Подготовка за малкия човек - тема 11

• 47 312
  • 775
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Размерът на дрешките зависи от бебето, но и и от марката. Според мен Next са уголемени, Zara са точни, а Sergent major и Gap са умалени.

# 376
Според мен също Next са умалени, Zara са точни, а на H&M някои сс точно, а други-уголемени.

# 377
Комарници универсални съм купувала от ДМ. Мисля, че и дъждобрани за количка имаха, но моята беше оборудвана, не съм търсила

# 378
Не искам никой да обидя, но наистина не разбирам какво е това отвращение от гладенето? Бебе на няколко часа няма да си го облека в изгладени дрешки....

А относно размерите, от опит бих искала да споделя, че взех 0-3м на Маталан и са ооооогромни в сравнение с всичко останало, което съм купила. Имайте го предвид....

# 379
Не искам никой да обидя, но наистина не разбирам какво е това отвращение от гладенето? Бебе на няколко часа няма да си го облека в изгладени дрешки....

А относно размерите, от опит бих искала да споделя, че взех 0-3м на Маталан и са ооооогромни в сравнение с всичко останало, което съм купила. Имайте го предвид....
Бебе на няколко часа изобщо няма да го облечеш в твои дрешки.В болницата ги обличат с техни,които нито знаеш с какво и как са прани,нито знаеш гладени ли са изобщо или не.В 21 век живеем и при наличието на сушилни,защо трябва да гладим?Ми по тая логика дай да не ползваме и памперси,ами да повиваме като преди 30 години и да перем с домашен сапун и да гладим по цял ден.

# 380
  • София
Размерът на дрешките наистина зависи от бебето. И на мен 56 ми се виждаха много малки първоначално. Добре че купих и размер 50, бяха ѝ добре, а 56 ги носи до към 4 месец 😂 От най-малките размери купувах български на Сали (сега май се казват по друг начин) и от бебешката серия на Кауфланд. Отговаряха си на номерата и бяха качествени. От бодитата на H&M не съм доволна - според мен са уголемени, а и доста бързо се разпуснаха и увиснаха.

# 381

Бебе на няколко часа изобщо няма да го облечеш в твои дрешки.В болницата ги обличат с техни,които нито знаеш с какво и как са прани,нито знаеш гладени ли са изобщо или не.В 21 век живеем и при наличието на сушилни,защо трябва да гладим?Ми по тая логика дай да не ползваме и памперси,ами да повиваме като преди 30 години и да перем с домашен сапун и да гладим по цял ден.
Ми.... ок. Аз си го облякох като ми го дадоха, апък вие си ги дръжте с техните!

# 382
  • Германия
Аз не се обиждам, просто мразя да гладя и не виждам абсолютно никакъв смисъл. Отделно че дрешките като ги простира като хората не са намачкани след това, та не е като децата ми да ходят измачкани и неподдържани. Негладейки си спестявам много време, което предпочитам да прекарам с децата

А в болница бебетата ги държат голи, само с памперс и завити с одеалце, за да можем да имаме много контакт кожа в кожа (бондинг и т.н.).

Всеки с разбиранията си, няма защо да се обиждаме от мнението на другите 🤷🏻♀

# 383
  • Варна
Гладя от естетическа гледна точка. След сушилнята всичко е намачкано.
Дрехи в началото бях взела 0-3. Губеше се в тях, а се роди стандартно бебе.

# 384
В болницата,в която раждах не е позволено да се внася нищо за бебето.Всичко си го дават от там.Единствено комплект за изписване.
Не съм гладила нито веднъж и детето ми няма нито една намачкана дрешка.Сушилните имат вече всякакви програми.

# 385
Майка ми не е гладила ни мен ,ни брат ми.Не е и изварявала много,с две деца с 1.6 година разлика и студенти с баща ми ,нямало време.И двамата сме по метър и осемдесе високи и здрави.
Аз ще гладя докато имам време .

# 386

В болницата къв която съм се насочила си го обличаш точно със свои дрешки Wink Там само го повиват първите часове след раждане, след като ти го донесат си го обличаш с дрешките които му носиш.

# 387
Във Варна раждах, в болницата ни искаха дрешки. Първите часове беше повит, след това изцяло аз съм си го обличала. Те само го къпеха и тогава го обличаха за деня. Ако се налага преобличане - изцяло майката.

# 388
Здравейте, искам да попитам имате ли наблюдения върху количка Kikka Boo Ugo 3в 1?В темата за количките се коментират такива от висок клас 1000+лв , та реших да питам тук.

# 389
  • Пловдив
Едно време гладенето е било за да дезинфекцират допълнително, но днес при наличие на автоматични перални и наличие на перилни препарати за мен е безсмислено да се глади всичко. Ако нещо е измачкано разбира се, че ще мина една ютия, но така "защото няма какво да правя да седна да гладя наред", при мен нама да се случи.
Аз пък не разбирам защо трябва някой да се меси в решенията на другите и да размахва пръст, тук всяка сама определя как ще процедира по отношение на своето дете.

Общи условия

Активация на акаунт