СЕПТЕМВРИЙКИ в лятото горещо, готвят се за най-щастливата си среща!

• 16 926
  • 280
  •   1
Отговори
# 120
Честито Дони, да ти е живо и здраво малкото момченце и много, много да те радва !!!   Hug  bouquet Hug  bouquet Hug
Ирини, радвам се че си добре  Grinning
Sparky , успокой се мила , на всеки може да се случи, а щом и с  бебко всичко е наред  Heart Eyes няма за какво да се притесняваш  Peace
Vessselka , за името още се двуомим  newsm78 Или ще е на свекървата, тя е Светла и мислим за нещо като- Светозар, Светлозар или нещо подобно. Другия вариант е да е на татко си  Heart Eyes - Георги. Аз съм по склонна на вторият вариант. Гледам да се отдалеча от суеверията и да не ги мисля много много. Някои казват, че не е хубаво да е на майката или на бащата кръстено, но нямам идея защо пък да не е хубаво  newsm78 Според мен е глупаво, важно е детето да е живо и здраво и името да е избрано с любов, а не да се сърди тоя и ония , че не е кръстено на него Naughty А за суеверията, ако трябваше да ги спазвам значи още нищо да не съм купила за бебчо. Не трябва да се поддаваме на тези неща  Naughty По тази логика- не се подстригвайте, не прескачайте кабели,дупки, не боядисвайте яйца , яжте от всичко което е пред погледа ви  Mr. Green абе много неща има, затова не му мислете много много всичко ще е наред даже и да не се спазват тези бабини девитини  Crazy
Днес ходихме на църква с майка и носихме сладка пита, попа ми прочете молитва за леко раждане  Grinning , това се правило след като се влезе в 9-тия месец   Grinning Като се  замисля  newsm78 това към суеверията ли спада ... ?  Crazy

# 121
Момичета, ние от сдружение „Настоящи и бъдещи майки” искаме да ви инфромираме за положителните промени, които Парламентът прие в Кодекса за социално осигуряване, в частта му за майчинството. Досега майките получаваха 90 % от осигурителния си доход 3 месеца след раждането. Сега този период става 9 месеца. След това майката продължава да си взима 160 лв до 2-годишна възраст на детето, догодина най-вероятно ще са 170 лв. Измененията предвиждат и нова възможност, ако майката иска да се върне на работа след изтичането на тези 9 месеца тя ще може да си наеме детегледачка от Бюрото по труда и държавата да й плаща тези 170 лв на нея. Това не означава, че другите варианти - да се взима половината майчинство или да се прехвърли майчинството отпадат. Детегледачката е просто нова възможност. Искам да благодаря на всички, които взеха участие в протестите и в подготовката им, както и на всички които се подписаха в подписката. Уверявам ви, че тези промени бяха приети и благодарение на нас, което беше публично признато. Надяваме се като видите, че от нас зависи децата ни да имат по-добро бъдеще и че можем да променим нещата да се включите по-активно в бъдещите ни мероприятия. Сега на дневен ред са детските, приемаме всякакви предложения – моля обаче давайте ги във темата “настоящи и бъдещи майки – майчинство, права на майките”
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=120073.0

# 122
Измислихте ли вече имена за малките бебоци??

Ние отдавна сме го измислили и до сега не съм се притеснявала да го казвам на никого. До сега поне 10 пъти докторката ми каза, че ще имам момиче (а тя е известна с това, че много познава) сме решили бебка да се казва Никол (на баща си Николай). Ако случайно излезе момче ще е Милен на дядо си и леля си, но това не е окончателно. Аз по принцип не държа детето да е кръстено на някой роднина, но ще се съобразя с желанието на мъжа си. Естествено не бих се съгласила на име, което не ми харесва. Как избрахме имена: извадих всички имена които ми харесват от един именник от интернет и дадох листа на мъжа ми да задраска тези, които не му харесват. Отначало задраска всички, но после разбра, че съм извадила всички нормални имена и няма друг избор и се спря на тези.  Simple Smile 
Ще е интересно и други да напишат какви имена са измислили  Simple Smile

# 123
  • Sofia
Честито на мама Дони за малкия юнак...Да е здрав и бързо възстановяване на мама   bouquet

Утре ще съм на преглед или тонова не знам точно какво, а и аз като Иринии имам проблем с едни гъбички и ще видя какъв е резултата от последния секрет, че няколко месеца ме мъчат.

Малко се притеснявам с едни упорити болки, които са доста силни ниско долу в корема...Бяха само вечер, а сега са целодневно. Според лекарката която последно ме гледа е от предишното секцио...Пия си но-шпа, но много не помага.

Аз нещо не си падам по спазване на разни там суеверни неща - предния път ми изпилиха мозъка, че съм се подстригала. Сега ми дудне родата, че не съм правила на малкия прощъпулник и много падал...Мисля да направя обаче и то не за друго, а за да докажа че паданията му нямат нищо общо с прощъпулника, а с това че е дете  и всяко дете пада  Peace Но всеки е свободен да изрази мнение, затова не споря упорито с бабите Mr. Green

За име - имаме вече измислено и ще е Мартин...то се оказа, че било най- популярно тази година, но мъжа ми настоява, че е звучно и мъжко, а и си отива с Виктор Heart Eyes

# 124
Честито бебче на мама Дони972! Да й е живо и здраво и расте безгрижно! Пожелавам на мама Дони бързо възстановяване и скоро да сподели с нас как така пред кабинета стана чудото да се сдобие с момченце. baby_neutral

Настина имаме засега мъжки отбор!

# 125
  • Стара Загора
Момичета един въпрос да ви ковна....да знаете какъв трябва да е пулса на бебчо. Питам защото на мен от скоро ми правят записи...днес беше 142-144 удара и докторката каза, че били супре....ама все пак викам да попитам и вас.
Предварително благодаря Hug

# 126
Честито бебче на мама Дони972!  bouquet  bouquet  bouquet

# 127
Хера, пулсът на бебето трябва да е от 140 докъм 160. Чула съм, че непосредствено преди раждането, пулсът на бебето започва да намалява. Нядавам се да съм ти била полезна.

Ирини, радвам се, че отново си на линия  Simple Smile.

# 128
  • Стара Загора
Хера, пулсът на бебето трябва да е от 140 докъм 160. Чула съм, че непосредствено преди раждането, пулсът на бебето започва да намалява. Нядавам се да съм ти била полезна.
Да..благодаря ти много  bouquet

# 129
Пак ме развълнувахте! Още едно бебе на септемврийка! Да са живи и здрави и мнооого щастливи!

Относно пулса, аз знам, че трябва да е между 120 и 160 удара в минута! Най-доброто е около 140, разбира се! Което означава, че наистина при вас е супер!

И един въпрос: какъв прах за бебка купихте?

# 130
Здравейте Мам4ета
Дони972 4естито беб4е да ви е живо и здраво,палаво и много 6тастливо   bouquet
Деннис,видях в албума на септемврийки 4е сте купили за бебо легло за игра и спане и ние с мьжа ми се колебаем дали да вземем такова.Какво ти е мнението,знам 4 е е удобно за пренасяне....
Някой може ли да ми каже адрес на Хиполенд в София или друг -  тьрговия на коли4ки и бебе6киу легла?

# 131
Здравейте мами  bouquet

Поредното септемврий4е днес Heart Eyes Да е живо и здраво и бързо възстановяване на май4ето му  bouquet Ех, колко беб4ета имаме ве4е в редиците си Hug

Каролина, стискам палци вси4ко да е наред с беб4ето ти и док. да те зарадва с хубави новини на следваЩия преглед. Аз съЩо знам, 4е тези размерите са доста относителни и варират много от седмица на седмица...Бъди спокойна.

Спарки, успокой се мила, важното е 4е с бебка сте добре, опитай се да се отърсиШ от преживянато и те 4акаме на линия, като си по4инеШ Hug

При нас ниЩо ново: миналата седмица ходихме на подробни изследвания и много ни успокоиха, във връзка с последните притеснения...Дано Praynig От понеделник запо4вам седми4ен запис на тоновете.

Хубав и спокоен ден на вси4ки  bouquet

# 132
  • Стара Загора
От вълнения забравих да ви кажа..за първата страничка..бебчо на мама Дони се казва Ивелин Heart Eyes Чух се с нея..добре са но малко говорехме, че бебчо май беше напълнил пампата и трябваше мама да го сменя та за това разговора не беше дълъг Flutter
Започна се при вас здраво Hug Божеее а ние сме след вас Crazy
Успешно раждане мамчета Heart Eyes

# 133
И един въпрос: какъв прах за бебка купихте?
Сано Максима Сенситив - казвам т иняма по-хубаво миришещ прах за пране в целия свят!!! Той е израелски и се предлага в повечето бебешки магазини, а също и в някои супер маркети. Струва към 8-9лв 1250гр, но е изключително икономичен - слага се по 1-2 супени лъжици на 5 кг сухо пране. Ако не г онамериш някои майки препоръчват Персил Сенситив или Тео бебе/но на мен последния не ми допада изобщо/
Хери, 140-160 е нормалния пулс, както са ти писали момичетата /а за помързяванката - ти си ми фаворит - без конкуренция  Simple Smile  Heart Eyes/ Разкажи ни още за Дони.
За името- за мен е важно чувството, с което го даваш на детето си. Ако го кръщаваш на човек, то е хубаво съответният човек да носи качества, които желаеш и детето ти да притежава. Останалото е второстепенно. Именно затова ми е странно като гледам стотиците анкети във форума - няма начин да допусна други хора да ми избират името на човечето!

Да ви се похваля - днес си намерих и превръзки за кърмачки. Така багажът ми вче май е напълно готов /без помпата/.
Вчера най-добрте ми приятелки ми подариха комплектът от шишет ана Авент и Стерилизаторът на същата марка. С такова удоволствие си ги разопаковах и си ги гледам. А леглото е върха!!! От вчера имаме и нови завивки на тема Джунгла и мож е по-късно да снимам.

Денис, права си за влизането. Сега влизаме в период на ежедневно преброяване   bouquet

# 134
Момичета да ми помогнете с един въпрос, който ме мъчи!Вчера едната ми гърда се наду и вдигнах температура.Ходих на лекар и той ми каза, че няма начин и ще ми изпише антибиотик-Ospen.Въпроса ми е някой от вас взимал ли го е?Предписвали ли са Ви го, защото много ме е страх?Утре ще ходя и при друг лекар, но реших да се консултирам и с вас.Вие какво ще кажете, какво мога да правя с тази твърда като камък гърда?Казаха ми да не я стимулирам, но иначе и правя компреси със студена вода, за да отнема жегата.Моля, ПОМОГНЕТЕ!

Общи условия

Активация на акаунт