От коя марка съдомиялни сте доволни? - Тема номер 2

• 41 416
  • 736
  •   1
Отговори
# 300
Четох доста, но не можах да намеря конкретен модел 60см за вграждане, от който някой е супер доволен.
Може ли да ми препоръчате такъв? Бюджета определен е до 1200лв макс като мисля, че за тези пари би трябвало да може да се намери нещо наистина много добро

# 301
  • Варна
За този бюджет бих се спрял  на това.С остатъка ще почерпиш Grinning

https://www.technopolis.bg/bg/S%C3%A0domiyalni-za-vgrazhdane/S%C … V4HCX48E/p/683706

# 302
За този бюджет бих се спрял  на това.С остатъка ще почерпиш Grinning

https://www.technopolis.bg/bg/S%C3%A0domiyalni-za-vgrazhdane/S%C … V4HCX48E/p/683706

Може ли по-подробно защо препоръчвате този конкретен модел?

# 303
  • Велики Преслав
Докато той каже аз ще кажа.
  Ето предимства. Инверторен мотор, програми за кристал, сушене с вентилатор, много икономична от към вода. Перките са добре направени и разположени. Има отделен рафт за прибори. И системата не е двуходова както при повече съдомиялни а триходова. Отделно че според замърсеността на приборите може да определя дъжината на времето което да мие.

# 304
Докато той каже аз ще кажа.
  Ето предимства. Инверторен мотор, програми за кристал, сушене с вентилатор, много икономична от към вода. Перките са добре направени и разположени. Има отделен рафт за прибори. И системата не е двуходова както при повече съдомиялни а триходова. Отделно че според замърсеността на приборите може да определя дъжината на времето което да мие.

Дотук добре, но най-важния въпрос е колко добре мие сравнение с модели в същия ценови клас?

Един приятел има много стар Бош, за който твърди че по 3-4 дена събира съдове в него и като ги пусне накрая ги измивала перфектно. Модела вече не е на пазара,  но май ми е нужно нещп такова

# 305
  • Велики Преслав
Вече има такива препарати че трудно маже да не измие. Аз имам един стар Сименс мие добре, но им 3 програми. Тази е много добра, най-вече заради инверторната помпа. Колкото по мръсни са нещата вътре толкота по високо налягане ще направи тя.

# 306
https://www.tehnomix.bg/sadomiyalna-za-vgrazhdane-miele-g-4263-scvi-active

https://www.tehnomix.bg/sadomiyalna-za-vgrazhdane-aeg-fsb53907z

Това са моите предложения.
Miele-то лично го ползвам. Перфектно измиване и изсушаване.

# 307
От предложенията до тук ми харесват БОШ-а и АЕГ-то:

https://www.tehnomix.bg/sadomiyalna-za-vgrazhdane-aeg-fsb53907z

За миелето съм по-скоро скептичен, тъй като до колкото виждам като енергиен клас и функции е доста по-ниска от останалите две. Миеле от класа на АЕГ-то е с 1000лв по-скъпа. Също до колкото съм чел за новите модели на марката и перални и всичко не са толкова по-добри от конкуренцията, както е било преди 10-20 години.

Спрямо БОШ-а и АЕГ-то клоня повече към АЕГ, тъй като е по-икономична, а съдомиялната предполагам, ще я ползвам доста интензивно. От друга страна БОШ-а ми харесва заради технологията за миене от тавана и също връзката с безжичен интернет и опцията да си я включвам от телефона. От друга страна за БОШ-а ме разколебава мнението на потребителката по-горе, която е недоволна от това как мие по-скъп модел на БОШ.

Не разбрах някой ползвал ли е тези два модел да сподели лични впечатления?

# 308
Отиди в техномаркет има и miele и другите 2 марки и ги виж на живо.
Качеството на изработка на Miele-то е най-високо от на 3те марки дори да е по-базов модел и вътре самите кошници супер по-плавно се движат.
Моя съвет е да ги поггледнеш на живо и да прецениш, коя най-много ти допада откъм дизайн, програми и разположение на кошниците.
Предполагам и 3те модела ще вършат добра работа.
Иначе наистина наскоро се коментираше, че Бош не измиват чак толкова добре колкото се очаква, 1 или 2 потребителки, мисля че се оплакваха.

# 309
Качеството на изработка на Miele-то е най-високо от на 3те марки дори да е по-базов модел и вътре самите кошници супер по-плавно се движат.
Моя съвет е да ги поггледнеш на живо и да прецениш, коя най-много ти допада откъм дизайн, програми и разположение на кошниците.
Иначе наистина наскоро се коментираше, че Бош не измиват чак толкова добре колкото се очаква, 1 или 2 потребителки, мисля че се оплакваха.

Дори и да ги видя докато не си измия едни яко мръсни чинии едва ли ще си създам впечатление

# 310

Дори и да ги видя докато не си измия едни яко мръсни чинии едва ли ще си създам впечатление
Колко пък яко да са мръсни тези чинии? С какво толкова ги цапате ? Какво очаквате от съдомиялната  ? Колкото и скъпа и добра машина да купите  ако съдовете не са подредени и  не се използват качествени препарати качеството никога няма да е отлично .

# 311
ivkonst2017

Ползвали ли сте съдомиялна досега, ако да каква марка ?

# 312
Цитат
Колко пък яко да са мръсни тези чинии? С какво толкова ги цапате ? Какво очаквате от съдомиялната  ? Колкото и скъпа и добра машина да купите  ако съдовете не са подредени и  не се използват качествени препарати качеството никога няма да е отлично .

И все пак до колкото чета някои мият доста по-добре от други

# 313
Според мен водещите марки Miele, AEG/Electrolux, Bosch/Neff мият добре повечето хора тук сме с такива и сме доволни. Естествено винаги има изключения от правилото, но както казаха с подходящите препарати не би следвало да има проблем.
Аз съм използвал 3-4 години и Hotpoint-ariston, която миеше добре, но не изсушаваше много добре.
Miele-то е добро и за миене и сушене, но при него самото качестово на изработка ме грабна.
Electrolux се предаде след 10 години и за онова жилище отново взехме нов Electrolux преди седмица.
Най-добре откъм миене и сушене според моите лични наблюдения се справя Electrolux съответно AEG.

# 314
  • Велики Преслав
Ivkonst2017. Не може да пишеш два последователти поста. Миенето при различните марки идва от това как са разположени перките, колко налягане прави помпата и дали датчика за мръсотия работи добре. Затова много малко хора ги взимат на впреднит тея неща и не са доволни.

Общи условия

Активация на акаунт