Каква кафемашина бихте ми препоръчали? - тема 2

• 50 981
  • 741
  •   0
Отговори
# 660
  • Sofia
На предишната Делонги тревизо съм ги ползвала тези и други най-различни,все е ставало перфектно.
Тази пък много специална 🤨
Какво да взема?

# 661
На предишната Делонги тревизо съм ги ползвала тези и други най-различни,все е ставало перфектно.
Тази пък много специална 🤨
Какво да взема?
Това, което си е за еспресо

# 662
  • Sofia
Полезна информация, ще пробвам с него, благодаря!

# 663
Ако не е с истинска цедка с много дупки и единично дъно всъщност няма значение. То и там от значение е основно едрината на смилане, не кафето. За вкуса на говорим разбира се:-)

# 664
  • Sofia
Не съм сигурна какво означава това, въпросната Делонги Дедика "с истинска цедка с много дупки и единично дъно" ли е? Т.е трябва да търся само такова кафе, на което пише изрично еспресо?

# 665
Не съм сигурна какво означава това, въпросната Делонги Дедика "с истинска цедка с много дупки и единично дъно" ли е? Т.е трябва да търся само такова кафе, на което пише изрично еспресо?

Не, Дедиката е домашна машина с крема диск и модифицирана цедка. Затова може май всяко кафе да стане, но все пак гледай да е за еспресо. Винаги си пише на пакетите. Моята машина не е Дедика, но е подобна и аз използвам основно разновидностите на Лаваца Тиера, в момента ей това:

https://maxshopbg.com/product/лаваца-тиера-бразилия-интенз-на-зърна-1/

П.П. Заради българския текст линкът не се отваря автоматично. Копирай го и така виж.

# 666
Категорочно трябва да е за еспресо, за да се получи добър резулат с тази машина . С тези за кафеварка става бистра водица. Не случайно се продават и двата вида, а и предполагам се убедихте, че с показаните за кафеварка просто не става.

# 667
  • Sofia
Много благодаря на всички! Непременно ще взема такова за еспресо.

# 668
Каква е разликата м/у тези 2 машини или просто различните доставчици са я писали с различно име?
DeLonghi ECP 33.21
DeLonghi Active line ECP33.21.BK

# 669
  • Велики Преслав
Няма абсолютно никаква разлика. Иначе е страхотна машина!

# 670
Трябва да взема машина за баща ми, бюджета е около 250 +/-  От изчетеното до тук клоня към Делонги. 3 модела виждам в този диапазон

https://www.emag.bg/espreso-mashina-delonghi-15-bar-1100-w-rychn … 1-b/pd/DSTF6BBBM/
https://www.emag.bg/espreso-mashina-de-longhi-rychna-1100-w-15-b … 6-b/pd/DDLDVDBBM/
https://www.emag.bg/espreso-mashina-delonghi-active-line-ecp33-2 … 182/pd/D457WGBBM/

Имат ли някакви разлики или общо взето само визия? Предполагам всички са с крема диск, за който не чувам добри отзиви от познати(често се запушвал). Евентуално може ли да се смени цедката с обикновена. Всяко пакетирано кафе за еспресо ли може да се ползва, понеже баща ми няма да тръгне да обикаля да му мелят кафето. Ако пък се наложи къде в Пловдив да търся такива магазини?
Приемам съвети и за други марки

# 671
Първата не е с хубава цедка-твърде много пластмаса.
Мисля, че третата е най-добра, като функции, вид на разпенителя, държачът за цедката е от метална сплав, металната поставка отгоре затопля чашите, има автоматично изключване около десетина минути след последното използване и визията на мен ми е най-приемлива.
Ако използва кафе, предназначено за еспресо, няма да му се запушва цедката. Няма смисъл човекът да обикаля да му мелят специални кафета, защото това не е професионална машина и надали ще може да извлече от скъпите кафета това, което би направила една професионална.
По-нагоре бях показала една ЛАваца за еспресо , номер8, която мисля ще му е добре, освен ако той няма някакви по-специални изисквания.
 Немските кафета не стават, според мен. Едни блудкави и кисели са поне масовите, които се продават в България.

# 672
Първата не е с хубава цедка-твърде много пластмаса.
Мисля, че третата е най-добра, като функции, вид на разпенителя, държачът за цедката е от метална сплав, металната поставка отгоре затопля чашите, има автоматично изключване около десетина минути след последното използване и визията на мен ми е най-приемлива.
Ако използва кафе, предназначено за еспресо, няма да му се запушва цедката. Няма смисъл човекът да обикаля да му мелят специални кафета, защото това не е професионална машина и надали ще може да извлече от скъпите кафета това, което би направила една професионална.
По-нагоре бях показала една ЛАваца за еспресо , номер8, която мисля ще му е добре, освен ако той няма някакви по-специални изисквания.
 Немските кафета не стават, според мен. Едни блудкави и кисели са поне масовите, които се продават в България.
Благодаря за отговора, ще погледна и лавацата, колкото до изисквания - няма. Иска да си пие кафето в домашни условия и когато поиска.Само това.

# 673
  • Велики Преслав
Петя, цетката с пластмаса, доста добре си работи.  Аз съм с такава сега. Крема не е идеален, но поне не е с мехури. По-скоро ръкохватката на тя машина има много пластмаса

# 674
Петя, цетката с пластмаса, доста добре си работи.  Аз съм с такава сега. Крема не е идеален, но поне не е с мехури. По-скоро ръкохватката на тя машина има много пластмаса
Моят коментар беше насочен към това, коя машина е по-добра и защо мисля, че е по-добра от другите две.

Общи условия

Активация на акаунт