Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 339 723
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 49 980
  • София
И аз миналата седмица така се ядосвах. Не знам какво да кажа, губя ума и дума.

# 49 981
  • София
Колегата ми днес едва говори в офиса. Запушен нос, гърло и тн... Като му казах, че съм с дете и не може така да идва се разсърди, сега ще се пазим един от друг ли, да съм си седяла вкъщи тогава. Аз имам чувството, че живея в някакъв паралелен свят лудница - честно.

Естествено, че ще се пазим един от друг, особено ако другият е болен, независимо от какво! От Дрисък ли, от Писък, все ми е тая, аз не държа да хващам ни дрисък, ни хрема.
Така му кажи.

ЕЙ сега иди и му го кажи, ама сериозно. Кажи му, че те е гнус от неговите аерозолни сополи, дето издиша и ти не искаш да хващаш без глас, хрема и гърло. Единственият ти вариант е да отваряш широко прозореца, та да му духа във врата, да се усети барем.

Бахти тъпаците има по тоя свят. Най-добре му дай да прочете това мнение.

# 49 982
Колегата ми днес едва говори в офиса. Запушен нос, гърло и тн... Като му казах, че съм с дете и не може така да идва се разсърди, сега ще се пазим един от друг ли, да съм си седяла вкъщи тогава. Аз имам чувството, че живея в някакъв паралелен свят лудница - честно.

Естествено, че ще се пазим един от друг, особено ако другият е болен, независимо от какво! От Дрисък ли, от Писък, все ми е тая, аз не държа да хващам ни дрисък, ни хрема.
Така му кажи.

ЕЙ сега иди и му го кажи, ама сериозно. Кажи му, че те е гнус от неговите аерозолни сополи, дето издиша и ти не искаш да хващаш без глас, хрема и гърло. Единственият ти вариант е да отваряш широко прозореца, та да му духа във врата, да се усети барем.

Бахти тъпаците има по тоя свят. Най-добре му дай да прочете това мнение.

Сърдит е и не ми говори, не бил идиот каза. Каквото и да значи. Напрегнах се от понеделник сутрин, добре започна седмицата. Дано не завърши с болничен...

# 49 983
  • Пловдив
Евчето, носи маска.

# 49 984
Ти да стоиш в къщи, защото той е болен. Приказка.
Роналд, както се казва, + 1. Даже + 100. Вие как сте? Надявам се, че вече сте по-добре.

Таис, бързо да оздравяват майка ти и баща ти. Лично аз бих използвала маска още известно време.

Не помня вече в тази тема ли бяха коментарите преди няколко дни, че пазенето на останалите в къщи било пълна тъпотия. Не, не е - в случаите, в които е възможно, разбира се. Тъпотия е поведение като това на колегата на Евчето.

# 49 985
  • гр.София
Същата работа при мен. Само трима сме в отдел и сграда.Колегата силно и видимо болен понед, вторник и сряда. В сряда на обяд буквално го изгонихме. Нищо му нямало,ама лекарката го пратила с АБ в болнични . И вечерта,хоп, цъфнах.  Хем мислено го наричам ИДИот ,хем ме яд и на себе си,че съм такава кекава.

# 49 986
  • София
При нас в офиса се изредиха доста хора. Първият идваше болен 2 дни, после седя вкъщи 3 дни и се върна. Не беше оздравял. После още трима един подир друг, ама не било ковид. На едната ЛЛ ѝ казала, че няма смисъл да прави тест, защото дори и да е друг вирус пак излизал положителен за Ковид. Та така. По 3 - 4 дни си стоят вкъщи и пак тук.

# 49 987
Таис, за антибиотика - зависи кой е и в каква формулация е. Най-често антибиотиците се пият 7-10 дни, но има няколко популярни, които се пият 3 дни, а дори и такива, които се пият само веднъж (напр. Зимакс). Хубаво ще е лекар да каже дали трябва да се продължава или поне да споделиш какъв е.

На мен ми звучи, че при родителите ти лошото е отминало. Щом така ти се “репчат” и си се занимават с ежедневните дейности - не са зле. И да, хубаво е поне до сряда да сведеш контактите до минимум. Аз бих се тествал на 5-6ти ден от първоначалния контакт с родителите за всеки случай.

Знам, че няма как, но се опитай да не си го слагаш на сърце. По-добре да не искат да “тревожат момчето”, отколкото да имат реална нужда от него. Simple Smile

# 49 988
Хоуп, ето това е .
Нищо не разбирам, хора, помагайте .🥺
Иначе ви благодаря за съпричастността, поне някой ме разбира .
Чудя се с какво да помогна , като майка ми ми вика да си ходя, тя го обслужва татко, аз се въртя.
Аз и казах, че до сряда не мърдам, защото съм в карантина. Да се примири.

# 49 989
Здравейте!Имам един въпрос,който ме гложди и реших тук да попитам.
Значи преди 2 седмици баща ми се разболя с болки в гърлото,температура 38,3,изпотяване,хрема,умора,задъхване(типичен ковид).Карал го е 2021 април  за първи път,но този път беше за 6,7 дни,а миналия 14 дни и после влезна в болница с лека пневмония.Не му направихме тест,той не желаеше,а и го беше страх.Разбира се си взе болничен и си остана вкъщи,а аз,детето ми и майка ми бяхме около него,не сме се изолирали и въпреки това никой от нас не прикачи.В същия ден в който вдигна темп имаше контакт и с баба и тя е ок.
Мисълта ми е дали е възможно да е ковид (нали е много заразен сегашният вариант) и никой друг да не се е разболял? Като слушам цели семейства се разболяват и затова ми е много странно как(ако е било ковид,де) никой не успя да зарази(и Слава Богу,де),но все пак ми е странно.А може и да има хора,които не заразяват,не разпространяват заразата.

# 49 990
Има си тестове за целта, гадателки в темата няма.

# 49 991
Здравейте!Имам един въпрос,който ме гложди и реших тук да попитам.
Значи преди 2 седмици баща ми се разболя с болки в гърлото,температура 38,3,изпотяване,хрема,умора,задъхване(типичен ковид).Карал го е 2021 април  за първи път,но този път беше за 6,7 дни,а миналия 14 дни и после влезна в болница с лека пневмония.Не му направихме тест,той не желаеше,а и го беше страх.Разбира се си взе болничен и си остана вкъщи,а аз,детето ми и майка ми бяхме около него,не сме се изолирали и въпреки това никой от нас не прикачи.В същия ден в който вдигна темп имаше контакт и с баба и тя е ок.
Мисълта ми е дали е възможно да е ковид (нали е много заразен сегашният вариант) и никой друг да не се е разболял? Като слушам цели семейства се разболяват и затова ми е много странно как(ако е било ковид,де) никой не успя да зарази(и Слава Богу,де),но все пак ми е странно.А може и да има хора,които не заразяват,не разпространяват заразата.
Майка ми се разболя преди две седмици. Адски болки в гърлото. Доказан ковид. Живее с баба (94 год). Нямаше къде да се изолира... Бабетката за щастие нищо... Така че си е до имунна система.

# 49 992
  • Пловдив
Има си тестове за целта, гадателки в темата няма.

Така е, но щом са минали две седмици, вече е късно за тест и дори и да е било ковид, може вече да е отрицателен тестът. Но не пречи все пак да се направи, може и да има останала много бледа черта и така ще се разбере.
Антонито, друг начин да разберете е да си направи тест за антитела, но след около 40 дена. Ако има, най-вероятно е било ковид, ако това му е първото боледуване след април 2021.
Но най-сигурното е тест, трябваше да сте по-настоятелни, какво като не иска. Добре е да си знае и той, и вие, дали е карал ковид.

# 49 993
Хоуп, ето това е .
Чудя се с какво да помогна , като майка ми ми вика да си ходя, тя го обслужва татко, аз се въртя.
на 8 часа по 1 таблетка разчитам аз, така го е пил и сина ми, но детска доза, през 8 часа

# 49 994
Хоуп, ето това е .
на 8 часа по 1 таблетка разчитам аз, така го е пил и сина ми, но детска доза, през 8 часа
На най-долния ред - след храна

Общи условия

Активация на акаунт