Отговори
# 285
Да се включа докато не са ни заключили темичката. Ходихме при педито и като видя обривите каза че били от претопляне  newsm78  Ама как претопляне като сме само по едно боди потник? #Crazy К'во голо ли да го държа детето? Отидох и при моята докторка личната - тя вика "май нещо го е пропълзяло, щом е само на кърма не е от храната". Ами сега? Thinking На кого да вярвам? Май и при трети доктор трябва да се ходи, че той всеки със собствено мнение и никое не съвпада. Поне и двете бяха категорични - "Никаква козметика при къпане!  Naughty За омазняване само преварен зехтин!" Дано мине и не се усложни, че ние понеделник сутрин на море мислим да ходим.  Praynig
Честито на месечковците!  Hug
Лек ден от нас!
ПС: Данче, честит празник и на теб! Дано продължиш да си го празнуваш още дълги месеци! (ако решиш и години  Wink )   bouquet

# 286
Дея, и ние сме много зле с дупченето на ваксините. Например от 19 юли още не ни е минало-твърдо е мястото и има леко синкаво петънце!С дебели игли ли ги дупчат, аз ли съм го възпалила, че го изкъпах... newsm78

И ние сме така с ваксините, първата от 6-ти юли седи още синкаво петно,така че не мисля че е проблем/а не съм го къпала непосредствено след ваксинация/.Педито ни каза, че при някои деца може и година да остане травмирано мястото #Crazy
Данче,честит празник!Както казва нашта педиатърка-горда мама!  bouquet
Деси, добре дошла!И вие май ще се озъбвате, а??? Mr. Green
ИКИ, виж тук  за пъпчиците- http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=121246.120
По въпроса за захранването и аз смятам след 5-ти навършен месец-изобщо не бързам и приветствам изказванията на мама мецанка и ексчето PeaceИ ние сме от необичащите вода, и направо ми писна да обяснявам на бабите и други досадници че си е моя работа как ще постъпвам с детето си!Чак свекито се опита дами каже че е недохранен-представяте ли си?!?!?6860 гр на ненавършени 4 месеца било недохранено дете #CrazyДори като ви пиша за това се нервирам #2gunfireДобре че сме далеко и се виждаме веднъж месечно.

Последна редакция: пт, 25 авг 2006, 14:47 от petrovavania

# 287
Писна ми и все да казват ,че малката приличала на 7-8 месечно бебе,трябвало да била по ниска  #Crazy
На последната консултация беше 6.600 и 68 см ,което мисля ,че е горна граница  Rolling Eyes ,след ваксната всичко беше ужас голямо мрънкане/тя рядко плаче/

Да питам-образува се топче където е ваксинката и е червено,слагам компреси риванол ,друго да правя ли и нормално ли е?  Thinking

Ох още нещо ще се оплача нали ви писах за това как пищи ако я вземе друг човек,та тази вечер отидохме на разходка/не се сърдете Бургаски мами на гости по скоро бяхме/ но си тръгнахме бързо защото кака ми взе да я закача и тя отново изпадна във адско пищене  ooooh! [/color][/b]

Туй с дължината на детето и мен ме дразни като кажат "ау, колко е голям!", Иво също е над всякакви граници за възрастта си - ама какво от това? Че баща му е 2 метра висок, пък и аз не съм ниска. Ами тапешник ли да е?

Топчето от ваксината - нормално е, нашето седи по цял месец едно синьо-лилаво такова и се напипва твърдо. Даже на мястото на първата ваксинация от ДТК му се появи мъхче отгоре. Явно кожата е по-чувствителна. Ще мине.

Пищенето - и при нас е същото, даже като си нарочи някой (примерно свекър ми), само като го погледне, обръща джуките и почва кански рев. Иначе тактиката е следната - появява се непознатият и Иво почва да се лендзи и да се хили с глас. Непознатия се разтапя, почва да му говори посяга да го пипне. В този момент джучките на Иво се обръщат надолу и почва един жален рев от типа "колят ме, мамо, бесят ме". И след това се успокояваме половин час на ръце. Днес го оставих с брат ми да се кача до нас за малко и установих, че акустиката на паркинга ни е перфектна - ревът се чува при затворен прозорец на четвъртия етаж  Mr. Green 

# 288
Момичета помагайте ,хвана ни вируса от сутринта ми се гади ,лошо ми е и немога стана от леглото ,много съм отпадната,някой беше писал ,че му се е случило,половинката и той като мен и незнам какво да правим.
Засега малката е добре поне тя  Confused ама да не я заразя ме е страх.

Ужас  Tired

# 289
Леле сутринта явно съм спяла щом в другата тема съм писала Embarassed
Като бях болна доки каза задължително с маска еднократна при беба и по ампула витамин Ц 5 дена.

# 290
Мерси за линка. Ще попитам в аптеката за това лекарство. Аз се сещам, че като се роди малкия беше много обринат и в болницата ни казаха да го къпем в бледорозов разтвор на калиев хиперманганат. Той е за дезинфекция. Ама те тогава обривите му бяха на хормонална основа и до 2-та седмица се изчисти. Но ако пробвам няма да му навреди все пак, най-много да помогне.
Момичета помагайте ,хвана ни вируса от сутринта ми се гади ,лошо ми е и немога стана от леглото ,много съм отпадната,някой беше писал, че му се е случило, половинката и той като мен и незнам какво да правим.
Засега малката е добре поне тя ама да не я заразя ме е страх.
Ужас  Tired

аз бях с разстройство и повръщане преди 2 седмици. Пих ампули Деган за повръщането и ампули Гентамицин за разстройството и мноооооого Витамин С. Ама виж звънни на някой лекар и питай все пак понеже на теб ти е само лошо, а аз си повръщах и то много.
Желая скорошно оздравяване!   bouquet

# 291
кенгурУ, така се пише, ще станем за смях пред другите месечни майки в отчетните! Mr. Green

# 292
ИКИ, това за кърмата, и че няма от какво да се обрине не е вярно, нали има някакво значение какво ядеш ти все пак. Обаче като претопляне по ми звучи, така да знаеш. Мехури с течност му станаха на пишката и топчетата на Тони, и в Пирогов хирургът каза, че е претопляне. Някъде се е запотило повечко детето, не че ти си го облякла повече. И на морето ще му мине всичко! Peace

# 293
Здравейте, момичета и от мен. Аз пак се запилях по болници... Cry Операцията няма да ми се размине и на 4 септември заминавам за София за лапароскопия. Сега съм на системи и венозние антибиотици, за да ме закрепят до 4-ти.
За захранването - Екатерина е от една седмица на детска кухня. Първа група е, харесва й много и си хапва с апетит. А преди това все отказваше пюретата.
И да ви почерпя виртуално - днес моето момиченце прави 5 месеца  Simple Smile   cook

# 294
Деси, добре дошла отново  Hug Липсваше ни  Simple Smile и честито ви зъбче  Simple Smile
Данче, поздравления ти си майка - героиня, достойна да се гордееш   bouquet

Аз също мисля да го захранвам след навършен пети месец, тоест още един месец. Да си призная от един два дни му давам и сокче - домашно от диня, праскова или ябълка. Засега добре ги понася. Давам му ги с лъжичка, преглъща добре и дори си отваря устенцата сам като доближавам с лъжицата. Тази сутрин, тъкмо си виках днес няма да му давам нищо и както съм седнала пред него и ръпам една ябълка, той като започна да ръмжи и да гледа ябълката, а бе все едно ми казва и аз искам, и да ви кажа не издържах и му дадох пак 20 мл сок от диня. Толкова му хареса, че като свърши отново се размрънка и му направих още 20  Sick. Изяде си ги и тях. Все пак той сам си поиска, това си е самата истина, не можех да му откажа.  Наблюдавам го от сутринта, дали не съм прекалила, но не ...нищо му няма.

Напоследък Марти не иска да стои много в количката и се принудих да му е надигна малко. Любимото му упражнение е да стои прав. Аз го държа за ръчички и тои стои и се оглежда, така може дълго да стои 10-15 мин, докато не го сложа да легне. Мъжа ми все ми се кара, че съм щяла да му изкривя крачетата. Вие слагате ли вашите бебенца правички?

# 295
Аги, а вие как ги лекувахте тези мехури и обриви? Тони пил ли е нещо за обривите или сте го мазали с нещо?

# 296
snej_7 каква е тая детска кухня от толкова малка, моя пюрето не може да преглътне и само ми се дави
Дея пий упсарин или ефералган много помага  bouquet

# 297
  • София
Petia,ne go izpraviai za tolkova dulgo o6te.d-r Draganov kaza,4e ne sa im dostatu4no razviti muskulite na krakata na tazi vuzrast,za da ponesat tejestta.
Kak e Marti-Barti?
Kogo da pomolia da vkliu4i i moiata Rhea v aprilskite bebeta(04.04.06)?

# 298
Момичета, добре сме днес. И вчера не е повръщала.  Благодарско за подкрепата.
Дея, пуснах ти инфото.
Моята майка ще идва утре на гости и съм много радостна.

Вие слагате ли вашите бебенца правички?
Аз слагам Дими, но тежеста остава в ръцете ми, а не в нейните крака. И това за не повече от 1мин.

# 299
Дея, пий повече витамин С, ако освен това, че ти е отпаднало имаш и други болежки лекувай колкото се може по-рано, да не се зарази и малката Praynig

Аз Кало не го слагам на крачетата още ... страх ме е ... но днес му приспособих дъгите от активната гимнастика за креватчето и ако знаете каква игра пада Joy а като допълнение му дадох и една малка възглавничка и той не спира да и се радва да я премята, а аз го гледам и се хиля с глас какви превъртания прави Simple Smile

А и Кало вече ми следи чашата като пия, като ям нещо ми брои хапките и то с такъв голям интерес го прави Simple Smile

Аз също не се връзвам на тези приказки колко било голямо детето ... ами то си има деца всякакви ... едни по-малки, други по-големи, не можем да ги напъхаме всички в едни граници ... Кало на 4 месеца беше 7 кг и 68 см

Общи условия

Активация на акаунт