Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 308 763
  • 50 335
  •   3
Отговори
# 50 190
  • При семейството си
Явно не е Ковид, нямате и други симптоми. Ако продължи още дълго, може пък консултация с ендокринолог, особено, ако сте имала някакви хормонални проблеми.

# 50 191
  • Наблизо
Аз бях така преди две седмици,оказа се вирусна ангина.Всякакви вируси прехвърчат

# 50 192
Да, имам автоимунни проблеми. Април ми откриха на ямр възел на хипофизата, но малък и ендото не предприе никакви действия
Синптомите са отпадналост при движение, постоянно треперене и измръзване на гърба, ръцете и краката. Единствено ми става добре като съм завита или на слънце докато е топличко. Без значение облеклото. Движа ли се, понеже не оставам без упражнение гимнастика сутрин и разходка, почва едно голямо треперене, изпотяване и като се измеря след като се прибера температурата е 35.3-35.6

Последна редакция: пн, 24 окт 2022, 11:29 от bubulina_baby

# 50 193
Спиртния съм го изхвърлила от живота ни, след като измери на малкото ни дете Т от 39.6, а след 10 мин в спешното измериха 38. Ако знаех, че е 38 изобщо нямаше да отида в спешното.

# 50 194
Аз със спиртните не съм имала проблеми. Имам един стар живачен и съм сравнявала стойностите.
Бубулина, гледай да се затоплиш - гореща вана/душ, топли напитки, завивки, грейки... А през това време се организирай да отидеш на ендо като за начало.
Личната не ти ли пусна някакви изследвания, егати. Rolling Eyes

# 50 195
Аз със спиртните не съм имала проблеми. Имам един стар живачен и съм сравнявала стойностите.
Бубулина, гледай да се затоплиш - гореща вана/душ, топли напитки, завивки, грейки... А през това време се организирай да отидеш на ендо като за начало.
Личната не ти ли пусна някакви изследвания, егати. Rolling Eyes

Само пи прислуша гърдите и ми гледа гърлото. Каза, че като пия вода и витамини щяло да мине. Пита ме единствено къде работя и й казах, че от месец и половина ме съкратиха и в момента не работя. Никакво отношение

# 50 196
  • София
Доколкото знам живачните са забранени за продажба, заменени са от спиртни

# 50 197
Да, имам автоимунни проблеми. Април ми откриха на ямр възел на хипофизата, но малък и ендото не предприе никакви действия
Синптомите са отпадналост при движение, постоянно треперене и измръзване на гърба, ръцете и краката. Единствено ми става добре като съм завита или на слънце докато е топличко. Без значение облеклото. Движа ли се, понеже не оставам без упражнение гимнастика сутрин и разходка, почва едно голямо треперене, изпотяване и като се измеря след като се прибера температурата е 35.3-35.6
Изследвайте б12.Фолат витД

# 50 198
  • София
"За кой ли път, за кой ли път...,"
Жесток гърлобол; темп. 37.2⁰С; суха, мъчителна кашлица (сатурация 96- 97); безсилие.. и така 2 седмици.  Тест за covid в лаборатория- негативен ... На всичко отгоре загубих вкус и обоняние от вчера.
Ще ме изгонят от работа 😥 (оказа се, че съм си изчерпала лимита от 40 дни болнични).
Зле ми е, въздух не мога да си поема от кашлица и ме болят гърдите от напъните.
Гааадни, гнууусни вирусчета...

Последна редакция: вт, 25 окт 2022, 12:27 от AnyHr

# 50 199
  • Пловдив
Щом ЛЛ ти дава болнични и щом състоянието ти го налага, как така ще ти слагат лимит за болнични?
Сигурна ли си, че спазваш точно инструкциите за теста? Прилича на ковид, а и щом си загубила обоняние и вкус... Бързо оздравяване!

Последна редакция: пн, 24 окт 2022, 23:50 от marzeliva

# 50 200
Щом ЛЛ ти дава болнични и щом състоянието ти го налага, как така ще ти слагат лимит за болнични?
Слага го държавата - според действащото законодателство личен лекар има право да издава до 40 работни дни в година болничен, от които не повече от 14 могат да са наведнъж.

2021, ако не се лъжа, приеха, че карантината за ковид (или друго заболяване, което изисква такава) не влиза в това число, но без положителен тест няма как да й я напишат отделно. От 41-ия ден нататък болничен може да се издаде само от ЛКК.

AnyHr, бързо оздравяване! (Можеш да пуснеш отпуск - ако нямаш платен, неплатен.)

# 50 201
  • тук-там
И аз за н-ти път - вече 3 месеца и половина съм с лонковид. Не е установен обаче с тест - 5 негативни имах. Вирусът се задържа много кратко в носоглътката и са все повече случаите на негативни тестове и ковид.

# 50 202
"За кой ли път, за кой ли път...,"
Жесток гърлобол; темп. 37.2⁰С; суха, мъчителна кашлица (сатурация 96- 97), безсилие.. и така 2 седмици.  Тест за covid- негативен ... На всичко отгоре загубих вкус и обоняние от вчера
Ще ме изгонят от работа 😥 (оказа се, че съм си изчерпала лимита от 40 дни болнични).
Зле ми е, въздух не мога да си поема от кашлица и ме болят гърдите от напъните.
Гааадни, гнууусни вирусчета...

В изпитателен срок ли сте?

Болничният може да бъде удължен от Лекарска консултативна комисия.

При болничен, ако ви прекратят трудовото правоотношение, не по взаимно съглаие, трябва да е с разрешение от инспекцията по труда.

Напълно ви разбирам. Не знам и аз как ще се справя като се върна на работа. Моята дъщеря  първо хвана вирус от ДГ, стои си вкъщи, после ковид, вкъщи, още не е тръгнала отново на градина, и от днес с висока температура.
Кой работодател ще ме търпи, не знам. Дори и с таткото да си разделяме отсъствиятя.
Желая ви бързо оздравяване!

# 50 203
Дъщеря ми миналата зима беше с ледени крайници, все трепереше от студ, колкото и добре да е облечена и дори да не е навън. Не  сме мерили телесна Т.  Ендокринологът каза, че е заради щитовидната. Тя е с Хашимото, хипофункция, ТСХ й беше висок. Обясни  ни нещо от рода че организмът изтеглял енергията от крайниците, за да има за тялото. Купих й джобна печка за ръцете и намерих хубав кожен маншон с пух вътре, пускаше печката в него и така се топлеше. Също хемоглобинът й беше много паднал. Мръзненето й се пооправи, като се качи хемоглобина, но и времето започна да се затопля тогава. Та не зная от кое точно се пооправи, защото всичко беше накуп - затопляне на времето, нормализиране на хемоглобина, печката с маншона, терапия за щитовидната. 
Сега имат съмнения за проблем с хипофизата, ще трябва да й правят ЯМР.

Възможно е да има някаква връзка с подобни проблеми и при теб. Пожелавам да се открие от къде е този проблем и да го решат. Времето още е топло и такова мръзнене не е нормално.

ПС Може ли да помоля да ми напишеш на ЛС каква е на практика процедурата по разрешаване на ЯМР от касата? На теория я зная.

Последна редакция: вт, 25 окт 2022, 02:58 от Diorela

# 50 204
Здравейте. Вече Ковид е като всички останали сезонни вируси и не е от голямо значение дали сте болни точно от него или от друг вирус. Освен това, заради продължителното доминиране на Ковид през последните 2 години, сега когато той отслабна като интензивност, отново се появиха много други респираторни вируси. Така че в момента е много трудно да се различат вирусите един от друг. Всички протичат сходно. Така че тестовете вече са безсмислени. Изследването за антитела също вече е безсмислено, защото вече всички сме се сблъсквали поне с един вариант на Ковид, а много от нас и с няколко. Тоест всички имаме някакви антитела. Което, обаче, не ни спавява от повторно боледуване. Единствено вече организмът ни разпознава вируса и бързо започва да се бори с него при среща. Така е и с всички останали вируси.

Общи условия

Активация на акаунт