Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 339 000
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 34 785
На мен нищо не ми стана от първата игла. На 18ти съм на втора доза ще видим тогава как ще съм.

# 34 786
Здравейте отново!
Днес ми в пети ден от както съм Ковид и си направих снимка. Резултата е следния: интерстициален възпалителен процес.

Според лекуващия ме лекар, това е нормален резултат за човек с ковид и показва наличието на инфекцията, но няма повод за притеснение. На някой от вас говорили му нещо?
При моя мъж резултатите на 8 ден бяха такива. Казаха му не е пневмония, а типично възпаление при ковид. Казаха че не било нещо кой знае какво. И му изписаха антибиотик за 5 дена (Azithromycin). Докато го вземаше се разклашля още повече, температурата му не спадаше, но точно като минаха тези 5 дена изведнъж спря всичко и кашлици и температура. Оправи се, все едно не е боледувал преди месец. Аз уж самия вирус леко го изкарах, но сега пост-ковид нещо не ми е много добре. Задух, напрежение в дробовете, гърба. Личната ми каза че ще се оправя до 6 месеца. Та сега чакам да минат 6 месеца.

# 34 787
  • софия
Здравейте отново!
Днес ми в пети ден от както съм Ковид и си направих снимка. Резултата е следния: интерстициален възпалителен процес.

Според лекуващия ме лекар, това е нормален резултат за човек с ковид и показва наличието на инфекцията, но няма повод за притеснение. На някой от вас говорили му нещо?

А може ли докато човек е под карантина да отиде някъде за снимка или изследвания?Има ли лаборатории които предлагат дом. посещение за ковид болни?
Да, може, но първо се звъни на РЗИ и след това в РПУ.

# 34 788
Духи, вие бяхте болни със сина ми в началото на октомври. Не помня добре, но мъжът ти тогава не боледува ли за втори път? Имам чувството, че никаква защита от нищо няма да имаме никога. Ни боледували, ни ваксинирани.
Познавам ваксиниран боледувал, шефът ми. Доколкото знам го е изкарал леко, ама то тук кое е леко, и кое не, не се знае. В дългосрочен план ще видим.

# 34 789
СПоред мен леко го изкарват ваксинираните. Две познати имам ваксинирани се разболяха. Загубиха обоняние за кратко и 1 ден неразположжение. След нас се разболяха и преди нас се оправиха, та на фитнес тръгнаха. Ние с мъжо още не сме за фитнес. Той тръгна, но е много предпазлив. И аз ходих 2 дена, но не ми е добре за фитнес. Хората забравиха че са боледували.

# 34 790
  • Пловдив
Аз съм ваксинирана и се разболях. Не мога да кажа, че го изкарах леко, но в сравнение с тежките случаи направо си беше добре.
Мъжът ми също е ваксиниран, той не се зарази.

# 34 791
  • 1st floor
Аз и ММ сме ваксинирани. Той прояви много леки симптоми. Нямаше и да им обърне внимание, ако аз не го бях накарала да си примери температура да направи тест. Първите съвсем леки оплаквания бяха в неделя вечерта. Аз преди малко правих тест - отрицателен.  До колко време е по-голяма вероятността да се разболея от него? Ако някой ваксиниран се е разболял от друг ваксиниран , моля да сподели кога се е случило...

# 34 792
Здравейте,
Миналата година изкарах ковид сравнително леко , без антибиотик. Реших да си пусна антитела , защото смятам да се ваксинирам и да сравня с миналата година.Резултата ми е 184 Ваu/ml при граница 33    ВАU/ ml. Пише , че протективните антитела са над 120 , а след втора доза ваксина се очакват над 200 Вau/ml. Миналата година  антителата ми бяха 6 при граница 1,4  (не помня мерните единици) по Abbot. Като отношение горе долу ми се вижда същото- около 5 пъти над границата. Това го пиша като информация,  за антитела една година след боледуване,  макар че според мен си е доста индивидуално.

# 34 793
  • София
На моя близка приятелка майка й почина от ковид тия дни- ваксинирана. Майката на мъжа ми- ваксинирана го изкара нелеко. Седем дни висока температура, кашлица, отпадналост, но го изкара. Моя приятелка - ваксинирана- само й се запуши носа и съвсем за кратко загуби вкус и обоняние. Мъжът й ваксиниран- живеят в едно домакинство , въобще не се зарази.

# 34 794
Ако някой ваксиниран се е разболял от друг ваксиниран , моля да сподели кога се е случило...
Аз се заразих от ваксинираният ми мъж, който го караше с леи симптоми. Разбрах го, когато загубих обоняние и си направих тест. Но е било в края, защото 3 дни след това бях отрицателна. Като си върна времето и симптоми, на които не съм обърнала внимание, съм ги проявила на 6 ден от заразяването. Симптомите бяха кашлица, която отшумя за 2-3 дни със сироп, много леки болки в мускулуте на ръцете за един ден и запушен нос, не точно хрема, който също отшумя за 2 дни. И после загубих обоняние. И то също се върна за 4-5 дни.

Последна редакция: ср, 03 ное 2021, 21:45 от beba2

# 34 795
  • Бургас
Аз се заразих от сина ми, той ходи на една дискотека и след 3-4 дни го заболя гърло, мен ме заболя 3-4 дни след него, мисля че средно до 3-4-5 дни прояваш симптоми след заразяване

# 34 796
На моя близка приятелка майка й почина от ковид тия дни- ваксинирана. Майката на мъжа ми- ваксинирана го изкара нелеко. Седем дни висока температура, кашлица, отпадналост, но го изкара. Моя приятелка - ваксинирана- само й се запуши носа и съвсем за кратко загуби вкус и обоняние. Мъжът й ваксиниран- живеят в едно домакинство , въобще не се зарази.
Съжалявам за майката на приятелката ти. За жалост пробив във ваксините има. Не съм от оптимистите, че при следващ щам ще удържим, ако не ги модифицират. Лошото е, че вируса има индивидуален подход към всеки от нас. А ние нямаме кой знае какъв избор, освен ваксина и да се молим това грозно чудо да свърши.

# 34 797
За жалост има пробиви...днес бях на такова погребение Sad .Но жена му е здрава...дано и така остане.

# 34 798
  • софия
Аз и ММ сме ваксинирани. Той прояви много леки симптоми. Нямаше и да им обърне внимание, ако аз не го бях накарала да си примери температура да направи тест. Първите съвсем леки оплаквания бяха в неделя вечерта. Аз преди малко правих тест - отрицателен.  До колко време е по-голяма вероятността да се разболея от него? Ако някой ваксиниран се е разболял от друг ваксиниран , моля да сподели кога се е случило...
Аз проявих симптоми на шестия ден след + тест на мъжа ми. Усещах само сухота в носа, загубих обоняние и вкус. 16 дни след моя положителен тест все още нямам.

# 34 799
Как ви излиза отрицателен PCR след болдеуване чак се чудя. В нас на никой от трима ни не излезе отрицателен теста след 14 дена. Как някои хора са с отрицателен, някои с положителен? Добре че не ми искат отрицателен тест за работа, че не знам как щях да се върна.

Общи условия

Активация на акаунт