На море в Турция - тема 67

• 63 669
  • 799
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Здравейте на всички, нарушавам си обещанието да не участвам в дискусиите, само и единствено за да успокоя тези от вас, които се притеснявате за отварянето на границата и възможността свободно да се пътува. Знаете, че аз категорично съм дала своя залог - за 15.06.2020г., и снощи след изявлението на Президента Ердоган, ми се затвърди мнението, че Турция работи по "плана", който беше обявен в края на Април - началото на Май. Не искам да спеколирам, че имам и по-лична и достоверна информация, което е факт, но принципно съгласно "Планът на правителството", международните пътувания без да се налага карантина ще започнат от 15.06.2020г. Повярвайте, информация за пътувания в Турция ще започнат да се коментират в България след 10.06.2020. Договарянето на отварянето на границата на Турция с Гърция и България се решава между Турция, Брюксел и Берлин. Може би ще разочаровам "Leo" за суверенната и везависима Българска държавност , но това е факт. Точно по тази причина никой в България не иска да коментира евентуални опции и срокове за границата с Турция. Преди няколко дни имаше интервю на Външният Министър, който каза, че Турция е започнала да създява организация за чартърни полети с определени държави за да могат техни туристи да посетят Турция, преди да започнат редовните полети с тези държави - основно се коментираше Германия. Но, за всяка отделна държава ще има индивидуално решение на база на епидемичната обстановка в самата страна. А тези полети ще започнат от 15.06.2020г. Мога да направя и споделя една прогноза с вас, относно бъдещите цени на почивките в Турция - ще бъдат по-високи, значително по-високи.

Последна редакция: пт, 29 май 2020, 15:00 от Ani_iv

# 676
Здравейте на всички, нарушавам си обещанието да не участвам в дискусиите, само и единствено за да успокоя тези от вас, които се притеснявате за отварянето на границата и възможността свободно да се пътува. Знаете, че аз категорично съм дала своя залог - за 15.06.2020г., и снощи след изявлението на Президента Ердоган, ми се затвърди мнението, че Турция работи по "плана", който беше обявен в края на Април - началото на Май. Не искам да спеколирам, че имам и по-лична и достоверна информация, което е факт, но принципно съгласно "Планът на правителството", международните пътувания без да се налага карантина ще започнат от 15.06.2020г. Повярвайте, информация за пътувания в Турция ще започнат да се коментират в България след 10.06.2020. Договарянето на отварянето на границата на Турция с Гърция и България се решава между Турция, Брюксел и Берлин. Може би ще разочаровам "Leo" за суверенната и везависима Българска държавност , но това е факт. Точно по тази причина никой в България не иска да коментира евентуални опции и срокове за границата с Турция. Преди няколко дни имаше интервю на Външният Министър, че Турция е започнала да създява организация за чартърни полети с определени държави за да могат техни туристи да посетят Турция, преди да започнат редовните полети с тези държави - основно се коментираше Германия. Но, за всяка отделна държава ще има индивидуално решение на база на епидемичната обстановка в самата страна. А тези полети ще започнат от 15.06.2020г. Мога да направя и споделя една прогноза с вас, относно бъдещите цени на почивките в Турция - ще бъдат по-високи, значително по-високи.

Потвърдено от до..

# 677
  • София
С тази прогноза за много по-високи цени надали туристите ще си счупят краката да ходят там. Не визирам онези, които безпроблемно могат да се бръкнат с няколко хилядарки.

# 678
С тази прогноза за много по-високи цени надали туристите ще си счупят краката да ходят там. Не визирам онези, които безпроблемно могат да се бръкнат с няколко хилядарки.

Всяка година се качват цените с около %15-25
Все пак сектора ще се ориентира и със другите си съперници
Мисля че и Гърция и Италия и др страни и те ще се опитат да си върнат загубите от 2020г. със значителни промени в цените им.
Пък за Турция с тази валутна разлика не мисля да се оттеглят чуждите туристи. Пак ще им е на по ефтино с бол икнлузиф.

Всичко зависи от Руския Немския Английския  Арабския и Скандинавския пазар. Там е голяма риба, като руснаците, арабите и нашенците в Германия  са твърдо за Турция..

# 679
Ей това му е проблема на капитализма, като си мисли че всичко става единственно и само с повишение на цените и предлагане на кредити, рефинансиране и тн.
Те тази година германците казваха че им е скъпо, представям си до година, все пак има и други дестинации, които предлагат и по евтини полети и тн... Затова и Америка сега е на тоя хал.. Опомнете се света не е само пари..!!!

# 680
Бъдещи цени, имаш превид следващата година или сега за лятото?

# 681
  • Варна
Дори и да се повишат цените с 20-30% не мисля че това ще е проблем, в смисъл хората или пак ще си почиват нормално, или може просто да намалят времето на почивката си от 2 седмици на 10 дни например. Донякъде смятам , че повишаването на цените дори ще има положителен ефект върху претъпканите курорти, в смисъл ще се намали туристопотока и хората ще почиват по-спокойно. Което донякъде може да върне положението отпреди 20-30г., когато хората възприемаха почивките като някакво по-специално събитие, а не като някакво задължение.
Следващите дни ще са много важни за това лято, да видим дали и как ще отворят границите, че много се говори, но все още почти няма никакви действия по въпроса.

# 682
... Договарянето на отварянето на границата на Турция с Гърция и България се решава между Турция, Брюксел и Берлин. Може би ще разочаровам "Leo" за суверенната и везависима Българска държавност , но това е факт. ...
Хе, хе, на Leo хич не му пука за "суверенната и везависима Българска държавност". А и не съм писал нищо подобно, а това, че ЕС иска да възстанови свободното движение на хора (в това число и с цел туризъм) най-напред вътре в съюза, като това да става синхронизирано, т.е. да не се допуска една държава да се отвори за туристи преди другите. Едва след това ще се премахнат ограниченията за извън съюза и то едновременно за всички страни от съюза. Което означава, че ако на 15.06 паднат ограниченията в съюза, може още на 16.06 да паднат за изван него. Другият тънък момент е, че обмен на туристи в съюза означава парите, които те похарчат да останат в съюза, а при пускане на туристи навън си е чист износ на пари. При очертаващия се слаб летен туристически сезон и необходимостта от финанси за покриване на щетите, това едва ли ще се допусне.

А това Germany weighs lifting travel curb for Turkey преведено от дипломатически на обикновен език означава, че човека е казал: "Ще видим..."

Цитат
Germany will lift a travel ban for fellow European Union countries from June 15 and is considering removing the curbs for third nations, including Turkey, German Foreign Minister Heiko Maas has said.
The decision regarding Turkey will depend on the situation in Turkey, he said, adding that they would be looking at the hygiene rules implemented in the country’s beaches and hotels as well as the number of coronavirus cases.
Maas reminded that Turkey has taken very strict measures against the spread of COVID-19 and said that they will hold talks with Turkish officials regarding the issue.

# 683
  • Варна
Не мисля, че 16.06. е реалистична дата. По-скоро ще да е 01.07., все пак евромашината е тежка и тромава работа свързана с голяма бюрокрация и всякакви измислени процедури. Ако на 15.06. се отворят границите в ЕС, то ще трябват едни 2 седмици за следващата стъпка с Турция. Което донякъде ще зависи и от други неща, например как ще действат страните извън ЕС с отварянето към Турция, например Русия.
Както и да е, още е рано дори за спекулации. Още повече, че ЕС може да реши да действа пак по двоен стандарт с някаква лобистка цел за някого, което няма да е нещо невиждано, например да ограничи туризма към Турция като забави отварянето на границите.

# 684
Реалистично погледнато, след отваряне на вътрешните граници на ЕС е необходим около месец, за да се види, дали това няма негативен ефект - 1-2 седмици почивка зад граница и 14-дневен тестов период в къщи.
Но е възможно ЕК да отвори външните граници по-рано, като играе "доброто ченге", а застархователите да изиграят ролята на "лошото ченге".

# 685
  • Русе
Чак сега успявам да вляза днес в темата. Още тази сутрин, пътувайки към работа видях публикация на ТА, с която последно ходих до Одрин. Та, канеха на двудневна екскурзия до Одрин на 20 и 21.06. Доколкото знам собствениците са турци и явно имат "вътрешна" информация. Още на 21.05. бяха писали, че скоро тръгват до Одрин.

# 686
Как мислите ,че ще са цените за 2021?Дали ще се юрнат тези с ваучерите да запазват на ранни или ще се изчаква?И има ли някой който си е прехвърлил резервацията за догодина за същият хотел и цена?
Ние се чудехме дали да приемем ваучер, но като ни предложиха оферта за същата дата догодина на същата цена, решихме, че си заслужава , в случай, че цените тогава са по- високи. Притеснява ме само това, че има прекалено много време дотогава, но живи и здрави, ще видим.

# 687
Ей това му е проблема на капитализма, като си мисли че всичко става единственно и само с повишение на цените и предлагане на кредити, рефинансиране и тн.
Те тази година германците казваха че им е скъпо, представям си до година, все пак има и други дестинации, които предлагат и по евтини полети и тн... Затова и Америка сега е на тоя хал.. Опомнете се света не е само пари..!!!

Те тази година германците казваха че им е скъпо,

Семейсво от Германия
за половин тяхна средна заплата идва със самолет-трансфе -8/10 дена алл инклузиф и се връща обратно доволен.
местните в Турция  за да им хванат стандарта трябва 3-4 средни заплати да заложат за същия хотел/стандарт..

скъпо им било Simple Smile
(това в кръга на шегата)

# 688
  • Берлин
Халим,хич не е в кръга на шегата. Живея от години в Берлин. Не познавам по-стиснати хора от немците. Цепят стотинката на четири,не на две.
Аз продължавам битката с Пегасус за отменените полети. Върнаха парите за едните. Но другата резервация е за 500 евро и ни звук,ни стон. Нямат и лайф чат,телефоните са импулсни и чакането е по 20  минути. Разочароваха ме.

# 689
  • Варна
Чак сега успявам да вляза днес в темата. Още тази сутрин, пътувайки към работа видях публикация на ТА, с която последно ходих до Одрин. Та, канеха на двудневна екскурзия до Одрин на 20 и 21.06. Доколкото знам собствениците са турци и явно имат вътрешна информация . Още на 21.05. бяха писали, че скоро тръгват до Одрин.

Не знам каква  имат вътрешна информация , но Халим си показа билета и 1 човек/седалка не е отменено.На всичко отгоре от 8 юни Англия въвежда 14 дневна карантина което значи - няма туризъм.Руски и германски също няма. Как ще я подкарат само с вътрешен и съвсееееем рехав чужденец не вдявам ?

Общи условия

Активация на акаунт