Отговори
# 480
  • София
На моя син всичките неотличници приятелчета от БШ са  във Втора Английска. Никой не може да ме убеди, че там се влиза трудно.

# 481
  • София
На моя син всичките неотличници приятелчета от БШ са  във Втора Английска. Никой не може да ме убеди, че там се влиза трудно.
Колко трудно се влиза се вижда от статистиката с приемните балове - максимален/минимален. Не е въпрос на убеждаване.

# 482
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ако не се лъжа балът за Втора англ.  е като за Първа английска, + - в зависимост от паралелката. И поне миналата година беше по-висок от този на Френската.

# 483
  • София
Именно, според баловете не се влиза трудно. Момче с отлична диплома трябва да е изкарало по 43 точки на БЕЛ и МАТ на НВО, за да не влезе.

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/eto-v-koi-stolichni-gimnaz … zi-godina-2176251
413 т. минимален бал.

Попеа,  ⅔ от всеки випуск на СС влизат в АК. ½ се и записват после. Санака може да каже по-точно.

# 484
Именно, според баловете не се влиза трудно. Момче с отлична диплома трябва да е изкарало по 43 точки на БЕЛ и МАТ на НВО, за да не влезе.

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/eto-v-koi-stolichni-gimnaz … zi-godina-2176251
413 т. минимален бал.
Мне, по 78.25 🙂

# 485
  • София
Предавам се, не знам как се смятат баловете към 500, нас тази система ни пропусна, както казва сина ми, на косъм. А и за неговото НВО не сме смятали никакви балове, защото вече беше записан в АК..

# 486
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз понеже съм гледала бал за момичета и то само за паралелки, които ме интересуват, затова ми се върти нещо около 440 - 438 на второ класиране. Но ако гледат кой е приет с най-нисък бал за цял випуск, да, може и да е по-нисък.

# 487
  • София
При момичетата "по статистика" минималните балове са винаги по-високи.

# 488
На мен на НикоТ примерът ми се струва абсурден. Моят собствен син учи в БШ 5-7 клас, което е доста по-зле като подготовка от СС, бил е отличник, но не чак супер-отличник, и в никакъв случай не е дете-чудо, съвсем стандартно момче със засилен интерес към онлайн  гейминга (определено не към математиката или БЕЛ). Без никаква допълнителна външна подготовка за НВО имаше резултати, които стигаха за всички т.нар. елитни без НЕГ и СМГ. Няма как да повярвам, че отличник от СС се е представил толкова зле на НВО, че да не се класира за първите 5. Освен ако не е било с 40 градуса температура по време на изпитите.
От теб точно не очаквах, нали си вадиш хляба със статистика. Резултатите на СС, а и на което и да е друго училище, са средни от всички деца в училището, които за СС са 70-80 на випуск (нали всички се явяват, защото нямат свое средно, в друго някои не се явяват по ртази причина) и не могат да се ползват за тълкуване на частни случаи от училището. Спокойно може да има дете от СС, което да се провали навсякъде, както и дете от 4-то училище в Дружба, което да се класира навсякъде. И без да е намесена температурата. Средният резултат на СС означава само, че е по-вероятно да се случи да се класира навсякъде дете от СС, отколкото дете от 4-то училище в Дружба.  И съответно по-малко вероятно е да се провали дете от СС, отколкото от 4-то в Дружба. Първи принцип в статистиката е, че малко вероятните събития рядко се случват. Но все пак се случват. Между другото, скоро нали показвахте  статистика колко деца от СС кандидатстват и колко не се класират в АК, бяха някъде половината от кандидатствалите, по спомен. За другите училища нямаше статистика, но нищо не пречи числото да е подобно.
И Нико не е казал, че детето е било отличник, а само че родителите са хвалили училището и са били сигурни в успеха му.
Попея, казах, че детето е учило в добро държавно училище. Въобще не става дума за училище в Надежда или Дружба. Ти добре знаеш, че подготовката в добрите държавни училища е добра. Разбира се отделно се е ходило на доста частни уроци.

# 489
Наличието на гимназия в комбинация с основно училище все още не е гаранция за качествата на гимназията. И това се е доказало с времето. От наличните частни гимназии, само за ПЧМГ може да се каже, че си заслужава. И АК. Златарски и И.Апостолов са ми с огромна доза съмнение.
Новата тенденция на БШ и Британика да отварят гимназии само показва, че приходите/клиентите от основното не са им достатъчни и посягат към свободна пазарна ниша. А не са им достатъчни, защото просто не са в топ 3 по качества и конкурентноспособност. Дори ПЧМГ в началото много трудно събираше цял клас за гимназията. Сега ми е забавно на фона на това да чета приказки от хиляда и една нощ.

ПС. Освен това има училища, които съвсем съзнателно провалят децата си на НВО, за да им останат в гимназията. Wink

В СС има всякакви случаи. Включително познавам отличник на випуск, който от стрес се провали в АК. Важни са общите резултати. А кой родител на какви уроци е записал детето си, си е негов рроблем. На мен не ми се налага да запълвам дупки от знания с частни уроци.

Последна редакция: нд, 07 юни 2020, 03:19 от Fancy

# 490
  • София
Предавам се, не знам как се смятат баловете към 500, нас тази система ни пропусна, както казва сина ми, на косъм. А и за неговото НВО не сме смятали никакви балове, защото вече беше записан в АК..

За протокола, Шарки, няма особено значение, че синът ти не е бил по точковата система. Дори и оценките, докарващи максимален бал 36, се базираха всъщност на точки (без годишните от училище). Да, скалата всяка година беше отличаваща се от предходната заради различно залаганите минимуми за 3 и оценките от  училище по БЕЛ и мат имаха по-голяма тежест от сега, но... пак никога момче не е влизало в някоя от двете английски с оценки (около 4,00), отговарящи на 43--44 по БЕЛ и мат - освен може би през 2009 (но и тогава едва ли, не ми се рови сега за минимални балове) или през всяка следваща, но непременно през задния вход..

Последна редакция: нд, 07 юни 2020, 01:23 от пенсионирана русалка

# 491
  • В офиса
Да бе, отличник от СС, отличник видиш ли и не влязъл никъде. Тези приятели дооооста разтеглива дефиниция на отличник имат. То лесно се говори на маса.
По математика в 6-ти клас учат интуитивни неща (пропорции в момента). Дете без математическа мисъл може да се затруднява и да има нужда от допълнителни уроци, но и Коши да слезе да му преподава в училище, пак ще е така. Вече на тази възраст разликите в типа мисъл се усещат.

# 492
  • София
Дори при най-добрата подготовка, на пробните дори невероятни резултати да дава, на самия изпит не се знае какво може да се случи в главата на детето и нещата да се объркат. Човешкият фактор винаги се оказва от решаващо значение.

# 493
  • София
Ех, тези единични примери Simple Smile Напълно е възможно, както каза и Анди, дори и добре подготвено дете да се омаже на даден изпит. Достатъчно е да влезете в седмокласните теми и да видите колко родители се притесняват от подобен развой. При един шанс за явяване всичко може да се обърка и това е нещото, което носи допълнителен стрес и на деца, и на родители. Влезте в посочените теми и вижте колко се притесняват да не се разболее детето, да не се притесни и блокира, да не анулират работата поради някаква причина, защото всяка година такива случаи има, колкото и да не са болшинството. Че миналата година на един състезател от СМГ се случи случка, че да не може да си продължи по нормалния начин в СМГ (не знам после какво стана). Но челната позиция на СС в класацията на НВО не се дължи тези единични случаи, когато ги има. Или ако това са им резултатите от издънването, то си представям ако не се издънваха Joy

# 494
Здравейте. Търся обратна връзка за обучението в у-ще Образователни Технологии, конкретно от 2ри клас нагоре. Разглеждаме възможността за преместване на детето ни в друго училище и това е една от възможностите в района ни. Ако има родители от това училище може ли да споделите за преподаването на английски език и очакванията от децата? Също дали получавате регулярна обратна връзка за децата при несправяне, затруднение или обща? Има ли чуваемост на родителите при споделяне на проблем?  Предстои ни среща в училището, но всяка обратна връзка от родители с вече натрупани впечатления ще ни е полезна. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт