Отговори
# 630
Завърших НПМГ, добре ми беше матматиката и подготовката и въпреки всичко отидох на един курс за кандидатстване в СУ. Не че не сме лицей и не ни обучаваха 12 клас специално, ама аз да видя.
В 7ми клас бях най-добрата по математика от моето училище (не го казвам нескромно, но ходих по състезания, печелих доста от тях, а на Олимпиадите само аз стигах до Републикански), познайте - ходих на уроци по математика, с цел да ме научат да описвам задачите както се искат (тогава не беше тест, а няколко задачи).
Пак в 7ми клас ходих и на уроци по български, но там беше за попълване на знания. Учителката ни по БЕЛ в училище не беше добра и това лъсна веднага. Личен опит ми е, първо лице, разиката е огромна дали ще попълваш знания или ще те научат някои и друг трик за формата на изпизпита. Почти всеки родител, който познавам се  презастрахова с някои и друг курс поне.

НикоТ, не ти прави чест, че споменаваш имена и то не със сигурност. Макар че се опитах да открия такава в колектива на Света София или изобщо и единствената, която намерих по математика с тази фамилия е от Варна.
Понеже и аз не я открих в сайта на СС написах, че май така се казва. Ако има учителка с това име значи със сигурност говоря за нея. В сайта има имената на шепа учители, а общо преподавателите са над 70. Според мен ръководството на училището чете мненията написани за него по форумите и със сигурност насочването на вниманието към някой учител е много полезно за тях. Ти сама каза, че в твоето много добро училище учителката по БЕЛ не е била добра. Ако ръководството е знаело за това е щяло да вземе мерки. Коментираното от мен дете е умно, ученолюбиво и завърши с отличен успех. Както и да е. Понеже не ме интересува дали ръководството ще си поговори с учителката, а няколко души се възмутиха, че споменах името й. Аз го изтрих и ще помоля Данделион да направи същото.

# 631
  • София
Понеже не ме интересува дали ръководството ще си поговори с учителката, а няколко души се възмутиха, че споменах името й. Аз го изтрих и ще помоля Данделион да направи същото.

Май не мога да редактирам вече, но писах на модератор.

# 632
Защо да не се говори с имена на учители или поне с инициали? Аз например така научих от темата за НЕГ коя е много късата клечка в осми клас там. Полезно е за интересуващите се от училището. Въпросът в случая е дали наистина учителката не може да обяснява или само въпросното дете има проблем. Защото и аз помня как в един клас се оплакваха, че една учителка не им харесва, а проблемът беше, че просто материалът беше леко по-сложен от предходни години и децата трябваше да седнат да решават допълнително.

# 633
  • София
Аз лично не бих искала името ми да бъде цитирано в публичен форум с негативни съпътстващи коментари. Ако ме интересува конкретен учител, бих търсила лични впечатления на родители, които познавам пряко или косвено и мога да сложа мнението им в контекст. Иначе е субективно + препредадено с всички произтичащи изкривявания, а ще може да се чете с години напред.

# 634
  • в страната на чудесата
Това е така и не е така. Отваряш белите и черните списъци и виждаш години наред писания с лични данни и вс останало. Не виждам причина ако може да се обсъждат доктори защо да не е ОК за учители и други професии - психолози, логопеди, брокери, адвокати и всички останали, работещи с клиенти Simple Smile
И ако обсъжданата госпожа има половин клас на частни уроци, защото не може да обяснява в крайна сметка не е лошо да се разбере. Моята претенция е върху обективността , често липсваща в подобни списъци и класации.

# 635
Съгласна съм с Лейка.
Обсъждат се впечатления от лекари. Каква е разликата с учителите?
Нямам никаква представа как преподава тази госпожа, но не виждам нищо нередно както да похвалиш някого, така и да си кажеш негативното мнение.
Вярно е, че има голяма доза субективизъм, но дори и при комуникация наживо пак го има, защото родителите са различни, с различни критерии. Децата схващат с различна бързина и т.н. И все пак ако има много сходни мнения, на някого може да му светне лампата.

# 636
  • София
Споменаваме много хора с имена, както написах. Изобщо не ми е проблем това, но аз говоря от първо лице и заставам зад думите си, подкрепени със субективно мнение. Не съм ОК с "май" се казва .. и ЕЖК (или едни приятели казаха), без да се знае конкретно.
НикоТ, аз учих в държавно училище, да обяснявам ли как учителката ми по математика искаше да ми пише 5 за срока (6 спечелени състезания и бях на Републикански кръг на Олимпиадата), защото не съм решила задачата както тя иска! А по мои начин, абсолютно верен, но не това, което тя искала да види. Родителите ми говориха с нея, както и с директора по това време, накрая заплашиха да викнат комисия (или както се казва) и тогава чак склони да ми приеме решенията ми. Различни времена и ДУ-ЧУ.. сега в ЧУ особено, не би трябвало да си мълчим (аз не го правя, говоря в прав тескт и с учителите и с ръководството). Предполагам твоите приятели са го направили? Какъв е бил отговора от ръководството?
 ( За да съм откровена, аз не пиша първо във форум, а си говоря с хората, от които зависят нещата. До момента винаги съм получавала адекватни реакции).
 В моята работа обратната връзка е изключително важна. Аз като лидер си мисля, че всичко е цветя и рози (всички статистики зелени, всичко изглежда ОК), ама клиентът е на друго мнение, защото те виждат друго..Казват ми, оправяме нещата.
Надявам се да разбирате на къде клоня.
С темата с лекарите си е субективна и е ОК, темата защо учителите не са Ок или са супер, макар и субективна, си е много хубава, но без май. (Аз имам приятели с дете в ЧУ, което в 6ти клас ходи на частни уроци по предмет, заради учителя. Целият клас ходи, не им харесва. Знам името на учителя, както и училището, ама няма да тръгна да тръбя, защото те си мълчат. Ако знаете как им шокам канчето да споделят, ама не искат, не ме питайте защо Wink )

# 637
  • София
Ако съм директор на училище, в края на всяка учебна година бих пускала анкета за поименна обратна връзка за учителите - и към деца, и към родители. Нямам представа защо това не се прави, поне не и в нашето училище. В резултат имам усещането, че част от реалностите не достигат до ръководството. Както Нико правилно отбеляза, това си е проблем на училището така или иначе или поне в един момент може да се превърне в такъв.

# 638
 Когато е поименна хората няма да си кажат истинското мнение, нали все пак ще имат ученици и следващата година.

# 639
  • софия
Май ставаше въпрос за учителите поименно един по един оценени?!

# 640
  • София
Когато е поименна хората няма да си кажат истинското мнение, нали все пак ще имат ученици и следващата година.
Не виждам причина да не си кажат.

Всеки случай форумът е крайно неподходящо място за такава обратна връзка - още повече пре-пре-предадено от непреки свидетели.

# 641
  • София
Аз не мисля, че е проблем да се споделят мнения за конкретни учители. Ясно, че всеки споделя субективното си лично мнение, но евентуалното количествено натрупване и съвпадения на мнения може да даде индикация.
Ние също адресираме всеки проблем на живо и търсим решение, но това не пречи и на виртуалното споделяне.

# 642
  • в страната на чудесата
Може и да е неподходящо, но е ефективно Simple Smile
Горе писах другите примери.
Важно е опитът да е директен

# 643
  • София
Титина, много лошо за тези хора, които няма да кажат. Нищо няма да се промени за тях, виж аз си казвам всичко директно. Хич и не чакам и края на годината. Нещо като не ми е харесало и се споделя. Разбира се, не съм права в много моменти и след обяснение защо, съм спокойна вече.
Само да кажа, че в повечето случаи си говоря само с учителите за дребните неща. Накрая само споделям на 2 на 3 и с директора.
За големите училища, писмена обратна връзка към директорще е ОК, защото реално той/тя няма как да обърне внимание на всички лично. Който си трае и не споделя губи... сега различно е, ако споделяш и нищо не се случва Simple Smile

# 644
Не виждам причина да не си кажат.

Всеки случай форумът е крайно неподходящо място за такава обратна връзка - още повече пре-пре-предадено от непреки свидетели.
Много си странна. Аз и преди ти казах, че семейството, чието дете учи в СС са ни супер близки приятели, с които се виждаме почти ежедневно. В момента също сме заедно и детето е до мен и си говорим. Защо казваш, че това е пре-пре-предаване само ти си знаеш.

Последна редакция: сб, 20 юни 2020, 11:23 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт