козметиката на ТАЛОДЕРМА - 3

• 47 998
  • 704
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив

Еми, явно така ще е то - днес пак ще се пробвам пък да видим колко ще издържа.Красотата изисква жертви  Laughing

# 106
  • Пловдив

Снощи си направих маската, но този път я нанесох на много тънък слой и почти не ми лютя на очичките Laughing Преспах с нея и съм много доволна от резултата!
  bouquet за Веси

# 107
малииииии  Crazy

не сте скучали без мене  Mr. Green

сега, аз започвам с Маската за мазен тип кожа и при акне, понеже очевидно е наложително. Маската е супер - няма равна по трепане на бактерии и регилиране на обменните процеси, но е и много силна. Аз лично я използвам също много винимателно, защото кожата ми просто изгаря! повече от 15 мин. са ми пагубни.

Най-общо действа така:
- поради съдържанието на различни киселини (Борна, Салицилова и Бензоена), където салициловата е бета-хидрокси-киселина, размеква цимента на клетките в роговия слой и така поражда лек пилинг ефект. За неговите ползи знаете. Особено при типично мазните кожи, които се характеризират с хиперкератинизация, която пък на свой ред предизвиква запушване на порите, които "отдолу" си секретират и ставааа .... мани мани.
- поради съдържанието на Камфора и Ментол, които имат ревулзивен ефект, кожното кръвообръщение се подобрява и се стимулира кожното дишане - така кожата се вади от честото съсътояние на асфикция, което хиперкератинизацията предизвиква.
- киселините, Камфора, Сярата и Ментола заедно осигуряват анти-бактериалното действие, което направо си става бактерицидно, понеже на тази атака не се издържа просто  Grinning
- Каолинът (хума) и Цинковият окис действат подсушаващо и леко успокояващо. Каолинът почиства порите в дълбочина
- Камфората и Сярата действат в посока регулиране на мастната секреция, анти-себорейно
- поради всички горепосочени причини маската почиства дълбоко, изравнява тена, регулира обменните процеси (когато се използва редовно, с терапевтична цел), намалява или прекратява появата на нови обриви (това е доста индивидуално), намалява и предотвратява образуването на комедони.

А се използва така:
При мазна кожа: 1-2 пъти седмично, тънък слой, 30-60 мин.
При акне: прилага се всяка вечер, като може! и да се остави цяла нощ (но аз не ви съветвам, освен, ако не я е изписал дерматолог и не ви е казал да пресоти цяла вечер!!!!!!!!! - знам, че сега ще ми кажете защо така пише на опаковката, но ....  Rolling Eyes ми проф. Пенев тъй рече и отсече и ние се доверяваме на преценката. Все пак, призовавам ви, за Бога, нека не престоява цяла нощ!!!!!!  Mr. Green)
След постигане на видим напредък - пак 1-2 пъти седмично.

Трябва добре да се изплаква, обилно, с хладка вода. Препоръчвам ви тоника за мазен и смесен тип кожа или за чувствителна кожа след тази маска, а после или околоочния гел с Ройбос, или от тоалетното мляко (ако не съдържа комедогенни съставки!!!), или лек крем, без разни масла!!

По принцип, това да продукти, чиято употреба все пак е добре да пригодите според нуждите си. Например, ако ви се появяват пъпки преди мензис, третирайте всеки ден 5-6 дни преди датата. Това ще облекчи положението. Ако ви излизат от време на време, по малко и от какъвто и да е тип (с гнойни връхчета или подкожни) - само върху пъпката - така спете вече през нощта  Wink
Ако пъпката е подкожна, изчакайте я малко да поизпъкне и тогава мажете, че иначе понякога се прибират обратно, но си стоят в готовност да направят още по-грозна картинката.

Най-добре - не прилагайте през деня, а нощем, преди лягане, защото през деня може да се фотосенсибилизирате поради пилинг ефекта.
Ако сте с чувствителна кожа - тествайте за съвместимост преди употреба!
Хубаво стяхайте капачката!
Очите текат от Камфората и Ментола, защото са летливи - не е опасно, но не е и необходимо да полагате о нея близо до очите. По-добре се намажете и легнете със затворени очи за 20 мин. За 10 мин. най-летливата част ще се е изпарила и това дразнене няма да го има. На опаковката има предупреждение да се пазят лигавиците на очите и носа все пак  Peace
Друг + ефект е, че ако имате синузит към мазната кожа, зимата много яко се отпушва от тази маска   hahaha Mr. Green - просто екстра си изтича всичко.
Миризмата е вонлива също от камфората и ментола - не е развалена. Тя тази маска не може да се развали с този състав  Mr. Green. Единственият проблем е, че понеже е яка смес от основи и киселини и трудно се стабилизира, понякога се разделя на 2 фази - гъста и течна. Можете хубаво да раздрусвате преди употреба. Не е опасно.

ами.... май си свърших работата поктай маската.
Ако имате други въпроси, а аз съм пропуснала нещо - моля, питайте!
  bouquet кожа!

# 108

Снощи си направих маската, но този път я нанесох на много тънък слой и почти не ми лютя на очичките Laughing  Преспах с нея и съм много доволна от резултата!
  bouquet за Веси

ха така!
ето, една мадама вече му намери цаката  Mr. Green
Браво!

Ама не е нужно чак да спиш с нея. По-добре половин-едни час всяка вечер, преди нани  Simple Smile, ама примерно цяла седмица. Щото с този ексфолииращ ефект да не вземете да ми се пигментирате след отмиване чак сутрин, че пишман ще станем  Mr. Green

Hug и още по-  bouquet с маската!

# 109
  • Пловдив
Ей, Веси къде се губиш вчере цял ден? Ние вече сами почнахме да си даваме съвети как да процедираме с маската, гледай да не ти вземем хляба Mr. Green Майтап!
Я, кажи моля те Praynig дали в Пловдив има и друга дрогерия на Лечител или е само тази на бул."6 Септември" че нямам търпение да чакам до друтия петък да си взема от креме и тоалетното мляко за мазна и смесена кожа. Пък и дали да разчитам, че ще заредят newsm78

Ощо веднъж  bouquet

# 110
Много,много благодаря за изчерпателния отговор Simple SmileСамо не съм сигурна дали тук в Стара Загора ще намеря маслата на БГ Роза-Карлово,но ще потърся и то щателно LaughingИ още нещо-разликата между крема в кутийка и туба факторът ли е или и самите съставки са по-различни?От теб разбрах,че дневните кремове са със спф 12,а на опковките не е отбелязано newsm78

Мдааам  Grinning, различни са по състав!

Крем за мазен и смесен тип кожа - туба, 50 мл.
конкрет от Лавандула, конкрет от Роза, пчелен восък, урея, вит. А и Е, алантоин

Дневен крем за мазен и смесен тип кожа - бял буркан, 50 мл.
екстракти от Репей, Хмел, Хвощ и Бял равнец, вит. А и Е, урея, УВ-спф -12

Предполагам и в Ст. Загора ще има нещо на БГ-Роза. Ще ти дам един жокер - в магазини, където представително продават Рефан - има и етерични масла на БГ-Роза Карлово  Wink . Поне във Варна е така  Peace

bouquet кожа!

# 111
  • в ябълковата градина
Веси, здрасти.
мерси много за съветите и се радвам, че ви открих.
Доволна съм от всичко, което съм пробвала.
Особено от маската за мазна кожа ( с камфора ), тоалетното мляко за мазна кожа, гела за очи с ройбос.
Сега по същество: мажа се с рубедерм 9, но нали трябва да почивам. Може ли да го сменя с рубедерм 10? Пак смятам да го прилагам върху целулитните зони.
А и откривам подобрение, макар че сега съм се амбицирала и си правя и упражнения.

И един страничен въпрос: имаш ли впечатление или мнение за Аура слим, един масажист-приятел ми го препоръча и каза, че за целулита бил важен термоефекта?
 Поздрави!

# 112
Ей, Веси къде се губиш вчере цял ден? Ние вече сами почнахме да си даваме съвети как да процедираме с маската, гледай да не ти вземем хляба Mr. Green Майтап!
Я, кажи моля те Praynig дали в Пловдив има и друга дрогерия на Лечител или е само тази на бул."6 Септември" че нямам търпение да чакам до друтия петък да си взема от креме и тоалетното мляко за мазна и смесена кожа. Пък и дали да разчитам, че ще заредят newsm78

Ощо веднъж  bouquet

Mr. Green  Hug
ами аз вчера трябваше да предавам една дипломна работа ....  Rolling Eyes
не е истина просто.

Иначе, в Пловдив има 3 магазина на лечител, но според Десика този на ул. 6-ти Септември бил най-добре зареден.
другите 2 са на:
ул. Любен Каравелов, 9, тел: 032/64-98-32 - направо им дрънни  Wink
и
ул. Христо Ботев", 93, след Военна болница, тел: 032/26-62-16

приятно пазаруване  bouquet

# 113
Грушенка, много се радвам от положителният ефект!   bouquet

недей да заменяш Рубедерм - 9 с Рубедерм - 10 - той също съдържа канелено масло  Wink
За Аура слим съм чувала добри неща. Зависи каква сума си решила да отделиш, но Аура слим ще е добре според мен. Също съм много приятно впечатлена от състава на аницелулитния гел на Рефан - подходящ е да го използваш поддържащо в почивките.

bouquet кожа!

# 114
  • на брега на Дунав
Здравейте и от мен  Laughing.
От сума дни се ровя като къртица из трите теми за Талодерма, за да намеря нещо и за мен та да не се повтарям с един и същ въпрос. В крайна сметка намерих нещо, но искам да се допитам все пак. Аз съм на почти 28 години. Кожата ми по моя преценка е смесена (челото, скулите, носа и брадичката са мазни, а останалата част от лицето е с нормална кожа) Имам малки разширени пори по скулите. Сега нямам пъпки освен по челото едни ситни, но нямам защото все още кърмя после почват да ме нападат едни гадни от време на време. Значи откраднах си написаното от теб Веси за една друга дама:
1.Тоалетно мляко за мазен или смесен тип кожа или този за чувствителна
2. Тоник за мазен или смесен тип кожа
3. Околочен гел с рейбос
4. Дневен крем за мазен и смесен тип кожа
Купих си тези дни и маската за акне да я ползвам при нужда. Та до тук какво ще кажеш? Искам само да добавя, че брадичката ми е силно пигментирана от белези от стари пъпки там какво мога да правя, че е много грозно и ме дразни. И последно, че много дълго стана в Силистра се оказа страшно трудно да си намеря нещата написани по-горе, гадна работа. Можеш ли да ми кажеш има ли тук аптеки които да ги продават, гледам че даваш такава информация. Извинявам се, че стана много дълго исках да те олесня, за да не повтаряш пак. Благодаря ти предварително.
P.S. Страхотно съвети даваш само така  Peace

# 115
Ползвам вече втора година козметичните продукти на Талодерма и съм доволна. Сега през летните месеци попаднах на универсалния крем, които добре поържаше кожата ми през жегите итя не лъщеше. Зимата ползвам крема за чувствителна кожа в комбинация с нощен, а сменям есен и пролет с ревиталиращ, ако не ме лъже паметта. Веси виждам, че си много добре запозната и ще се радвам да намираме тук полезни нови препоръки от продуктите на тази марка:)))

# 116
Веси  Hug

В София дали някой вече е заредил избелващия лосион?Вчера ходих в "Лечител" в Халите-не са заредили и не знаят кога smile3515 ,а също и крема за смесена кожа в тубичка казаха,че отдавна го нямали  Confused

Heart Eyes

# 117
здрастиии  Hug
 Heart Eyes

ма веднага проверявам просто!
и .....
за този курс 1 патека си е поръчала. видях, че в нея има и от крема за мазна и смесена в туба. Един склад в София беше взел 20-на бройки тоник, но уви не ни казват къде зареждат после .... съжалявам за което.

аптеката е:
Феникс ЧА
ж.к. Красно село
02/955 55 73 - направо можеш да си ги питаш  Simple Smile Надявам се,че не ти е екстремно далеч.
Иначе, колегата или ги е занесъл вчера следобед, или днес сутринта, така, че тониците са топли топли там ...

Дано бях полезна.
 Hug
от   bouquet по-  bouquet!

# 118
Веси, аз пак досаждам. Вчера ходих до Лечителя в Халите, но ми казаха че нямат кремчето за мазна кожа в тубичка и от доста време не са го получавали въпреки че го поръчвали. Взех си маската за мазна кожа, но като я отворих мирише много силно и с не особено приятно, та да питам дали е нормално да е такава. Мерси предварително.

sweet lady, за доставката на кремче няма как да повлияя. Лечител зареждат в централен склад по много от всичко, което зареждат от нас и после те се грижат да поддържат зареждането в магазините си. Кремът си се произвежда - няма проблем при нас.

Маската не е развалена  Peace Смърди от камфората и ментола  Mr. Green - но аз лично им обичам миризмата. Не е притеснително откъм годност на продукта.

bouquet кожа!

# 119
Мерси, значи пак ще проверявам за крема дано да го заредят. Вече се ентусиазирах и за избелващия тоник да видим той дали ще се появи в наште Хали.

Общи условия

Активация на акаунт