 34 725
Имам нищожен напредък. Чистих тоалетната на котарака и усетих мирис. От Доместоса ми потекоха сълзи, но не го подуших. Cry

Искам и аз, ама няма и няма. Ям люто, нъцки, усещам лимон и фреш от цитруси, както и солено, ама солта, не яденето. За аромати - нищичко, съвсем. Кафето сутрин не е това, което беше, а ми беше удоволствието за деня преди. Няма и няма. Имам чувството, че заносвам храната само.

# 34 726
Здравейте, майка ми в момента е с ковид. На 19.10 не се чувстваше добре, беше като настинала и отиде при ЛЛ. Направиха и ПСР и снимка на бял дроб. Всичко наред. Даде и антибиотик превантивно, ама е фалшиво отрицателна. На 28ми и 29ти два антигенни теста, и двата отрицателни, но тя с температура, отпаднала, няма апетит. На 1ви и пуснаха втора снимка-чиста и втори ПСР, който даде положителна. Вкъщи сме на домашно лечение с едни плик лекарства. Отпаднала е, от сутринта има болки в ставите и мусколите. Хапва на сила по-малко за да не и давам лекарствата на гладно. Почти не става -изморена е. Аз вече почти не издържам психически да я гледам така. Не ям, не спя. Постоянно съм до нея. Колко време ще продължи този ад. Искам само да я видя здрава и на крака. Лечението и е назначено от пулмолог. Два антибиотика, противосъсирващи, за подсилване на имунитет, фамотидин за да не се дразни корема от лекарствата общо 10 нещ пие. Следя да и се дават точно по схема и на време. Будя я в 4 сутринта за единия антибиотик. Моля ви кажете ми на кой ден започна да настъпва подобрение при вас!

Здравейте!При мен подобрение дойде след 10ти ден,а след 12ти започнах да се чувствам като човек.Аз също нямах сили,апетит(изкарах го със всички симптоми за които се сетите) Мисля че и многото лекарства допълнително утежняват състоянието на човек.
Моята лекарка ми изписа Течен органичен германий на HAYDE ( подпомага снабдяването на тъканите и клетките с кислород),мисля че много ми помогна,а до колкото знам рядко се изписва от лекари
Следете сатурацията
Стискам палци по-бързо да се възстанови вашата майка

# 34 727
  • Сф
Имам нищожен напредък. Чистих тоалетната на котарака и усетих мирис. От Доместоса ми потекоха сълзи, но не го подуших. Cry
И аз бях така, само че не усетих на котката, нито готвене, парфюми, нищо. И в един момент вадя руло тоалетна хартия и я усетих и страшен кеф 😂.Беше за секунди..после още няколко дни нищо ... постепенно ми се върна някак си. Ще я помня тая хартия на Зева , това ми беше първи полъх...Добре че не беше някоя гадория да ми се загнезди спомена в носа во веки веков🤣

# 34 728
  • София, център
Здравейте, майка ми в момента е с ковид. На 19.10 не се чувстваше добре, беше като настинала и отиде при ЛЛ. Направиха и ПСР и снимка на бял дроб. Всичко наред. Даде и антибиотик превантивно, ама е фалшиво отрицателна. На 28ми и 29ти два антигенни теста, и двата отрицателни, но тя с температура, отпаднала, няма апетит. На 1ви и пуснаха втора снимка-чиста и втори ПСР, който даде положителна. Вкъщи сме на домашно лечение с едни плик лекарства. Отпаднала е, от сутринта има болки в ставите и мусколите. Хапва на сила по-малко за да не и давам лекарствата на гладно. Почти не става -изморена е. Аз вече почти не издържам психически да я гледам така. Не ям, не спя. Постоянно съм до нея. Колко време ще продължи този ад. Искам само да я видя здрава и на крака. Лечението и е назначено от пулмолог. Два антибиотика, противосъсирващи, за подсилване на имунитет, фамотидин за да не се дразни корема от лекарствата общо 10 нещ пие. Следя да и се дават точно по схема и на време. Будя я в 4 сутринта за единия антибиотик. Моля ви кажете ми на кой ден започна да настъпва подобрение при вас!
Никога не съм била за яденето "за сила" , аз предпочитам гладуване за здраве, НО
при Ковид освен, ако не взима Хювемекс(инвермектин) за очистване на стомах и черва, а и дори с него яденето е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО.
Бях в болница 8 дена, след 7 в къщи. Нямах сили, ама така съм се чувствала безсилна само при 13дневна кръвозагуба. Влезнаха в болница, не ни слагаха 500мл банки за захранване, не...само 100мл за антибиотика и всичко през абоката.
Момичето до мен, а нея преди това една баба я е карала да яде цялата храна която носят.... повръщаше ми се, а храната беше вкусна. Започнах да ям, още от първия ден...а в къщи до сега бях на 1 филийка с една вилица сирене... До вечерта имаше разлика, а от 3тия ден исках вече да се прибирам... Така, че карайте я да яде, вируса се крие и в лигавицата на храносмилателната система , неговото отмиване и изгонване явно сработва и чрез храненето.
(Това са мои наблюдения, не карам никой да одобрява моето мнение, не съм лекар.)
Успех Blush

# 34 729
Полина, в началото като изгубихме обонянието и вкуса и аз така се чувствах. Викам за какво да ям, като само заносвам храната, ни я усещам на вкус, ни на аромат.
Слагам саламче за закуска и мъжа ми пита: хубав ли е салама?! Така съм го погледнала, че избухна в смях. Joy
Викам му: хубав е.. на вид! Joy
Поне се посмяхме.

# 34 730

Здравейте!При мен подобрение дойде след 10ти ден,а след 12ти започнах да се чувствам като човек.Аз също нямах сили,апетит(изкарах го със всички симптоми за които се сетите) Мисля че и многото лекарства допълнително утежняват състоянието на човек.
Моята лекарка ми изписа Течен органичен германий на HAYDE ( подпомага снабдяването на тъканите и клетките с кислород),мисля че много ми помогна,а до колкото знам рядко се изписва от лекари
Следете сатурацията

И тя пие Hayde, още от преди положителния  тест. И да и аз мисля, че многото лекарства вече я товарят. Корема е раздразнен, жлъчката и тя най-вероятно. Знам, че трябва време, но искам да се оправи възможно най-скоро. За сътурацията един лекар казва едно, друг друго. Просто вече не знам. Майка ми е най-силния човек на света и да я гледам така просто ме срива.

# 34 731
С.А, свържи се пулмолога и му кажи как се развиват нещата. Може да има нужда от КС, той ще прецени.
--------------------
Здравейте, исках да попитам има ли преболедували Ковид, при които се е образувала въздушна киста на белия дроб и какво следва. Преди малко повече от две седмици бях с хрема, болки в гърлото, температура, главоболие, бронхит и отрицателен тест. Не знам дали е било Ковид, разбира се. Днес при рентгенова снимка, освен лекия рисунък, ми разчетоха и наличието на въздушна киста вляво. Часът ми при пулмолог е във вторник и доста съм се напрегнала.

Не бързай да се притесняваш! Изчакай си спокойно часът при пулмолога. Почти винаги ми се случва рентгенологът да напише нещо, а пулмологът да не е съгласен с написаното. Преди ковид, на сцинтиграфия пулмологът ми каза ,че имам були, което е вид кисти, но нищо не последва от това. Продължавам си лекарствата, които си пия, изкарах и тежък ковид, бактериална пневмония. Не винаги са проблем, дори и да ги има. Лекарите ще преценят първо дали вярно е разчетена снимката и какво да препоръчат. Довери им се.

----------------
То няма много угода при българина. Ако му изпишат антибиотик защо са му го изписали, ако не му изпишат пък защо не са му го изписали? Изписват им някакви неща, те решават, че няма да ги пият.. Влошават се и после пак лекаря виновен. Определено е добре повече хора тогава да станат лекари току виж оправили народа.
Не само, че няма угодия, ами и всички симптоми се приписват на АБ. Халюцинациите били от АБ, видиш ли, а не от ковид, макар, че са симптом на ковид. Умората и задъхването пак били от АБ, макар, че са симптом на заболяването.
И понеже се говори, че лекарите предписвали АБ за едното кихане, т.е. не знаят кога, презастраховали се, народа разсъждава дали да пие назначените кортикостероиди, не ще да пие антикоагуланти, затова сме на това дередже. Всеки го раздава специалист и сам си решава как да се лекува, а после лекарите не били компетентни.

# 34 732

Следете сатурацията

И тя пие Hayde, още от преди положителния  тест. И да и аз мисля, че многото лекарства вече я товарят. Корема е раздразнен, жлъчката и тя най-вероятно. Знам, че трябва време, но искам да се оправи възможно най-скоро. За сътурацията един лекар казва едно, друг друго. Просто вече не знам. Майка ми е най-силния човек на света и да я гледам така просто ме срива.

Не знам какво казват за сатурацията,но тя е много важна да се следи
Някой по-долу писа за кортикостероиди,аз приемах също.Най-добре се свържете с лекуващия лекар и ако трябва някакви изследвания да се пуснат

# 34 733
Здравейте, дами.

Имам положителен домашен тест от неделя, респективно от понеделник не съм на работа. Още в понеделник се чух с личния ми лекар. Във вторник мой близък, с когото не съм контактна отиде да получи болничния ми лист и личния ми лекар поиска да направя ПСР тест, за да издаде БЛ. Направих теста и резултата беше готов в рамките на деня, а резултатът - положителен. Днес отново близкият ми посети моя ЛЛ, но той отново не издаде БЛ, тъй като все още не съм вписана в регистрите на РЗИ. От час и половина се опитвам да се свържа с РЗИ, но на телефонните им номера при обаждане дава заето/ ограничени са входящите повиквания/ изключени са.

Притеснена съм, тъй като днес е третия ден от отсъствието ми на работното място, а нямам БЛ. Можете ли да ми кажете, в случай, че знаете, в какъв срок ще се осъществи вписването ми в регистрите на РЗИ и мога ли/трябва ли да направя нещо допълнително? Простете, ако питам глупави неща. Бъдете здрави Heart
Здравейте, аз изкарах ковид миналата година месец октомври. Пак същата ситуация - много болни, рзи не смогва да катантинира всички. Така и мен не ме карантинираха, но личния лекар ми издаде болничен лист. Аз имах положителен пср и на база на него си получих болничния още в самото начало.

# 34 734
У нас трима го минахме точно по този начин от 25 септември.   Броя седмиците от началото на температурата, която беше 10 дни, от 37,3 до 38,5. Не виждам нещо притеснително, ако след 10-ти ден няма температура и сатурацията е добра. И третата седмица имахме такива симптоми, после бавно възстановяване още 2 седмици. Не се притеснявайте излишно, ще Ви трябват сили за разходки след месец.

# 34 735
При нас продължава да е тука има, тука няма. Снощи режа лук за салатата, все едно, че ябълка режа, никакъв аромат, но пък усетих аромата и вкуса на прясната мащерка. Joy Усещам и аромата и вкуса на туршията. Абе, когато и какво си реши, това ми дава да усетя. Лудница.

Аз съм така вече година.
Дори на Доместос не усещам правилния мирис. Мирише ми, но не на хлор. Явно така ще си остане при мен. За пореден път пия В комплекс, по друг повод, но нямам никакво трайно подобрение на обонянието.

# 34 736
  • Благоевград
За храненето сте прави-в болницата сестрите и санитарките ме караха да ям, дори, когато не можех. Казваха ми, че е много важно да се храня, може да са 2 хапки, но задължително да хапна нещо И ме следяха дали съм яла. Не можех да дишам И бях на кислород, но намерих начин да се храня - хапвах малка хапка и докато дъвча, слагах маската с кислород на лицето и така беше по-лесно храненето и дишането. Абе тегаво мина.

# 34 737
Някой има ли промяна в пусла,порпинцип ми е 90-100,сега е 130,а това ми е ден втори с признаци.

# 34 738
Здравейте, идвам и аз да споделя, прекарах Ковид за 4-5 дена, първия ден имах Т 37.8, следващите дни не. Пих Авирон, вит. Д, цинк, селен, имах и аспирин изписан, но пих го веднъж /все го забравях/. Минах леко, вкъщи сме 3ма дете, отрицателно /нямал е симптоми/, мъжът ми никакви симптоми, отрицателен, ваксиниран с АЗ. Аз също съм ваксинирана, слава богу не ги заразих, не сме се пазили в един апартамент сме.
Усложнения след месец възпаление на синусите. Мина, но докато разбера какво е, не съм имала синузит никога преди.
Какви са ви симптомите за възпаление на синусите и какво ви препоръчаха за лечение? Аз мисля че имам проблем със синусите и сякаш пак са се възпалили. Миналата година си правих ямр или нещо подобно беше и се оказа, че имам кисти и на двата максиларни синуса. Сега реших че за втори път съм с ковид, защото ме боли главата около челото и носа. Със запушен нос съм от около 2 години зимно време.
Обаче тестът ми е отрицателен.
При мен се видя на снимка. Лечението пункция. След това някакъв антибиотик пих. Възпалени ми бяха всички синуси доказа се със снимка. Симптомите ми бяха Т, болки във венци зъби, глава, нос, слепоочия, очи. Всеки ден различно, понякога всичко на веднъж. Така 2 седмици след това вече снимка и пункция за 10мин и край.

# 34 739
Някой има ли промяна в пусла,порпинцип ми е 90-100,сега е 130,а това ми е ден втори с признаци.
На втори - трети ден и ние бяхме с ускорен пулс, отдавахме го на температурата, после се успокои. Но вземаме бета блокер от години и не беше чак 130. Обадете се на личната да ви даде нещо отпускащо. Валидолът не пречи при ковид, пихме и него.

Общи условия

Активация на акаунт