Енгин Акюрек в "Дъщерята на посланика". Нови и стари проекти – Тема 396

• 37 272
  • 738
  •   1
Отговори
# 375

https://m.facebook.com/notes/engin-aky%C3%BCrek-the-actor/engin- … 2396942263937044/

Портрет на Енгин Акурек 1 - Коментар на Cathie Hubert

За близък план ви трябва звезда.

Актьорът Енгин Акюрек е свободен дух в света на турските сериали. Ето защо сравняването му с всеки друг е неточно. Героите му изглеждат на пръв поглед като съвсем обикновени: ченге, бизнесмен, художник, ковач, студент и т.н. , пуснали котва в ежедневието на турската култура. Историите често разказват за социални и политически проблеми (Kara Para Aşk, Fatmagül'ün Suçu Ne?, Bir Bulut Olsam, Ölene Kadar), изпълнени са с много напрежение и обикновено поддържат една епична и страстна любовна история.

Интелигентно заснети, базирани на добре изграден сценарии, те ни показват едно наистина добро забавно кино. Въпреки това, Енгин Акюрек, чрез своята емоционална игра, извежда всяка история на съвсем различно ниво. Създателите и операторите на филми без съмнение усещат това, когато дават в близък план лицето му, за да се опитат да уловят вътрешните състояния на сърцето му, какво се излъчва от него, когато играе.

Според мен той принадлежи към големите актьори от ерата на нямото кино (добър пример е „Жана д'Арк” от Карл Драйер). Тези филми перфектно изразяват чувства във визуално поетичен начин и точно това прави Енгин, това е неговата тайна. Очите му говорят за радост, любов, болка, съмнение, отчаяние, гняв. Той блясва на екрана и изведнъж това, което изглежда обичайно или познато, се превръща в трептяща светлина.

Въпреки че той,  без съмнение, е дете на собствената си култура и до голяма степен син на приказния Истанбул, все пак неговата сърцераздирателна игра е универсална, той говори на всеки от нас. С крупния план на неговото лице той хвърля светлина върху нашата уязвимост, емоции, мъки, какво чувстваме, когато се сблъскваме с другите, когато обичаме. Разстоянието между него и нас е толкова незначително, той е приказен тълкувател на човешката душа. Щедър, изключителен актьор, визуален поет, той плава под силни ветрове и увлича и нас със себе си.

Написах това, когато го видях за първи път на екрана)
© Cathie Hubert 2020

Благодаря за превода Flowers Tulip По-добре не може да се каже, най-ми хареса "визуален поет" ,много точно

# 376

Добро утро момичета Two Hearts
Спорен да е ден  понеделник!
Мерките се разхлабват - нека бъдем отговорни, за да запазим нашето и на хората около нас здраве!
Да пием по кафе и към задачите за днес.

Скрит текст:

# 377
  • Пловдив

Здравейте и добро утро момичета.
Знаем - търсим и чакаме новини.
Нещо се бавят и с издаването на поредния брой на списание Kafasına göre.
Успешен понеделник.

# 378
Здравейте момичета.
Успешна нова седмица, слънчево и усмихнато настроение. Бъдете здрави и се пазете.

Благодаря за превода за споделеното от Кати Хюберт.

Мустафа Булут.

Санджер Ефе

Хубав ден на всички.

#останиВтемата #останиВкъщи

# 379
Здравейте,

Поздравление и възхищение!:heart:

Приятен ден, момичета.Hug

# 380
  • Пловдив

Разхлабипа мерките по света и у нас - да видим кога ще има новини.

# 381

Здравейте и от мен!
Като е завалял един дъжд от вчера... Няма и намерение да спира...
С мерки, без мерки - пак съм си у дома.

# 382

Здравейте,липсва ми Санджар в понеделник.🥰
Относно облеклата на жените в сериала ,да се изкажа и аз.На мен в повечето случай визията на Наре ми е харесвала,с малки изключения.Елван я кипрят като селска булка,но също ми допада,харесвам  роклите и.Ноооо Зехра е много зле,незнам умишлено ли е ,но не ми харесва.
Това е, нямам много време да пиша тези дни,
 чакаме новини🥰

# 383

За мен най-адекватно обличат Санджар, посланика и Акън.
Посланикът беше винаги облечен според статута който имаше на дипломат. После, когато го превърнаха в обикновен възрастен човек - също излъчваше класа /само веднъж не ми допадна един от половерите, но аз си признах че не разбирам от модни тенденции/.
Акън също е/беше верен на  определен стил.
Санджар си е момче на място и винаги ми е ОК.

# 384
  • Пловдив

Чакаме, ама няма кой да ни подскаже, да ни каже...

# 385
...за мъжете нямам оплаквания за облеклото,освен

# 386
...за мъжете нямам оплаквания за облеклото,освен

Селско момче, сираче - най-вероятно е отгледан от дядо си.
Той и така върви - като някой стар дядо. С ръце на гърба, леко приведен и главата също надолу.

Яд ме е, че статута му е като че ли повече на слуга, отколкото като член на семейството.  Личи си, че не им е равен.
Гюлсие може да върти домакинството, но се храни на една маса с тях. Май? Или пък ми се е привидяло?

# 387

Като Енгин, си е най-добре.Heart

А стилистките/стилистите в ДП, не ги разбирам.Thinking

# 388
  • Пловдив

В озета към еп. 15: "Гюлсие има кошмарни планове за нея."
За Менекше става въпрос, припомням.
Ей, тези планове очаквам.

# 389

В озета към еп. 15: "Гюлсие има кошмарни планове за нея."
За Менекше става въпрос, припомням.
Ей, тези планове очаквам.

Сега се замислих нещо.
За Локи естествено. Той нали се закани да убива Неждет и Санджар.
Дали няма да се изпусне в най-неочакван момент за предишната си връзка с Менекшето.

Знаете най-скриваната тайна и видео - Санджар разбра от шофьора и то просто ей-така...
Ние си блъскахме ума как, откъде и кой ще му каже на Санджар - пък то стана по най-простия начин.
Правим и сега едни сложни конспиративни предположения - а накрая всичко ще се окаже "как не сме се сетили".
Може пък самият Санджар да се сети.

Общи условия

Активация на акаунт