Отговори
# 465
ААУ ми е идеал за училище, но такса от над 20000 евро на година ми идва прекалена. ЕСПА нещо не ми харесва като база буквално на околовръстното, но ще го имам предвид и него, благодаря! Свети Георги също много ми харесва като концепция и база, но приятели са адски недоволни от обучението там и нещо се разколебах.
Не знам дали Аш има пряко наблюдение над обучението по английски в Британика (училището), но аз имайки ти казвам, че е много добро. Вероятно в другите споменати училища също е така. При това положение може да обърнеш внимание на фактори като близост на училището, база и т.н. При подобни други фактори 15-20 минути допълнителен сутрешен сън за детето ти (и евентуално за теб) не са за подценяване.

# 466
Благодаря, Нико! Със сигурност ще кандидатстваме и там и вече ще преценим как е като удобство за пътуване ако приемат детето.

# 467
  • София
Нико, ти нямаш преки наблюдения над СС, но пишеш за върнати такси, ниво по математика в 6 клас и т.н., че даже си позволяваш да критикуваш други потребители за непроверена информация, което е смехотворно на фона на твоите лъжи за другите училища.

Мнението ми е, че Британика имат тепърва да се доказват като училище, за да бъдат титуловани за номер едно в списъка. Из форума има доста недоволни родители, дори има недоволни постове и на ученици от гимназията. Едно училище не е само нова сграда, която за да се изплати, вади около 2000 евро на година над средните такси от родителите. Все си мисля, че достатъчно съм инвестирала в свои имоти, че да трябва да инвестирам и в чужди.

С това приключвам по темата.

# 468
  • София
И аз да дам един допълнителен съвет- ако получите отзиви от ваш познат, че е недоволен или доволен от обучението в дадено училище, попитайте за повече конкретика, защото представите на различните хора за добро образованието могат мноооого да  се различават Simple Smile

# 469
Нико, ти нямаш преки наблюдения над СС, но пишеш за върнати такси, ниво по математика в 6 клас и т.н., че даже си позволяваш да критикуваш други потребители за непроверена информация, което е смехотворно на фона на твоите лъжи за другите училища.

Мнението ми е, че Британика имат тепърва да се доказват като училище, за да бъдат титуловани за номер едно в списъка. Из форума има доста недоволни родители, дори има недоволни постове и на ученици от гимназията. Едно училище не е само нова сграда, която за да се изплати, вади около 2000 евро на година над средните такси от родителите. Все си мисля, че достатъчно съм инвестирала в свои имоти, че да трябва да инвестирам и в чужди.

С това приключвам по темата.
Виждам детето учещо в Света София минимум веднъж седмично, а родителите му през ден. По-пряко наблюдение щях да имам само ако детето ми учеше там. Нашите приятели грам не са доволни от учителката им по математика и се налага да плащат допълнително за частни уроци. Не са единствени. Върнатите такси са факт, както и по-ниската годишна издръжка спрямо Британика. Факт е също, че нямат класове след седми клас. Нормално е във всяко добро училище децата да могат да изкарат до 12-ти клас. В интерес на истината аз съвсем скоро разбрах, че СС е само основно училище. Понеже е известно си мислех, че децата там биха имали желание да продължат да учат там и след седми клас. Saldaby, абсолютно сте права. Ще дам следния пример. Две приятелчета  завършват седми клас с отличие. Едното Света София, а другото добро държавно училище. Родителите на детето учещо в Света София непрекъснато хвалят училището и обясняват, че тяхното дете без проблем ще влезе в СМГ или немската. И на двете деца желанията са за СМГ, първа немска, втора немска, първа английска и втора английска. На детето от държавното училище бала му стига за втора немска, а детето от СС не можа да влезе в никое от първите пет. Явно шестиците в някое частно училище не гарантират влизането в хубаво държавно. П.П. В Света София са върнали 700 лева, а не 700 евро. Не съм запомнил валутата.

Последна редакция: сб, 06 юни 2020, 23:05 от Анонимен

# 470
В АК нито едно ли не иска?

# 471
В АК нито едно ли не иска?
Детето от СС е искало и в АК. Там също не са го приели. В интерес на истината не е за оплакване. Пак е в добро частно училище.

# 472
  • София
Сигурно в Британика?

# 473
Сигурно в Британика?
Не в чак толкова добро 😀😀😀.

# 474
Нико, това е някакъв много частен случай. Всяка година излиза статистика за успеваемостта на училищата на НВО и СС традиционно се конкурира на върха със СМГ.

# 475
Нико, това е някакъв много частен случай. Всяка година излиза статистика за успеваемостта на училищата на НВО и СС традиционно се конкурира на върха със СМГ.
Щом статистиката го показва значи е така.

# 476
  • София
На мен на НикоТ примерът ми се струва абсурден. Моят собствен син учи в БШ 5-7 клас, което е доста по-зле като подготовка от СС, бил е отличник, но не чак супер-отличник, и в никакъв случай не е дете-чудо, съвсем стандартно момче със засилен интерес към онлайн  гейминга (определено не към математиката или БЕЛ). Без никаква допълнителна външна подготовка за НВО имаше резултати, които стигаха за всички т.нар. елитни без НЕГ и СМГ. Няма как да повярвам, че отличник от СС се е представил толкова зле на НВО, че да не се класира за първите 5. Освен ако не е било с 40 градуса температура по време на изпитите.

Последна редакция: сб, 06 юни 2020, 21:18 от Sharky*

# 477
На мен на НикоТ примерът ми се струва абсурден. Моят собствен син учи в БШ 5-7 клас, което е доста по-зле като подготовка от СС, бил е отличник, но не чак супер-отличник, и в никакъв случай не е дете-чудо, съвсем стандартно момче със засилен интерес към онлайн  гейминга (определено не към математиката или БЕЛ). Без никаква допълнителна външна подготовка за НВО имаше резултати, които стигаха за всички т.нар. елитни без НЕГ и СМГ. Няма как да повярвам, че отличник от СС се е представил толкова зле на НВО, че да не се класира за първите 5. Освен ако не е било с 40 градуса температура по време на изпитите.
От теб точно не очаквах, нали си вадиш хляба със статистика. Резултатите на СС, а и на което и да е друго училище, са средни от всички деца в училището, които за СС са 70-80 на випуск (нали всички се явяват, защото нямат свое средно, в друго някои не се явяват по ртази причина) и не могат да се ползват за тълкуване на частни случаи от училището. Спокойно може да има дете от СС, което да се провали навсякъде, както и дете от 4-то училище в Дружба, което да се класира навсякъде. И без да е намесена температурата. Средният резултат на СС означава само, че е по-вероятно да се случи да се класира навсякъде дете от СС, отколкото дете от 4-то училище в Дружба.  И съответно по-малко вероятно е да се провали дете от СС, отколкото от 4-то в Дружба. Първи принцип в статистиката е, че малко вероятните събития рядко се случват. Но все пак се случват. Между другото, скоро нали показвахте  статистика колко деца от СС кандидатстват и колко не се класират в АК, бяха някъде половината от кандидатствалите, по спомен. За другите училища нямаше статистика, но нищо не пречи числото да е подобно.
И Нико не е казал, че детето е било отличник, а само че родителите са хвалили училището и са били сигурни в успеха му.

Последна редакция: сб, 06 юни 2020, 21:39 от Анонимен

# 478
Ако щеш вярвай. Случаят е съвсем пресен. В момента децата, за които говоря са осми клас. Отделно пиша само за неща, които знам от първа ръка. В крайна сметка това са наши приятелски семейства, с някои, от които се виждаме често, а с други почти ежедневно.

# 479
  • София
Напротив, каза, че е бил отличник:
Цитат
"Ще дам следния пример. Две приятелчета  завършват седми клас с отличие. Едното Света София, а другото добро държавно училище. Родителите на детето учещо в Света София непрекъснато хвалят училището и обясняват, че тяхното дете без проблем ще влезе в СМГ или немската. И на двете деца желанията са за СМГ, първа немска, втора немска, първа английска и втора английска. На детето от държавното училище бала му стига за втора немска, а детето от СС не можа да влезе в никое от първите пет.

Общи условия

Активация на акаунт