Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 337 848
  • 50 335
  •   3
Отговори
# 35 025
Не е за мен, аз съм ваксинирана.

Не ми трябва голяма прецизност, по-скоро нещо като да/не,  да покаже дали е имало среща с вируса, която евентуално да има връзка с въпросното състояние.
Благодаря много, ще взема от аптека каквото ми препоръчат.
Ако е имало такава безсимптомна инфекция трябва да е била някъде в средата на лятото.

# 35 026
Здравейте, сигурно въпросът ми ще Ви се стори глупав, но въпреки това ще го задам.
Ваксинирах се с Pfizer - първа доза, имам домашен любимец - кученце, бих ли могла да предам нещо на кученцето? Първите 3 дни го оставих на нашите, като поограничих контактите ми и с тях, за да ги предпазя ако евентуално съм носител в момента
( Наскоро се ваксинира един познат с друга ваксина, непрекъснато е общувал със съпругата си без да я предпазва, тя не била неваксинирана, отгоре на всичкото и с доста заболявания, жената почина...за съжаление, та страхът ми идва от това)
Трябва ли да спазвам дистанция от животинчето?

# 35 027
Здравейте, сигурно въпросът ми ще Ви се стори глупав, но въпреки това ще го задам.
Ваксинирах се с Pfizer - първа доза, имам домашен любимец - кученце, бих ли могла да предам нещо на кученцето? Първите 3 дни го оставих на нашите, като поограничих контактите ми и с тях, за да ги предпазя ако евентуално съм носител в момента
( Наскоро се ваксинира един познат с друга ваксина, непрекъснато е общувал със съпругата си без да я предпазва, тя не била неваксинирана, отгоре на всичкото и с доста заболявания, жената почина...за съжаление, та страхът ми идва от това)
Трябва ли да спазвам дистанция от животинчето?
Е, не...
Какво общо има ваксината със заразяване на някой друг, да не говорим за домашен любимец!
Ваксинираният НЕ Е ЗАРАЗЕН! И не е носител на никакви вируси.
А съпругата на познатия ви е била заразена явно, но не от него.
Като си ваксинираме бебетата и децата за болести, които може да не сме изкарали и да не сме ваксинирани за тях, как до сега някой родител не се е заразил?

# 35 028
Дистанция от кученцето...??

# 35 029
  • Sofia
Какво точно се страхувате да не предадете на кучето? Подозирате, че от някъде сте се заразила с Ковид ли?

# 35 030
  • Буркина Фасо

Е, не...
Какво общо има ваксината със заразяване на някой друг, да не говорим за домашен любимец!
ваксинираният носи заразата. т.е. може да заразява.

# 35 031
Зависи кученцето дали е ваксинирано. Ако има трета ваксина, няма проблем.

# 35 032
  • Sofia

Е, не...
ваксинираният носи заразата. т.е. може да заразява.
Да, ако изобщо се е заразила. Но тя не споменава подобно нещо.

# 35 033
Не съм заразена с Ковид, моля се и да не бъда! Кученцето има трета ваксина, аз се изолирах почти напълно, имам голям страх да не заразя някого...едни казват, че ваксинираният е носител, други казват че не е. Просто ме е страх да не навредя на някого без да искам.

# 35 034
  • Sofia
Ваксиниран може да е носител и да заразява, ако той самият е заразЕн.
А кучето едва ли има ваксина против Ковид, камо ли трета доза - това беше шега!

Какъв е смисълът да се изолирате, ако не сте с Ковид?

# 35 035
Не трета ковид, трета кучешка ваксина, разбира се.
Но беше шега наистина, можете спокойно да си го приберете.

# 35 036
Не съм казвала, че кученцето има ваксина срещу Ковид, помислих че ме питате дали е мъничко и дали е ваксинирано, това е, ваксинирано е, вече е на 7 годинки и много си го пазя!
Ще се опитам да се абстрахирам, просто съм ужасно наплашена, споменах ви за случая с въпросната жена, която почина, мъжът ѝ се е ваксинирал с Astra Zeneca, общували са непрекъснато, малко след това тя се разболява, няколко дни си мисли, че е просто настинка, когато започват проблемите с дишането влиза в болница и умира до броени дни, в някакъв шок съм, каквото мога ще направя, за да предпазя близките ми, попитах за кученцето, защото се натъкнах на много статии на английски, така и не можах обаче да намеря информация за конкретния случай. Благодаря все пак за отговорите, успокоявате ме!

# 35 037
  • пустинята Гоби
Баща ми вече 12 ден е в болница, 10 дни на кислород постоянно. Уж е по-добре, но за изписване не става дума. Този кислород се отразява и негативно на организма по някакъв начин предполагам, не знам просто какво ни чака. Информация няма, вдигат телефона в отделението, но до лекар не мога да се доредя, а сестрите не дават информация, за да не подведели.

# 35 038
  • Буркина Фасо
какво е негативното на кислорода спрямо организма ?

# 35 039
Надявам се всичко с баща Ви да е наред! Дано скоро имате добри новини.

Общи условия

Активация на акаунт