Професия учител - 9

• 36 327
  • 738
  •   1
Отговори
# 225
  • Добрич
Вела, това е полезна информация. Не знаех, че там има заразен. За "Йордан Йовков" ли става въпрос?
Как ще стоя повече от 6 часа с маска и ръкавици...

На ул. Ралица имаше заразен, завърнал се от чужбина мъж. И  в медиите излезе публикация, но естествено без подробности за адрес.  Даже в болницата е лежал, но се е оправил и вече си е вкъщи. Това беше преди великденската ваканция, така, че би трябвало вече да е безопасен района.

Нашият медиатор живее в началото на улицата и ние не сме спирали да носим материали.

# 226
  • Балчик
Вела, на нас днес  ни казаха учениците ще са без ръкавици, било неудобно да се пише. Аз няма да съм квестор на ДЗИ, в петък ни дадоха списъка, но за НВО още не зная. Колегите, които ще са, отиват в съседното село.

# 227
  • Добрич
Джемма, и аз смятам, че е неудобно да се пише с ръкавици. Ако съм квестор и на мен няма да ми е удобно.

# 228
  • вкъщи
Много абсурдно това с ръкавиците. Абсурд да карат учител хем да е квестор, хем да кара часове... Аз естествено съм квестор и на двете матури-както винаги. От утре почвам да пиша и дипломите и ми е притеснено. Отделно и други ядове да искаш колкото щеш.. Кой при вас се занимава с виртуалното изпращане?

# 229
Колега по ИТ и ръководството.

# 230
  • European Union
Още не е ясно как ще се учи в дните на изпитите. За себе си съм наясно, че няма да съм квестор и да работя онлайн в един и същи ден. Никой не може да ме накара. Но ако не съм квестор, няма основание да не си взема нормалните часове, че и някой в повече - в рамките на разумното.

Голям батак е с тези изпити. Имам чувството, че накрая МОН ще прегори само от усилията да се харесат на всички - учители, родители, ученици, а всеки има различни изисквания. Всеки ден летят нови указания, които противоречат на старите, но не ги отменят. Като се разграничим от факта колко трагично е всичко, чак започва да става забавно.

# 231
При нас някои колеги са подадени като рискови и няма да бъдат включени като квестори. Такива над 60г. и със заболявания.

# 232
  • Балчик
При нас някои колеги са подадени като рискови и няма да бъдат включени като квестори. Такива над 60г. и със заболявания.
При нас колежка пред пенсия е квестор в съседното село.

# 233
  • Пловдив
При нас имаше писмо от РУО квестори да стават само тези, които желаят. В някои училища обаче не са го казали и не са се съобразили. При нас има 9 желаещи.

# 234
          Здравейте! Искам да попитам правите ли класни и контролни? Как тълкувате да се правят класни " само ако има техническа възможност за обективно протичане"?  Какво означава това- компютър, камера, платформа. Попитах  ръководството на училището какво да правя, но засега отговор не съм получила.
         При нас ситуацията е следната. В Тиймс влизат максимум 5-6 ученици от клас. За останалите пишем урока в Месинджър с надеждата да влязат и прочетат. Роми са. Много е зле положението. Нямат компютри, само телефони. Няколко ученици  нямат и телефон или интернет. Масово казват, че интернетът им е лош. Аз мисля, че не трябва да правя официални контролни и класни.Но ако не направя, може после да имам проблеми. Притеснява ме, че ръководството мълчи по въпроса.Има ли някой от вас, който е решил да не прави класни?

Последна редакция: вт, 19 май 2020, 17:12 от Циана

# 235
  • European Union
Не е задължително да е класно, каквото бихме направили в училище. Но защо не им пуснеш нещо и да го кръстиш "класно". Един лист със задачи в месинджър, те пишат в тетрадките, снимат и връщат решения или отговори и т.н. Проследяваш всеки ученик да го направи, дори и да не е в рамките на часа. И вече имаш направено класно за пред ръководството, за бъдещи проверки и т.н.

# 236
Не е задължително да е класно, каквото бихме направили в училище. Но защо не им пуснеш нещо и да го кръстиш "класно". Един лист със задачи в месинджър, те пишат в тетрадките, снимат и връщат решения или отговори и т.н. Проследяваш всеки ученик да го направи, дори и да не е в рамките на часа. И вече имаш направено класно за пред ръководството, за бъдещи проверки и т.н.
         Аз точно това мисля, че ще е проблем.Мислех така да направя, но с  такова "класно"  ще съм с двата крака в нарушение.  Ще ме разсипят, ако решат да се заяждат. Ако не направя класна работа, пак може да е проблем. Не мога да реша кое е по- малкото зло.

# 237
  • Добрич
Колежката пусна онлайн класно чрез формулярите на Google.

И нашите ученици са малцинства и предимно с телефони, рядко някой с компютър. Които са на хартия не знам дали и какво ще правят за класна работа. По моите предмети няма класно и за учениците, които нямат устройства пращам по медиатора тестове на хартия, които после ми връщат.

# 238
  • Майничка
При нас доста колеги са решили, че няма да правят класна работа.
Аз ще правя, ще използвам формулярите на гугъл, с опция за време и задание с документ за писмената работа, така мога да влизам в него, докато пишат и да разбирам, ако пействат, съответно да го докажа със скрийншот. И повечко групи - рядко падам под 8, може да не вкарам всички в употреба, ама за зор заман винаги имам.

# 239
  • Dope Reach
И аз няма да правя класни, ще се задоволя с последния тест, който ще дам в края на месеца. Така или иначе трябва да имаме само по минимум 2 оценки, на мен ще ми станат 3 и това е. Което не означава, че няма да се опра на срочните оценки, които вече съм писала. Все пак те отразяват много по-меродавно нивото на ученика. С това дистанционно всички се оказаха по-знаещи от обикновеното.

Общи условия

Активация на акаунт