Отговори
# 270
galiabalq стискам палци повече да не се получават такива неща при вас  Praynig Много си припатила онази вечер.
А за искам онова инфо да знаеш  Hug ще ти бъда много благодарна  Peace

Аз мога да се оплача,окото продължава да е със запушено каналче ,аз се мъча и най вече детето,честно ви казвам писна ми знам,че трябва да настоявам само да се оправи вместо операция но........... Confused

Писна ми и все да казват ,че малката приличала на 7-8 месечно бебе,трябвало да била по ниска  #Crazy
На последната консултация беше 6.600 и 68 см ,което мисля ,че е горна граница  Rolling Eyes ,след ваксната всичко беше ужас голямо мрънкане/тя рядко плаче/

Да питам-образува се топче където е ваксинката и е червено,слагам компреси риванол ,друго да правя ли и нормално ли е?  Thinking

Ох още нещо ще се оплача нали ви писах за това как пищи ако я вземе друг човек,та тази вечер отидохме на разходка/не се сърдете Бургаски мами на гости по скоро бяхме/ но си тръгнахме бързо защото кака ми взе да я закача и тя отново изпадна във адско пищене  ooooh!

# 271
  • София
Да питам-образува се топче където е ваксинката и е червено,слагам компреси риванол ,друго да правя ли и нормално ли е?  Thinking
И при нас се беше образувало топче от ваксината, педито каза, че е заради консервантите в нея. Изчезна за около месец. Компреси с риванол или мед помагат и да не се къпе лапето тоя ден аз това все го забравям  Дано да се оправи само очето на шушата и да не се налага операция. А момата нека си расте височка, то май и ти не беше ниска, та има на кой да се метне.  Wink

Данче, за играчките вземи организирай роднинското войнство или пък приятели, които още не са го виждали малкия. Мен като ме питаха преди, какво да му вземат и аз все казвах, че си имаме всичко, та се напълнихме така с дрешки, които или не му стават, или пък са за 5-годишно. После си взех поука и почнах да искам играчки; сега се чудя къде да ги завирам, че той нещо юнака напоследък се дразни на всичко, ама все някога ще им дойде реда.

# 272
Здравейте и от нас!
Ние имахме леля нагости, вчера и днес и не можах да пиша... Не беше досадна, тя ми е любима леля, на свекито сестра - много са различни...  Twisted Evil  Съгласи се да дойде на морето с нас за да ни помага...

Галя, добре ли сте вече! Питам и най-вече за теб - изкарала си си акъла, милата...

renni79, ти решаваш как да си гледаш детето, нали сме си говорили, че всяко дете е различно... Ако не иска вода, как да го наливаш...
Марти изпива по около 30-40 гр чай на ден...и също сутрин не е много пълен памперса, но мисля че не е проблем...

Дея и при нас имаше топче и зачервяване на крачето от ваксината. Зачервяването избледня на 2-я ден, а топчето, след компреси от риванол, още стои... 5-ти ден, но със сигурност не го боли, натисках го... Не ги слушай какво приказват, прилича на себе си  Grinning

Иначе Марти си играе с различни дрънкалки и играчки със силиконови накрайници, любима му е една маймунка, хапе я по ушите и също е шумоляща... има едни ключове, които са за чесане на венци, а също обича да си "гризка" одеалцето...
 Simple Smile :
Вчера докато чаках леля, взех да чистя по основно и оставих малкото диваче в коша за кола, пищеше, дрънкаше и като го поглеждам по едно време - на ръба на коша, още едно движение и пада...  #Crazy Страшно се изплаших, защото беше върху една масичка, хванах го в последния момент. От тогава го закопчавам с коланите, много са подвижни вече тези малчовци... макар че все още не се обръща Confused

Отивам да лягам и дано пак да се събуди в 8 - на мама най-послушното дете... Ще си говорим сутринта...
Спокойна нощ!

# 273
Misty ако му сложа и АМ в пюрето особено в зеленчуковото никакъв смисъл няма пак ще се помпим все едно яде допълнително:hahaha: като за световно.Евентуално ако се замества с цяло плодово пюре следобед в него може да се сложи 2 лъжички АМ/защото не замества хранене по принцип-изрично питах доки/
...

Питам, защото аз слагам, тъй като в книгата на Л. Трифонова "Храненето на бебето" пише, че само зеленч. пюре не може да замести цяло ядене - няма достатъчно белтъчини и задължително да се добавя мляко... Rolling Eyes

Ваксините в гърба по ЗК правят топче - може с масаж да се разнася. На Крис слжихме Тетракт Хиб в крака и само го боля малко мускулчето. Cry

Последна редакция: пт, 25 авг 2006, 01:10 от Misty

# 274
Здравейте и от нас!
И наш малчо не пие много вода, въпреки че аз редовно му давам, но той намокря устнички и почва да прави едни отвратени физиономии много е смешен  Mr. Green Рядко изпива по 100 мл на ден. Веднъж в жегите рекорда ни беше 160мл. за ден.
За играчките- ние имаме един мравояд светло син, плюшен и много мекичък с него се приспиваме. Като го сложа да спи малкия си знае какво трябва да прави - гушка мравояда, цоца бибата и за 5-10 мин е готов заспал. Иначе другите плюшени играчки не признаваме - само дрънкащи, свирещи или пластмасови разни дето поне като ги удариш издават някакъв звук  Laughing
За повръщането - моят син повърна така като беше на един месец и то за около 2-3 часа повърна 3 пъти на фонтан, изкара ми акъла, ама поне имаше и други хора в къщи (беше почивен ден) и от тогава на фонтан не е повръщал. Така и не можах да си обясня от какво се получи така.  newsm78
Това по темите. Сега да започна пак с оплакването  Rolling Eyes Днес акото му беше сякаш по-добре след 2 прахчета изпити вчера и днес (пак беше редичко, но имаше и по-твърди частици в него).
Днес обаче нов проблем - имаме обрив. Сутринта беше само на едното краче, а на обяд вече плъзна и по ръчичките. Обрива са едни малки червени пъпчици много гъсто една до друга и са пълни с прозрачна течност. Спрях му прахчетата за разстройство и пак сме само на кърма. Някой имал ли е такива проблеми? От какво може да се е обринал? Звънях на педито - тя вика вариш лайка и мажеш обрива. 4 пъти го мазах следобяд ама подобрение няма и утре ще ходим на доктор да ни видят. Моята племенница преди 2-3 месеца се беше обринала така и казаха от храна (тя е на 1г и 4м) и лежа в болница на системи. И сега и аз съм шашната да видим утре на нас какво ще ни кажат.
Спирам да пиша че стана цял роман. Стискайте палци да е нещо безобидно.  Praynig
Лека нощ!

Последна редакция: пт, 25 авг 2006, 01:27 от IKI_79

# 275
  • Boston, MA
Ики, стискам палци!

Дея, и на вас за оченцето на малечка! Тя верно бая височка, манекенка - наш Дани е толкова дълъг, и е към 7 кила. Ама тия хора не разбраха ли, че децата са различни размери бе!  Close

Данче, рамо!  Mr. Green  Вода и при нас от дъжд на вятър - сигурно пие 100 мл на седмица.

Нуни, честито за Левски!

Нашата любима играчка е една платнена "книга", с нещо шумящо вътре и гумени краища за ръфане. Цялата бива изяждана. Видях и Ани на Екс-диабет мама, че има подобна. Активната гимнастика не е любима още - не се стига да се пипа, иначе го местим от леглото с музиката на люлката (уважава я) на гимнастиката, като на панаир. Вече имаме и нещо като проходилка, ама неподвижно - не го обясних добре, ще ви го покажа. Има и едни гумени "столчета", които съм харесала, сега се учат да седят, а после се хранят в тях.

Спокойна нощ на всички малчугани!  Hug

# 276
Добро утро майчета,
Дея, и мойта мома плаче от всички които я закачат. Ние сме си по цял ден двете,  че дори напоследък плаче от майка ми, а това не биваше да го допускам, защото сега няма на кой да я оставя ...дори и само на фризьор да отида Sad надявам се да стане по-общителна. Вярно че аз си го надробих това...
Дано оченцето се оправи без операция, стискам палци Praynig
Аз пък ...от един месец не мога да докарам на мойта бебека повече от 5 хранения на ден по 150гр. АМ, а като ви чета че някой се хранят през час - два, незнам какво да правя. Фактически ние заспиваме рано и си правим 12часова пауза-почивка на стомаха...няма да я будя да яде я...

Приятен и спокоен ден всички

# 277
УФ и аз да заседна тук и то пък никой да няма, нищо де, дано половината спинкат, а другата половина дано се забавляват  Hug
Нашата Сесил2006 има днес ЧРД, дано са здрави и щастливи и дано скоро пак се появи!  Heart Eyes Има ли някой телефон или някакви координати, за да я чуеме как са?

Не беее!
Сесил беше с мен в Св.София, беше полежала месец преди мен, после се премести във Вип, понеже я подлудиха от етажа, но аз така и не й взех координатите, понеже реших, че ще се появи във форума...
Как да я открием?! ooooh!

# 278
ИКИ, обриви ситни - ок, но пълни с вода - не е ок!
Първо, не мажеш с лайка, ами мажеш с Бочко-лечебен. От него обикновено засъхват и изчезват. И с нищо друго.
Второ, внимаваш все пак какво ядеш и не даваш нищо освен кърма.
Трето, не ползвай никакви препарати във ваната, за всеки случай!

Ако не започне да отшумява до ден-два си е за лекар.

Но аз мисля, че може да е от претопляне...Ако пък си яла нещо, какво да е то? Риба, повечко мляко, или нитратни зеленчуци може да е, яйца.... знам ли?! Важното е мехурчетата да не се пукат, а да се абсорбират от самосебе си! Praynig

# 279
ИКИ, обриви ситни - ок, но пълни с вода - не е ок!
Първо, не мажеш с лайка, ами мажеш с Бочко-лечебен. От него обикновено засъхват и изчезват. И с нищо друго.
Второ, внимаваш все пак какво ядеш и не даваш нищо освен кърма.
Трето, не ползвай никакви препарати във ваната, за всеки случай!

Ако не започне да отшумява до ден-два си е за лекар.

Но аз мисля, че може да е от претопляне...Ако пък си яла нещо, какво да е то? Риба, повечко мляко, или нитратни зеленчуци може да е, яйца.... знам ли?! Важното е мехурчетата да не се пукат, а да се абсорбират от самосебе си! Praynig

newsm78 Ами така като се замисля предната вечер бях яла яйца и на другия ден малкия обринат. Ама аз по принцип съм с доста чувствителна кожа и редовно се обривам от какво ли не, та се чудя сега как така аз съм добре, а само малкия е обринат.
Та снощи го михме само с вода, и тялото не мазахме с нищо. Само дупето мажа.
Мерси за отговорите. Отиваме да се обличаме и пак да досаждаме на педито.  Wink

# 280
  • София
Добро утро  Hug Благодаря за раменете  Mr. Green

Аз след село се обзаведох с пъпки от комар, бълха и други незнайни гадини, та едни от пъпките са такива - малки с връхче с вода, к`во е туй чудо незнам  newsm78

От вчера са ме хванали пак братята  Mr. Green и отивам на фризьор  Mr. Green Дано не ревЪ много като се прибера!

# 281
Привет и от нас Hug
Ние бяхме за една седмица в Добрич и с татито успяхме и 2-3 бани на морето да направим Simple Smile Починахме и добре и сега сме си в къщи вече, предстои ни местене скоро, а аз от 1-ви септември и работа започвам ...
Доста празници е имало докато ни нямаше, та честито на всички на няколко патерици newsm51

А и екшъни е имало. На мамите, преживяли такива страхотии пожелавам да не им се случва повече Praynig

Да се включа и по някои теми:
Кало вода не пие изобщо, аз и рядко предлагам де, ама и да предложа отказва ... но това не ме притеснява ...

Данче, имаш и моето рамо за захранването Hug И Кало е още само на кърма и мисля да е така до навършени 6 месеца, т.е. още месец и малко и после ще видим с какво ще започна, но засега си мисля за картофено пюре.

От играчките сега най много се кефи на такива дето може лесно да си ги сложи в устата и да ги дъвче Simple Smile На активната гимнастика играчките се местят и регулират на дължина, ама той нещо преди 2-3 седмици не и се кефеше, защото е легнал, ама скоро мисля пак да пробвам дали не си е променил мнението Simple Smile а иначе повече му харесва на шезлонга в полуседнало положение. А при нас сега пада голяма игра с една топка. Бута я с ръце, рита с крака, голям кеф е.

Аааа и честито на озъбилите се бебоци tooth и да питам мамите им кое зъбче проби най-напред? Сутринта видях на Кало едно бяло връхче на долния венец и ми изглежда на пробило зъбче, ама още се чудя зъбче ли е или не е newsm78 и само му бъркам в устата да проверявам hahaha

# 282
  • София
Да си споделя - днес имам мой, малък, но важен за мен празник, вече точно 4 месеца кърмя малчо  Heart Eyes Не, че съм направила кой знае какво геройство, но аз си се гордея с този факт  Heart Eyes

# 283
  • София
Данче, пожелавам ти да изкараш поне 14 месеца!
 breastfeeding
Но не се давай на захранването още...
Момичета, имам страшно много семейни задачи и не съм в състояние да запомня въпросите ви. Иначе ви чета, но главата ми ще се пръсне от мислене.
Дея, и ние сме много зле с дупченето на ваксините. Например от 19 юли още не ни е минало-твърдо е мястото и има леко синкаво петънце!С дебели игли ли ги дупчат, аз ли съм го възпалила, че го изкъпах... newsm78

# 284
  • София
Честит 5-ти месец на Екатерина на snej7!  bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт