Отговори
# 495
Минавам, за да дам бързо мнение за Британика Парк Скуул, бившето Дрита. Детето ми е в Дрита от 1клас, сега подължава в Британика. Причината да продължим, е че той настояваше да остане с класа си, и нямаше да се чувства ок с промяна на училището. За догодина обаче- 2021, търся ново училище!
Аз и много от родителите от Дрита сме крайно разочаровани от новите собственици- Британика.  Лалови (собствениците) имат изключително нагъл и безочлив бизнес модел. Докато в Дрита се обръщаше внимние на доброто възпитание на децата, ценности и морал, то за Лалови са важни таксите- такса училище, такса храна- 18лв на ден за храна (недостатъчно количество и неадекватно меню!!!!! ), 700лв за учебници, които са принципно безплатни! Тук включват химикалки и тетрадки.... Транспорта не прибира децата от следучилищните занимания, дори да си го платил!
Някои учители напуснаха, други останаха, разбрах, че са с намалени заплати сравнено с Дрита.
Лалови избягват всякаква комуникация с родители! Старата ни директорка е на "топа", но от нея вече нищо не зависи.
Оплаквахме се много пъти от храната в прехваления им стол, реакция нула!
В Британика си просто плащач.
Явно са решили да гонят високо академично ниво и наложиха натиск върху децата, смениха и  учебната програма по английски .
Индивидуален подход към децата вече няма, всички са в "кюпа" и трябва да имат 6 по всичко. Борба със Света София, може би!

Разбира се, всички сигурно знаят как не ни казаха, че Дрита е продадена на Британика и ни принудиха да си изкараме учебната година в Британика.

Последно, по време на изолацията не ни върнаха и левче за услугите, които сме платили, но не сме ползвали- транспорт, учебни материали. В същото време голяма част от персонала е минал на минимална заплата.

Британика е просто машинка за пари.

Последна редакция: пт, 12 юни 2020, 11:18 от Dannygirl

# 496
  • в страната на чудесата
Danny, това, което пишеш е много неприятно. Жалко, но беше ясно още Мин година. Пожелавам ви да намерите добро училище за детето.

# 497
На мен ми звучи много разочароващо. Жалко. Идеята за такова училище изглеждаше много припамлива и в комбинация с хубавата база, направо супер. То реално, като всеки частен бизнес, и при частното образование е нормално да го има елемента печалбарство, но все пак не е зле да е умерено и с грижа и към клиентите ти и персонала.

# 498
Няма бизнес, който да не цели печалба. Основен принцип. Иначе ще е фондация с благотворителна цел.
Но и в бизнеса има морал и ценности. И професионализъм. Когато трите липсват - е печалбарство. Примери имаше на пазара на частните училища и преди появата на Британика.

# 499
Разбира се, че един бизнес трябва да е печеливш, за да съществува! Моето семейство също се издържа от частен бизнес и съм наясно. Но когато се мине границата на незаинтересованост към клиента и се говори само за пари, когато видиш с какво самочувствие се разхожда новия собственик, нещата се променят много. Старата собственичка беше близо до нас, до децата!
Надявам се, да има все пак частни училища, които се интересуват от това, децата да са щастливи, а родителите- спокойни!
В техен плюс, разбира се е сградата, която е прекрасна наистина.

Последна редакция: пт, 12 юни 2020, 11:22 от Dannygirl

# 500
Разбира се, че един бизнес трябва да е печеливш, за да съществува! Моето семейство също се издържа от частен бизнес и съм наясно. Но когато се мине границата на незаинтересованост към клиента и се говори само за пари, когато видиш с какво самочувствие се разхожда новия собственик, нещата се променят много. Старата собственичка беше близо до нас, до децата!
Надявам се, да има все пак частни училища, които се интересуват от това, децата да са щастливи, а родителите- спокойни!
В техен плюс, разбира се е сградата, която е прекрасна наистина.
Попресилила си малко нещата. Факт е, че Лалов е с безумно самочуствие и е факт както самата ти каза, че гони много високо академично ниво. Иска Британика да е първа по резултати и съответно се учи супер много. Това обаче за някои амбициозни родители вероятно е по-скоро плюс. Храната не е задължителна (някои деца си носят домашна) и предварително дават седмичното меню, където си избираш какво да си поръчаш. За 700-те лева за учебници, невръщането на дори и една стотинка от неползвани заради пандемията услуги и бъдещето вдигане на таксата и аз съм писал и съм се възмущавал. Обаче за съжаление само два-три класа се размрънкаха. Другите бяха доволни и казаха, че е нормално. Като цяло Британика няма нищо общо с Дрита, но в интерес на истината не знам, кое друго частно училище има. Не мисля, че някъде ще намерите заместител на Дрита. Казвам го с най-голямо съжаление. П.П. Учителите в Британика са добри. Да, когато бяха в Дрита с класовете от по десетина деца им беше по-лесно да обръщат индивидуално внимание отколкото сега когато класовете са с по 20 деца. Но има училища с класове по 25-30 деца и там вече съвсем не можеш да отделиш внимание на всеки.

Последна редакция: пт, 12 юни 2020, 16:01 от Анонимен

# 501
Аз обаче не видях това “академично” и този “натиск” върху децата в Британика. Напротив, приемат се деца без какъвто и да е подбор , просто запълване на бройките.  И като цяло се учи с темпа на по-слабите, а не се стимулират по-напредналите ( с изключение на английски език). Иначе съм съгласна за отношението на новите собственици.  Безкрайно сме разочаровани. Поради което това беше последната ни година там Sad

Последна редакция: пт, 12 юни 2020, 20:16 от billly

# 502
Аз обаче не видях това “академично” и този “натиск” върху децата в Британика. Напротив, приемат се деца без какъвто и да е подпор, просто запълване на бройките.  И като цяло се учи с темпа на по-слабите, а не се стимулират по-напредналите ( с изключение на английски език). Иначе съм съгласна за отношението на новите собственици.  Безкрайно сме разочаровани. Поради което това беше последната ни година там Sad
Учи се много повече от Дрита. В това няма никакъв спор. Таксите обаче са много по-високи от тези на Дрита и това не се харесва на повечето родители, чийто деца са продължили от Дрита. Отделно Дрита беше като семейно училище с всичките позитиви на малките класове и индивидуалното внимание.

Последна редакция: пт, 12 юни 2020, 17:45 от Анонимен

# 503

Аз обаче не видях това “академично” и този “натиск” върху децата в Британика.
Напротив, приемат се деца без какъвто и да е подпор, просто запълване на бройките.  И като цяло се учи с темпа на по-слабите, а не се стимулират по-напредналите ( с изключение на английски език). Иначе съм съгласна за отношението на новите собственици.  Безкрайно сме разочаровани. Поради което това беше последната ни година там Sad
Учи се много повече от Дрита. В това няма никакъв спор. Таксите обаче са много по-високи от тези на Дрита и това не се харесва на повечето родители, чийто деца са продължили от Дрита. Отделно Дрита беше като семейно училище с всичките позитиви на малките класове и индивидуалното внимание.

Ами нищо подобно. Ние сме от първи клас в Дрита и не виждам да се учи повече от преди. Преместването ни няма нищо общо с таксата, ако това намекваш.

# 504

Напротив, приемат се деца без какъвто и да е подпор, просто запълване на бройките.  И като цяло се учи с темпа на по-слабите, а не се стимулират по-напредналите ( с изключение на английски език). Иначе съм съгласна за отношението на новите собственици.  Безкрайно сме разочаровани. Поради което това беше последната ни година там Sad

Ами нищо подобно. Ние сме от първи клас в Дрита и не виждам да се учи повече от преди. Преместването ни няма нищо общо с таксата, ако това намекваш.
Това са твои думи: “Нямаме опции за възражение по договорът. Това е положението, ако искаш Sad  може да не подпишем с тях и да преместим децата, но на тях си им харесва, дори и в тази сграда. Надяваме се да е за добро и гледаме позитивно, но след такъв финансов шамар почти в края на годината е доста разочароващо и дори малко обидно.” На Британика проблема е, че на повечето деца дошли от Дрита и видяли благините на семейното училище е нормално да не им харесва сегашната ситуация. Британика си е като другите училища с големи класове. Отделно е нормално когато запишеш детето си в училище с дадени финансови параметри да се ядосаш когато те се променят кардинално и рязко в посока нагоре. Парите не падат от небето и е нормално човек да си прави сметката. Истината обаче е, че последното нещо, което може да те накара да отпишеш детето си от Британика е липсата на учене. В момента се учи много повече спрямо Дрита, а и не само. П.П. Аз лично много искам детето ми да можеше да учи в Дрита. Почти всички родители, чийто деца са учили там също. За съжаление това е невъзможно.

Последна редакция: пт, 12 юни 2020, 18:44 от Анонимен

# 505

Това са твои думи: “Нямаме опции за възражение по договорът. Това е положението, ако искаш Sad  може да не подпишем с тях и да преместим децата, но на тях си им харесва, дори и в тази сграда. Надяваме се да е за добро и гледаме позитивно, но след такъв финансов шамар почти в края на годината е доста разочароващо и дори малко обидно.” На Британика проблема е, че на повечето деца дошли от Дрита и видяли благините на семейното училище е нормално да не им харесва сегашната ситуация. Британика си е като другите училища с големи класове. Отделно е нормално когато запишеш детето си в училище с дадени финансови параметри да се ядосаш когато те се променят кардинално и рязко в посока нагоре. Парите не падат от небето и е нормално човек да си прави сметката. Истината обаче е, че последното нещо, което може да те накара да отпишеш детето си от Британика е липсата на учене. В момента се учи много повече спрямо Дрита, а и не само. П.П. Аз лично много искам детето ми да можеше да учи в Дрита. Почти всички родители, чийто деца са учили там също. За съжаление това е невъзможно.

Не ми се влиза в спорове или обяснителен режим. Споделям мойте наблюдения. Който както иска да го тълкува. Ако беше проблема с парите щяхме още миналата година да сме се преместили.  Ще видим резултатите от НВО дали ще подкрепят твоята теза. За мен и моето дете сме взели правилно решение.

# 506
  • София
Но има училища с класове по 25-30 деца и там вече съвсем не можеш да отделиш внимание на всеки.
Частни ли? Кои?

# 507
  • София
billly поздравления! Щом сте успели да се преместите от Британика (Дрита) в СС, детето трябва да е било с отлична подготовка. Това заслуга на училището ли е или се готвихте специално?

# 508
billly поздравления! Щом сте успели да се преместите от Британика (Дрита) в СС, детето трябва да е било с отлична подготовка. Това заслуга на училището ли е или се готвихте специално?

И на двата въпроса: не. Не сме се готвили специално за СС, дори заявление за кандидатстване подадохме две седмици преди първия изпит. И подготовката не е заслуга само на училището (иначе нямаше да го сменим ).

# 509

И на двата въпроса: не. Не сме се готвили специално за СС, дори заявление за кандидатстване подадохме две седмици преди първия изпит. И подготовката не е заслуга само на училището (иначе нямаше да го сменим ).
Така и не разбрах защо сте доволни от Дрита, която никога не се е славила с академичните си постижения?

Общи условия

Активация на акаунт