Отговори
# 270
  • София
Не мисля, че в случая има нужда от сравнение с нивото по АЕ при малките в СС, Азбуки и Иззи и т.н. Ако на различните места ползват различни системи е нормално да има разминаване между материала и едните да са учили едно, а другите друго. Това, което каза gadamer е сравнение на нивото с курс, което е нормално да ѝ се стори високо. От самото начало на темата се обяснява, че в ЧУ 10 часа език няма как да се сравняват с курс от 2-3 часа седмично и, че за много хора това е фактор за избор на ЧУ.

# 271
  • Софето
Здравейте, какво е мнението ви за неизползания от децата предплатен транспорт. Дали има основание да си искаме част от парите, за периода от 01.03-16.06. в който децата не са ползвали транспорт.

# 272
  • София
]Изненадвате ме с информацията, че Резиденшъл 2 все още не се строи. От околовръстното виждам едно голямо строителство на доста къщи и други сгради между Герман и Лозен. Аз до сега си мислех, че точно това е този комплекс. Явно е друг в такъв случай, но кой ли?
Ето сателитни снимки от преди няколко месеца: https://www.google.com/maps/place/%D0%A0%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D0%B4 … 3923!4d23.4409085

# 273
  • София
Рейни, аз коментирах, защото моето, нали знаеш - е в Света София. Mного advanced ми се струва това за втори клас, което описва Gadamer. Нашето училище не е билингвиално и децата във втори клас не са на това ниво с езика, което описва Gadamer.

Също имам съмнения, че дете, започнало в Иззи в ПУК на 6 г., в средата на втори клас ще се справя с такова темпо и изисквания, освен ако самото то не е в англоезично семейство. Не го казвам като критика - просто ми направи впечатление.

Може би ти трябва да споделиш твоето ПУК-че какво е научило в Иззи и какво са минали до този момент, макар че с това дистанционно обучение вероятно не е съвсем показателно.

# 274
Относно таксите - КО направиха възможност за внасяне на таксата на 4 вноски. Те вдигат таксата на 9200 + 700 за юни месец, но ако до 15.06 се плати пълната такса, няма да има увеличение. Т.е родителите, които платят цялата такса на куп, ще са по таксата от текущата година.

# 275
  • София
Я па вие, онзи ден минавах и не го видях, а уж гледах. Явно съм ви подвела, но както казах на нас ни е казано, че има сключен договор за строителство там на сграда.

# 276
  • София
Здравейте, какво е мнението ви за неизползания от децата предплатен транспорт. Дали има основание да си искаме част от парите, за периода от 01.03-16.06. в който децата не са ползвали транспорт.

При нас (ОТ) преди известно време изпратиха имейл, че ще се възстановят парите за транспорт и храна за времето, в което не сме ги използвали. Не сме обсъждали практически как ще се случва.

# 277
В Азбуки също казаха,че ще възстановят пари за храна и допълнителни занимания.

# 278
  • Отвъд алеята зад шкафа
Някой знае ли какво се случва с приема в Азбуки?

# 279
В Азбуки също казаха,че ще възстановят пари за храна и допълнителни занимания.
В КО също - храна, допълнителни занимания и транспорт

# 280
  • София
В Иззи таксите за допълнителни занимания ще се ползват за следващ период, реално няма връщане. За транспорт не знам обаче, защото не ползваме.

# 281
  • Отвъд алеята зад шкафа
В Иззи таксите за допълнителни занимания ще се ползват за следващ период, реално няма връщане. За транспорт не знам обаче, защото не ползваме.

А за втората сграда в съседство знае ли се кои класове ще я ползват?

# 282
  • В офиса
Аш, това което си мисля, че не отчиташ като фактор, е че Иззи имат двуезични часове. Предполагам, че в тези часове доста говорят, гледат филмчета и т.н. Ще ти дам друго измерение - убедена съм, че на едно спелинг бий, или на граматичен тест второкласниците от СС ще са доста по-добре от Иззи. Не защото едната система е по-добра, или по-лоша, а защото са различни... От слушане се научават страшно много нови думи. А от учебниците на Кеймбридж съм леко озадачена - duck pond, turnips, stilt house….. Баси, аз не ги знам тези думи...

# 283
  • София
Гадамер, в малката са ПУК и 1ви клас, всички останали са в новата сграда, в това число и детската градина.

Тинки, в Иззи също се учи и граматика и спелинг доста, но и сложни думи като изброените хахахаха Възможно е да си права, няма ли някакви такива състезания? Да вземем да ги тестваме Grinning

# 284
  • София
Рейни, аз коментирах, защото моето, нали знаеш - е в Света София. Mного advanced ми се струва това за втори клас, което описва Gadamer. Нашето училище не е билингвиално и децата във втори клас не са на това ниво с езика, което описва Gadamer.

Също имам съмнения, че дете, започнало в Иззи в ПУК на 6 г., в средата на втори клас ще се справя с такова темпо и изисквания, освен ако самото то не е в англоезично семейство. Не го казвам като критика - просто ми направи впечатление.

Аш, моето малко е втори клас в Света София и според мен с описаното от Gadamer вероятно може да се справи. Имам предвид, че може да следи нишката и да не губи интерес, а не че ще може спокойно да обсъжда совалки и полети на английски език. Ако децата са говорили на английски на научни теми, това вече е друго де - и наистина доста би ме впечатлило.

Мислех си, че Izzy са завършили само една учебна година - как лети времето...

Общи условия

Активация на акаунт