Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 337 494
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 35 070
Дано всичко е наред. Не е задължително да имаш температура и кашлица. Аз съм 4 ден с положителен тест  и такива симптоми нямам
А какво приемате?Аз от снощи съм с +тест нямам температура и кашлица за момента.

# 35 071
О, първите дни бая се бях ошашкала аз. Всичко, което бях чела, взе да се смесва в едно. През главата ми минаваха какви ли не мисли, възможности, сценарии, сърцето ми щеше да изскочи от притеснение. Опитвах/насилвах се да се разсейвам, но с не голям успех. С времето се успокоих, но си е стрес. Малко бях като анимационен герой на който сърчицето му тупка в гърлото.
Пп За Мая, нашата космата топчица любов, не съм се тревожила много, много, откъм това дали можем да я заразим, защото бях чела и знаех, че не можем и все пак гледах да не се навира много в лицето ми.

Пп При първи симптоми и положителен тест док изписа Авирон рапид по схема и Калмацин или витамин Д.

# 35 072
  • Пловдив
Какво стана с ДАЯ? Последните дни не е писала как се чувства.

# 35 073
Аз я мисля Стрина Калина, щото боледувахме по едно и също време, а нещо не се чувстваше добре. Писах и на лични, не отговори. Дано да е ок и по тая причина да не влиза в темата.

# 35 074
Дано всичко е наред. Не е задължително да имаш температура и кашлица. Аз съм 4 ден с положителен тест  и такива симптоми нямам
А какво приемате?Аз от снощи съм с +тест нямам температура и кашлица за момента.

Изписаха ми Стаматин , Осколик, Фамотидин, Натаспин Н и Вит Д.

П.П Да Ви се оплача, вчера поръчах от Техника Бг апаратче за сатурация,  с уверението, че ще го получа днес със Спиди. Познайте...въобще не са го изпратили.
След обяд съседката ще отиде да ми купи и съм се спряла на Микролайф. Дали е добър избор или да се ориентирам към друга марка ?

# 35 075
Не съм казвала, че кученцето има ваксина срещу Ковид, помислих че ме питате дали е мъничко и дали е ваксинирано, това е, ваксинирано е, вече е на 7 годинки и много си го пазя!
Ще се опитам да се абстрахирам, просто съм ужасно наплашена, споменах ви за случая с въпросната жена, която почина, мъжът ѝ се е ваксинирал с Astra Zeneca, общували са непрекъснато, малко след това тя се разболява, няколко дни си мисли, че е просто настинка, когато започват проблемите с дишането влиза в болница и умира до броени дни, в някакъв шок съм, каквото мога ще направя, за да предпазя близките ми, попитах за кученцето, защото се натъкнах на много статии на английски, така и не можах обаче да намеря информация за конкретния случай. Благодаря все пак за отговорите, успокоявате ме!
При ваксините с инактивиран вирус и имунокомпрометирани пациенти, например полиомиелитната и  хора със слаб имунитет (подобно на хив) след ваксинация има случаи, вместо да изградят имунитет и да се стерилизат спрямо вируса, да рзпространяват вируса години наред. Но пък тази ваксина е само спайк протеина, а не целия вирус, не би трявало да действа така. При самият ковид вирус,  хората с по-слаб имунитет също по-бавно се изичстват от вируса.

Както писах, 2 месеца след боледуване в неделя съм била контактна. Вчера имах лека болка в стави и мускули. Днес се събудих като ритана зелка в главата, замотана.. и едва до ловим болка в главата зад очи и синуси. По същи начин се чувствах 2 дена преди да се разболея миналия път, но мислех че е страничен ефект от едно лекарство. Направих антигенен тест - отрицателен. Може би е рано?
Щом имам отрицателен тест значи ли, че съм безопасна за околните?

Бяха писали и други в темата, а и аз съм се чудила, след вечеря с роднини на 3 седмици от техен положителен тест и 6 седмици след нашите първи симптоми (хич не ми се искаше, но родата надделя) свекърва ми се влоши (тя кара с нас), а аз отново получих болка в челото, задна хрема, сухота и плекситни болки, но нищо чак толкова страшно. Чудех се дали не съм "напрегнала имунитета", защото определено се поватряха на бърз каданс нещата.

За ковид - аз на 7.11 миналата година вдигнах температура, детето на 3.11.

Последна редакция: сб, 06 ное 2021, 11:47 от Sparkles

# 35 076
Аз и на телефона едвам стоя, не мога да чета, да говоря много, да се смея, да сипя дори готовата храна еднам успявам. Просто само да гледам в една точка мога. Едвам се оправяме и сме с малко дете.
Моя приятелка и тя подобни неща споделяше след боледуване с ковид - никаква концентрация, думите не ѝ идват, като говори, плашещо усещане за безтегловност и забравяне на обикновени разговори със съпруга и детето ѝ. Явно ковидът може да има подобни въздействия. Оправи се около месец след боледуването.

# 35 077
Какво стана с ДАЯ? Последните дни не е писала как се чувства.

Привет , само чета засега. При мен е малко по-добре положението. Пия кафе с кофеин  за първи път от 10г. Помага малко д това да не ми се спи. Малко съм като пияна.

Имам други усещания сега. Чакам цикъл, който обаче липсва за момента. Боли ме много кръста от едната страна сякаш ме е ритнал кон. Кожата ми на допир е болезнена навсякъде. Пулса взе да се връща в норма лека полека, но при натоварване ми стават краката на кашкавал и се вдига веднага пулс.

Никаква концентрация и сякаш всичко ми е тъпо и скучно нищо не мога да задържа във вниманието си за повече от 5мин. Плюс че съм адски изнервена от факта, че имам болки като при цикъл ама такъв липсва. Кашлицата спря само като се натоваря започвам да кашлям не знам каква е връзката. Спрях всички лекарства изключвам витамините пия доста . Женски едни италиански с добавки , милгама и Вит.Д . Вярвам, че ще става по-добре, но честно много се надявам да не ме повтаря тази гняс никога повече.

Свалени 6кг.

Синът ми е ОК ходи вече напред назад има енергия и се чувства добре.

# 35 078
  • София
На моята котка също нищо ѝ нямаше, а лежеше плътно до гърдите и врата на мъжа ми, когато беше доста зле първите дни. Това никога не го е правила, винаги спи в краката ни.

# 35 079
  • Бургас
Нашия пес “изкара” и ваксиниране и ковид в рамките на 8 месеца. Нищо му нямаше. За щастие и ваксинирания, изкара ковид леко Simple Smile
Та Пфайзера дори след 8 месеца си свърши работата.

# 35 080
Като ще си говорим за изглупяване да споделя какво направих днес. Оставила съм вратата на апартамента широко отворена и съм отишла в ИКЕА. Добре, че има вътрешна врата та КОТАРАКЪТ да  не е излязъл. Звъни съседката и вика къде си, вратата ти е отворена чак до стълбите... А аз в ИКЕА.

# 35 081
Имам едно неразположение, което дори на себе си не знам как да го обясня, макар че го чувствам. Имам нещо, то не е и болка точно, а като натиск, по средата точно над гърдите. Все едно ми е приседнало от храна. Даже като глътна храна, усещам като минава точно оттам. Не ме боли гърло, не кашлям, понякога ми се образуват храчки и опитвам да плюя, извинете, но ми се струва, че не е проблем с дишането или дробовете. Сатурация 98, по-често 99, рядко е падала през тези дни до 97, и то за момент. Какво може да е? Аз дори не знам като стигна до лекар, какво да му обясня точно. Нещо с хранопровода ли, нещо, което не мога да изкарам като секрет ли да е....

# 35 082
  • Варна
Не знам какво е, но ми е познато. Още като бях болна го усещах и сега, година по-късно пак се случва на моменти. Никога не го усещам нощем или сутрин непосредствено след събуждане, появява се по някое време през деня. За мен лично е на психична основа и не дълбая повече.

# 35 083
При мен е постоянно. Не ми изглежда да е на психическа основа, но кой знае. Ако евентуално трябва да се направи снимка, какъв е удачният вариант? Ако ще се види нещо на видеозон, най-добре, но едва ли.

# 35 084
Днес се обадиха, че терапията при майка ми не помага. Назначиха и допълнителни лекарства. Сатурацията и варира постоянно, ремдисивира не действа. Преди малко ми се обади, не мога да опиша това което изпитвам. До вчера вярвах, че ще се оправи, сега съм срината.

Общи условия

Активация на акаунт