Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 337 611
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 35 055
Е как да е рано, снимка на 6-7ден се прави да се уточни лечението

# 35 056
Пиша по повод дамите, които казват, че продължават да кашлят седмици след края на карантината. И аз кашлях дълго. Правих снимка, която беше чиста, кръвните - в норма. Една позната аптекарка ми препоръча да пия Тавипек за 2-3 седмици. При мен имаше доста бърз ефект, може би още на 3-4 ден.
А по отношение на умората и отпадналостта  - тези усещания минаха след като се ваксинирах /3 месеца след боледуването/. Дали от ваксината, дали на психическа основа, не знам. Истински оздравяла се почувствах след като се ваксинирах.

# 35 057
Благодаря, ще отида на снимка. За София къде правят в събота, къде има ковид коридор, знаете ли?

Аз пък констатирах,че не мога да се смея..Уж нищо ми няма,добре се чувствам-обаче в момента в който започна да се смея,и започвам да кашлям ужасно, едва си поемам въздух.Тъпото е че не кашлям вече уж.Не знам защо смехът провокира и  преминава в кашлица.Сигурно съм първата с такова оплакване ,но-факт.Като пост ковид оплакване ли да го приема,не знам.Днес направо помислих,че ще се задуша когато смехът ми премина в кашлица..
Смях, говорене по телефон… все така почвам кашлиците аз. Иначе мога да стоя и да гледам филм 3 часа без да си отворя устата. Стана ли от дивана обаче да се разбутам и почвам задуха.

Аз и на телефона едвам стоя, не мога да чета, да говоря много, да се смея, да сипя дори готовата храна еднам успявам. Просто само да гледам в една точка мога. Едвам се оправяме и сме с малко дете.
Вие колко дни след оздравяване сте или сте в карантина още?

Последна редакция: сб, 06 ное 2021, 08:40 от Анонимен

# 35 058
Както писах, 2 месеца след боледуване в неделя съм била контактна. Вчера имах лека болка в стави и мускули. Днес се събудих като ритана зелка в главата, замотана.. и едва до ловим болка в главата зад очи и синуси. По същи начин се чувствах 2 дена преди да се разболея миналия път, но мислех че е страничен ефект от едно лекарство. Направих антигенен тест - отрицателен. Може би е рано?
Щом имам отрицателен тест значи ли, че съм безопасна за околните?

# 35 059
Май е рано, някъде около 4-5 ден от първи симптоми е добре да се направи.
Ако имаш възможност за безплатен пср - личен лекар, електронно направление/код и в лаборатория.
Много рано, бе, само след 2 месеца, а уж до три месеца от преболедуване си защитен, ваксина дори не препоръчват първите 3м. след преболедуване.
Може и да не е Ковид, дано не е. Стискам палци. Пиши как се развиват нещата.
Пп По принцип отрицателния тест означава, че си безопасна за околните, освен, ако не е фалшиво отрицателен. Sunglasses

# 35 060
  • София
2 месеца след боледуване човек не е ли поне малко защитен? Пускахте ли антитела?

Последна редакция: сб, 06 ное 2021, 09:24 от Ronald

# 35 061
Да, пусках антитела едим месец след първи симптоми - при гранична ст 33 бяха 250. Светнаха в червено. Сега се надявам тези симптоми да са просто белег от срещата с вируса но да не се развие болестта.

# 35 062
Да, пусках антитела едим месец след първи симптоми - при гранична ст 33 бяха 250. Светнаха в червено. Сега се надявам тези симптоми да са просто белег от срещата с вируса но да не се развие болестта.

По- добре изчакай до понеделник , с повишено внимание.  Направи си тест в лаборатория,  макар и антигенен и така ще бъдеш сигурна.

# 35 063
То до понеделник ще стане ясно и без тест. Ако вдигна Т и почне кашлица... ясна работата. От вчера пия авирон.

# 35 064
Ако искам да заведа болен на преглед /11 ден му е/ в ковид център трябва ли да се обадя на местното РЗИ да предупредя?
Моята карантина изтече.

# 35 065
Дано всичко е наред. Не е задължително да имаш температура и кашлица. Аз съм 4 ден с положителен тест  и такива симптоми нямам

# 35 066
Ако искам да заведа болен на преглед /11 ден му е/ в ковид център трябва ли да се обадя на местното РЗИ да предупредя?
Моята карантина изтече.
Ако болният е в карантина, да, трябва да се обадиш, че ще го изведеш на преглед. Едва ли някой ще ви "хване", но така е правилно.

# 35 067
Не съм заразена с Ковид, моля се и да не бъда! Кученцето има трета ваксина, аз се изолирах почти напълно, имам голям страх да не заразя някого...едни казват, че ваксинираният е носител, други казват че не е. Просто ме е страх да не навредя на някого без да искам.
Плеболедувах и се ваксинирах последствие, кекавото ми 1.8кг йорки си е неотлъчно до мен и е моя антидепресант. Здраво и лудичко 😁

# 35 068
Да, добре е да се информира РЗИ, РПУ, че има глоби, наказания.
Нас така и не дойдоха да ни проверяват, ама знае ли човек. Преди ходеха от Районното и караха хората да се показват на тераса, прозорец.
Пп Вече съм горд собственик на зелен сертификат, ти да видиш. Joy

# 35 069
Скрит текст:
Не съм заразена с Ковид, моля се и да не бъда! Кученцето има трета ваксина, аз се изолирах почти напълно, имам голям страх да не заразя някого...едни казват, че ваксинираният е носител, други казват че не е. Просто ме е страх да не навредя на някого без да искам.
Плеболедувах и се ваксинирах последствие, кекавото ми 1.8кг йорки си е неотлъчно до мен и е моя антидепресант. Здраво и лудичко 😁
И аз се бях шашнала за котарака. Започна на киха маймуняка и да заема едни нетипични стойки, но четох, че ковид не се предава от човек на животно /поне куче и коте/.
Колкото и да сме смели, не може лесно да се удържи психическия натиск. Има го и поддаваме, дори да е за малко.

Общи условия

Активация на акаунт