Нещо смешно, което децата казаха - 12 тема

• 78 575
  • 735
  •   1
Отговори
# 315
Моите близнаци постоянно ме изнудват да им купувам подаръци. Само като разбера на къде бият и започвам да пея:"Нямам пари!". Татко им е мека мара и не отказва. Един ден дъщеря ми ми каза: "Мамо, ти защо никога нямаш пари, а тати винаги има!?!"

# 316
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Моите близнаци постоянно ме изнудват да им купувам подаръци. Само като разбера на къде бият и започвам да пея:"Нямам пари!". Татко им е мека мара и не отказва. Един ден дъщеря ми ми каза: "Мамо, ти защо никога нямаш пари, а тати винаги има!?!"

Лятото, на магистрата сме, синчето заглежда някоя лъскава кола, пита ни, казваме му, че нямаме пари за нея, и след няколко отказа, ни казва "А вие защо не почнете да работите повече, за да изкарате пари?".

# 317
  • София
Синът ми така казваше, че като нямаме пари да ходим  банката да си вземем, тя давала и имала много пари.
Също искаше да работи на касата в Била, защото всички пари идват при него и стават негови и ще има много пари.

# 318
  • София
Трагикомично е, че някои възрастни имат подобни схващания за парите в касата. В офиса съм имала клиенти, които са убедени, че парите, които ми плащат  влизат директно в джоба ми до стотинка.

# 319
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Трагикомично е, че някои възрастни имат подобни схващания за парите в касата. В офиса съм имала клиенти, които са убедени, че парите, които ми плащат  влизат директно в джоба ми до стотинка.
Върни парите на хората Grinning

# 320
  • Пловдив
Де да беше така. На ден през мен минават по около 15 бона. Нямаше да ми се отразят зле Simple Smile)

# 321
Имаме три деца - на 8,5 г. и близначки на 5,5 г. Онзи ден едната малката ми казва: "Като изакаш още едно бебе и ще станем 4" Simple Smile

# 322
Докато си зяпам сериала, чувам малкия (6 г.) говори по скайп с баба си. Следния разговор:
Малкия:
- ... Левкоцитите..., левкоцитите!
Баба му:
- Не, бабо, политиците гледам...
Малкия:
- Ааа, е, то има и полицити, да!

Joy Туй то - нащо съвремие...

Последна редакция: чт, 11 фев 2021, 20:03 от amy_nka

# 323
Хахах, постоянно една гаща плява е у нас, само аз си го разбирам.
Говори на български и английски едновременно понякога и стоя и му режа ябълки онзи ден и той качен до мен и ме гледа в ръцете и кима одобрително "Да, great!"

# 324
  • UK
Това ми напомня преди няколко дена малката  отваря моя гардероб, вътре една до друга имам две черни рокли на бели точки. Тя ме казва" Ahh you have two same роклис"

# 325
А има ли други, които се пазарят постоянно? Моя е на 3г. и от скоро почна с пазарлъците и ми е много странно и смешно. В момента в който го заведа да се къпи започва "Боци чип-чип, да! Боци спинка- не!!"
И в момента в който го вдигна сутрин, започва с пазарлъците да не ходи на градинка, ако види че все пак ще трябва да отиде, започва да се пазари по какъв начин да отидем. "Жълто кола", ако няма отговор от моя страна, го казва на английски ако случайно не разбирам български "Yellow car??". 

# 326
Ооо, моят се пазари откакто е проговорил. За всичко. От ставането до лягането, за всяко действие, което иска да направи по определен начин - пример: веднъж иска бонбон. Баща му казва не. Малкият се моли и извива - ама само един, ама аз ще слушам, ама... от девет дола вода. Накрая баща му казва - добре - ЕДИН бонбон след вечеря. Малкият го поглежда и казва: ''Добре. Сега за два" - всичко започва отначало Simple Smile

# 327
  • София
Вчера синът ми ме пита:
- мамо, защо чуваме нещо дори когато е тишина?

# 328
Имаме буркан с Нутела у дома и обичам да похапвам няколко лъжици шоколад особено преди най-женските дни в месеца ,та влиза детето в стаята и ме вижда как за пореден път съм "налегнала" буркана Joy Аз като някой крадец се пуля насреща (гледам да похапвам в негово отсъствие,защото знаете,че не е мн ок шоколада за децата,енергията скача на макс ,а и не само Grinning )
-Виж я ти как похапва тайно шоколад! възкликна синковеца Joy
Днес си похапва пак десерт след обяда и му казвам,че също като мен и баща му мн обича да си похапва сладко май... Той ме поглежда и казва:
-Аааааа,ти обичаш повече от мен,особено като вземеш големия буркан! Joy Явно ще ми го напомня до края на живота ми! Grin Stuck Out Tongue Winking Eye

# 329
believe_, това ме подсети за една подобна случка от преди няколко години. За н-ти път обяснявам на децата колко е вредно да се яде сладко и то в големи количества и че е много по-добре да хапват плодове. При което синковецът (тогава да е бил на 4-5 г.) заявява:
- А като е толкова вредно сладкото ти защо имаш цял шкаф с шоколади и тайно си ги ядеш всеки ден?

(туше! , все си мислех, че добре се крия от тях Rolling Eyes )

Общи условия

Активация на акаунт