Отговори
# 540
  • София
Onna, много точно! Мине, не мине, и някой тука влиза и се чуди как от 9 кладенеца да донесе вода, за да покаже колко гадно училище е СС. Много ме подразни как използва аргументите на потребител, чието дете дори не учи в Света София (за втората цедка говоря).

# 541
  • София
"Спукани от учене" деца в БГ няма. Има отделящи достатъчно време на самоподготовка вкъщи, и всички останали. Няма учещи денонощно.

# 542
  • София
Аз виждам много обида в битуващото мнение, най-вече сред хора, които не са и помирисвали училището дори и от съседната улица, че там учат денонощно и ги спукват от учене. Виждам обида и подценяване както на децата така и на учителите. Първо защото все пак говорим не за космически науки, а за основно образование, все пак и всички тези знания биха могли да бъдат постигнати от огромната част средностатистически деца в държавата и второ защото това е грозно омаловажаване на работата и отношението на преподавателите.
П.П. Клаузата за изключване за нисък успех не е уникална за Св. София, фигурира в договорите на повечето популярни ЧУ.

# 543
  • в страната на чудесата
"Спукани от учене" деца в БГ няма. Има отделящи достатъчно време на самоподготовка вкъщи, и всички останали. Няма учещи денонощно.
Напълно споделям!

# 544
.

Последна редакция: нд, 14 юни 2020, 14:35 от Анонимен

# 545
  • София
Това за "втората цедка" беше нелепо, да. Както и за "спукването от учене". Simple Smile

# 546
Аз виждам много обида в битуващото мнение, най-вече сред хора, които не са и помирисвали училището дори и от съседната улица, че там учат денонощно и ги спукват от учене. Виждам обида и подценяване както на децата така и на учителите. Първо защото все пак говорим не за космически науки, а за основно образование, все пак и всички тези знания биха могли да бъдат постигнати от огромната част средностатистически деца в държавата и второ защото това е грозно омаловажаване на работата и отношението на преподавателите.
П.П. Клаузата за изключване за нисък успех не е уникална за Св. София, фигурира в договорите на повечето популярни ЧУ.
Аз познавам само едно дете от СС. Учи много и е с отлични оценки. Не всички преподаватели обаче са добри. По математика ходи на частни уроци при много добра математичка от друго частно училище. Каза, че тяхната е много зле. За мен лично ходенето на частни уроци преди седми клас е изумително, но детето каза, че не е единствено.

Последна редакция: сб, 13 юни 2020, 21:21 от Анонимен

# 547
  • София
Това вече е тъпо - хем плащат за училище с високи спортни постижения, хем трябва да плащат на частно, за да покрият критериите за високи спортни постижения. Ако на мен училището ми задава висока летва, първо трябва да осигури ресурса от своя страна - учители и качествена учебна дейност, пък после да вика "хоп", а аз да скачам.
Не знаем подробности за конкретния случай, приемам думите ти на доверие.

# 548
  • В офиса
Не познаваше ли ти едно от СС, дето било пълен отличник, ама като кандидатствало не го приели в нито една хубава гимназия, нито в АК?
Колко познаваш последно?

# 549
  • София
Аз пък, в интерес на истината, също съм чувала изразът "спуква ги от учене" в положителен смисъл (не за СС) и по-често за конкретен учител.  Използва се като "Много добре ги подготвя, учи се сериозно, много съм доволен. Браво, браво Simple Smile". Това върви, обаче със съответната интонация, жестове и мимики, плюс допълнителни реплики, та става пределно ясно какво се има предвид. Само така написано наистина звучи по друг начин.

# 550
  • София
Абе и аз познавам едно дете от Британика и ако знаете какви страхотии разправят хората - леле, лелееее - въобще не питайте Joy

# 551
  • София
Ако при равни други условия се налага едно дете да работи допълнително, ама много допълнително, а не просто родителят да хвърли едно око на трудната задача за домашно, то значи детето не е съвсем за това училище. То постоянно ще бъде в позицията на догонващо, задъхващо се и накрая стават драми. Понякога при повишаване на изискванията едно дете просто не може да ги покрие, то не е мащото нещо не му е наред, а трябва да влага много повече усилия, което е изтощително.

# 552
  • София
Ако детето ходи на уроци за да навакса и да отговори на очакванията в училище - лошо. Ако ходи на уроци в 7 клас като подготовка за матурите - смятам че това е просто някаква презастраховка от страна на родителите. Моят син не ходи на курс и е в училището по  първо желание, а балът му стигаше за навсякъде още на първо класиране.
Имам впечатления само от един учител по математика след 4 клас и те са много добри. Те първа ще се сблъскам и с други учители и се надявам дане ме разочароват и те.

# 553
  • София
Леле, ама твоят кой клас стана? Сякаш онзи ден бяхте първолаци!

# 554
Не познаваше ли ти едно от СС, дето било пълен отличник, ама като кандидатствало не го приели в нито една хубава гимназия, нито в АК?
Колко познаваш последно?
Детето, за което сега говоря е на близки приятели, а това, което не влезе е приятелче на детето на други мои приятели. “Нашето” дете се чудеше как той успя да влезе в желаната гимназия, а приятелчето му от СС, което също ходеше на частни уроци не успя.

Общи условия

Активация на акаунт