Развод след закупено жилище с ипотека.

• 4 761
  • 41
  •   1
Отговори
# 30
Точно в този момент е глупaво дa cе рaзвеждaш. A и кaто прочетох, ти и нямaш повод. Нa 47, caмa c  дете,  c огромнa ипотекa. Трудно е, дa не кaжa невъзможно. Aз cи гледaм детето caмa и точно преди дa обявят кaрaнтинaтa, изтеглих зaем. Един меcец cе проклинaх зaрaди товa, добре, че cумaтa е мaлкa и cи зaпaзих рaботaтa. A aко недaй cи боже cтaне нещо c теб? Миcли хубaво. Вcички изпляcквaме от тaзи изолaция, премиcли ги хубaво нещaтa. Cтой cи нa дупето, не е моментът зa безрaзcъдни решения точно cегa.

# 31
  • Пловдив
А той знае ли за твоите намерения? Следя темата от началото, но чак сега се включвам.
не

# 32
Той може да си е знаел за мъжкият фактор и да си го е приел. Може за него жената на живота му да е наградата в живота.

Това, че са ви спряли от ходенето в Турция си е направо късмет, т.к. щяха да ви вземат всичките пари и пак шансът да е много нисък. Това, което се сещам, че можете да направите сега е той да замрази сперма. Ако се е подобрила картината при него това е крачка във вярната посока.

Инвитро клинилите тук като чуят възрастта ви няма въобще да ви отразят и директно ще ви откажат, но пак ще ви вземат парите за ДЯ без да видят проблем. Ако можеше да се излиза от страната бих ви препоръчала клиника, но при ИП това, което можете да потърсите вместо да си мислите за развод е:
1. Какви за здравословните рискове за вас от стимулация
2. Какви са шансовете ви да имате качествени якцеклетки
3. Така и така сте се приготвили с торбите с пари за процедури в чужбина, проверете кои храни, кои витамини, кои хапчета помагат за по-добро качество на яйцеклетките. Тези неща са скъпи.
4. Намерете си една сърдечна гинеколожка, която да ви дава съвети и рецепти какво и в какви количества да пиете като хаптета и добавки, и която да ви следи заедно с инвитро специалистът. Да не правите неща на своя глава, които може и да не са полезни.
5. Намирате си някое студентче по медицина или специализантче, което учи за проблемни забременявания / инвитро процедури и си го наемате да се занимава с вашия случай и да търси, рови, чете за медицински решения.
6. Хващате и си правите списък на всички възможни частни малки инвитро клиники в цялата страна. Големите ще ви върнат. Вие сами знаете. И им звъните една по една с въпроса: Биха ли се съгласили да ви направят стимулация, за да се извадят яйцеклетки, които да се оплодят и замразят. Казвате им, че знаете, че шансовете са малки, но искате да опитате всичко преди да преминете към донорски материал.

Тук е важно да сте много добре наясно какви са рисковете за вас и какви са шансовете.

Да кажем, че всичко до тук го изпълните и си имате и гинеколог, който да ви преглежда често и лекар, който да ви следи със стимулациите, и стигнете до вадене на яйцеклетки. Тогава важното е да имате и добър вирузолог, който да направи оплождането и да следи 5 дена как се развиват ембрионите. И да ги замрази.

7. Тогава идва часът на истината, защото колкото и да е скъпо на 1000% си заслужава да направите генетичен тест на ембрионите, за да се види кои са здрави, т.е. немозаечни.

Ако стигнете до тук и имате поне един здрав замразен ембрион (дори и този ембрион да е с лоша оценка) 50% от работата е свършена. Ако дете е нещото, което наистина искате - ето ви го планът.

После можете да си разширите търсенето на инвитро клиники с международно реноме из цяла Европа, но до фазата ембрион можете и тук да стигнете и то много по-евтино като се отчете, че може да има големи разочарования от резултатите, но тези разочарования поне няма да ви съсипят финансите.

Последна редакция: пн, 20 апр 2020, 08:19 от Елфичка

# 33
  • София
За доста мъже не е важно да имат свои деца. На доста мъже не им се минава през бебешки период. На доста мъже не им се ходи, ама хич, по болници и процедури.
Така че си поговорете с него БЕЗ да му вменявате своите виждания по въпроса, а вслушвайки се в него.
Може да се изненадате, че сте ходили по всичките тия процедури, защото Вие искате, а той просто се е съобразил с Вашето желание, за да не ви разочарова. И може да се окаже, че ще си отдъхне.
Просто социалните ни роли не винаги отговарят на вътрешните желания, дайте шанс на човека и на себе си.
Успех!

# 34
  • Пловдив
И двете сте адси прави ! Точно това , което Елфичка казва направихме. Длед като още на 44 г. тръгнахме по пътя на инвитрото, минахме през Репробиомед, Щерев и Токуда. Навсякъде ме изгледаха като извънземно и ми обясниха , че или трябва да дам 8000лв, 10000лв., 12000лв. За ДЯ или да се откажа. Ясно беше , че не се отказах. Ат 3 г. пия добавките на Денис. 12бр.таблетки...някои по три пъти на ден. Цикъл имам.Овулация имам. Намерихме един лекар в Майчин дом .бях на 45. Цяла година следихме цикъла и овулацията . 1 месец нямах само. Юли 2019г.стигнахме до пункция , извадихме 2 фоликула по 21мм. И двата празни. Тогава се сринахме и двамата. Взехме решението за Истанбул. Професар Тараш в Аджъбадум маслак ни увери че не е проблем лошатя спермограма , а на мен направиха ПРП на яйчниците- терапия със собствена плазма. След нея шанса щеще да е голям. И тамън да отиваме за процедура и хоп Ковид. Е това вече ми беше светофар , че на това дете не му е писано. Незнам зали съм се отказала, след повече от месец изолация наистина ми хрумват всякакви неща.
Водили сме го този разговор. Той казва , че приема  това положение , че не иска да се разделяме и остава с нас.Но според мен има 2 вариянта. 1.Да преглътна случващото се , да продължим заедно напред, след 5 години да ми срре цикъла и да влезна в критическата, да намалея иле спра интимните си отношения с него и той просто да си вземе шапката и да си намери млада жена. Да се излекува и да продължи живота си. 2. Да се разведа и същото да случи но сега. И в двата случай най-болузнено ще е за детето. Той го е отгледал от 2 годишен. Сега е на 8г. При вариянт 1 ще е на 13г.в най-тежък пубуртет и надали ще се оправя с него. При вариянт 2  ще е сега , на 8 и ще ема милиони въпроси и сълзи...на които няма да имам сили да отговоря. След като прочетох внимателно всяка една от Вас, за себе си си дадох сметка , че не ми харесва нито едно нещо , което казвате.Нито ще се справя, нито ще имам помощ от Държавата, и само ще направя нещастни двама души. Така че оставам! Ще избера вариянт 1. Да тогава ще опитваме...нормално...без лекари...камо с добавки. Ако стане...стане...ако не. Здраве да е ! Благодаря на всички , че взехте присърце историята ми, за съветите и за личното отношение. Бъдете здрави !

# 35
Мила Казабланка, много си далеч от истината за критическата. Сексът, след като ти спре цикалът, не е на залез, точно обратното! Може да стане много по-добър. Какви случаи знам... Не вървиш към "тесла", а може би към най-хубавия период от живота си. Отпусни се, бъди щастлива в хубавото си семейство. Човек не е стар, ако сам не се обяви за такъв.
Бъди здрава!

# 36
  • Варна
Авторке, дето се вика рибата в морето още... Опитваш се да предвидиш нещата два хода напред, но животът не е шах. Намерила си мъж, който те обича, отглежда детето ти като свое, а ти се чудиш какво проблеми да си измислиш и да съсипеш всичко. Живей го тоя живот бе! Радвай се на мъжа и детето си и не си вгорчавай дните с черни предвиждания. Щели да се разделят, ама дали щяло да е сега или след пет години. Жива да не бях! Ти врачка ли си, какво? Ами ако не се разделите? Ще си похабила едни от най-хубавите ВИ години заедно за глупости!

# 37
Аз вече и проблем не виждам! Ако, ако, ако...........ама нали не си врачка, пък и да беше, чак толкова виждащи в бъдещето няма, единици са, ако изобщо ги има. Имаш дете, което е приел и отглежда, живеете добре, какво още ти е нужно? Хората чуждо дете осиновяват и го отглеждат без да си създават екзистенциални проблеми. Май се съгласих с Пип 2. Hands Plus1

# 38
Аз затова по- напред написах, че ми се стори лишен от морал брак, последвал от кредит  и предположих, че мъжът е млад. Защото банките отпускат кредит със срок на погасяване макс до пенсионна възраст. Стори ми се използвачески авторката да иска да придобие жилището, като се е възползвала от младостта на съпруга, за да бъде срокът на погасяване 33 години, при положение, че тя е на 47.
Сега , след последващите  постове, и се извинявам, явно не е комерсиална.
Авторке, къде живяхте допреди този мъж с детето. Не може ли да му дадете обратната хипотеза- той да го изплаща това жилище, а вие да живеете , където и преди него.
Вариантът да останете заедно, ако на човекът не му пречи, и аз препоръчвам. Вие искате да се разведете с него, да вземете жилището, което сте придобили благодарение на неговата възраст и той да получи "свободата " си. Ами той явно не го иска това. Защо така му предричате бъдеще, което е само във вашата глава.
Съжалявам, но ми е мъчно за съпруга ви. Някак гоо намествате във вашия свят, както вие си решите, проектирате вашите тревоги и опасения, а пък той е съгласен с всичко, което решите. Явно е свестен човекът. Дайте му шанс.

# 39
  • Пловдив
Поредната тема в която авторката,се фръцва ,като не харесва отговорите,които получава.Извинявайте,не исках да Ви обидя,но за мен е налудничаво жена на 47 год ,с дете да ходи по клиники и да иска да се развежда ,защото нещо можело да стане в бъдеще.Темата за големия кредит ,даже не я засягам.
Мила Госпожо, нито сте ми роднина нито приятелка за да ме съдите на колко години какво ще направя. Тук сте да помагате със съвети! Тук сте да изслушате непознатия, да се опитате да погледнете през неговите очи и ако може да помогнете с опит или акъл. Нямам нужда нито от укорите Ви, нито от обидите..колко съм луда...как на тази възраст...как той чудо пък тя ще бяга....как банките...как кредита. Нямам нужда от Вашите постни изказвания, тълкувания и  повърхностнни разсъждения на глас. Нямам нужда, не Ви се фръцкам. Нищо не разбирате просто, същноста на проблема я разбраха малцина.Същноста е в моя морал, в това ,че не бих погубила правото на човека до мен да стане баща. Но аз съм една и малко са тези които мислят и биха го направили като мен. Собствените ми познати махват с ръка и казват "е какво от това, нали ти си имаш дете?" Омръзнало ми е от егоисти мила госпожо . Уморих се да срещам елементарни и заядливи хора по пътя си. Сега пак ли ще кажете , че се фръцкам ? Не , ще помоля модераторите да заключат темата. Достатъчно разбрах за хората писали тук , взех си поука от много малко човеци.

Последна редакция: пн, 20 апр 2020, 15:30 от casablanka

# 40
  • Варна
Авторке, остави човека сам да взима решения за себе си.

# 41
Ключ по молба на автора.

Общи условия

Активация на акаунт