От коя марка съдомиялни сте доволни? - Тема номер 2

• 41 394
  • 736
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте, който е купувал скоро съдомиялна, 45 см, свободно стояща - колебая се между АЕГ (предимството е 5 години гаранция), Хотпойнт и Електролукс. Харесах един модел на Електролукс, но се оказа, че е много нов и засега го има само в Технополис. За Хотпойнт имам малко резерви - чувала съм, че се чупят повече. От Бош се отказах, тъй като гледам назад и доста негативни коментари, а за такава цена не ми се рискува после да не ми хареса.

Не държа да има много програми, но ми трябва половин зареждане, регулируеми кошници и да не ми прави допълнително влага. Изчетох старите мнения за и против автоматичното отваряне на вратата и малко се разколебах за тази възможност.

Освен това ако някой е поръчвал скоро от магазин, който ти доставя уреда до апартамента, моля да сподели от кой. Технополис ги отказах заради това - било пандемия и оставяли уреда до входа на блока. Засега само от Зора намерих възможност да ми я качат, но там в момента изборът е по-ограничен.

Аз съм с тази и съм много доволна ! Според мен автоматичното отваряне на врата е много добра опция и я ползвам винаги но може да се спира с комбинация от копчета . Купувана е от Технополис но сами си я докарахме и качихме .  https://www.aeg.bg/kitchen/dishwashing/dishwashers/free-standing … asher/ffb62400pm/

# 286
  • София
Това автоматично отваряне не се ли води екстра, т.е. да може да се спира ръчно? Иначе и аз съм за АЕГ или Електролукс - те са 1 бранд, като аег е по-високия клас.

# 287
Това автоматично отваряне не се ли води екстра, т.е. да може да се спира ръчно? Иначе и аз съм за АЕГ или Електролукс - те са 1 бранд, като аег е по-високия клас.
Да може да се спира ръчно с комбинация от бутони нали това бях написала . И аз съм фен на АЕГ само едно ме дразни че  нямат сиви перлни . Весели празници !

# 288
  • Велики Преслав
Аз минах през много миялни и имах АЕГ много си я харесвах. Обаче я счупих много брутално като и изкъртих вратата😭😭😭😭😭😭. Имам съм Сименс и е с пластмасово дъно. Някъде пишеше че това е недостатък. Не е така. 20 години нищо и няма. Имам и Беко и Аристон. Всичките работят добре. Това се отнася за старите Аристон. Много е добра, но е на 14 години.

# 289
Аз минах през много миялни и имах АЕГ много си я харесвах. Обаче я счупих много брутално като и изкъртих вратата😭😭😭😭😭😭. Имам съм Сименс и е с пластмасово дъно. Някъде пишеше че това е недостатък. Не е така. 20 години нищо и няма. Имам и Беко и Аристон. Всичките работят добре. Това се отнася за старите Аристон. Много е добра, но е на 14 години.
Мой роднини имат съдомиялна Горение . Това е пълен боклук. Нито суши нито мие . Плакненето е под всякаква критика дори и на дълги програми . Таблетката не всеки път пада от отделението просто то не се отваря . Кошниците според мен всеки момент ще се разпаднат . Чаши за вино не може да се мият в горната кошница дори и на най ниското ниво на кошницата защото не позволяват на перката на третата кошница да се върти .

# 290
Накрая не взех АЕГ Sad  Минах през Зора, имаше четири варианта за 45 см, единствено Индезит ми вършеше работа. От АЕГ в момента няма наличност, трябваше да чакам да заредят склада, т.е. да пристигне от производител, вероятно януари, ако не затворят границите. Което значи, че нямаше как да я регистрирам за 5 години гаранция. И така си става две  години като на всички. Индезит като програми е горе-долу пак като АЕГ, но няма автоматично отваряне, което за 200 лв. разлика в цената ще го преглътна. И е бяла вместо инокс, което също ми беше плюс. И ще ми я докарат още в понеделник Simple Smile

Другите варианти бяха Бош, Аристон или Финлукс. Финлукса между  другото са единствените с три години гаранция, ама толкова евтина не искам. Аристон вече не помня какво не ми хареса, Бош отиваше към 1000 лв. и вече ми е над бюджета. Електролукс изобщо нямаше. Всички, с изключение на Финлукс, са произведени в Полша. На всички среден и по-висок клас кошниците изглеждаха хубави, подвижни са, като на Индезит и АЕГ имат малко по-удобен дизайн на горната кошница и по-удобно регулиране. На Бош регулирането е по-сложно, което е странно за толкова скъпа миялна, ама така са решили.

Ще дам отзиви като пристигне - все трябва да е по-добре от никаква или от съвсем ниския клас.

# 291
  • Велики Преслав
Поне има ли дисплей този Индезит. Аз лично не бих си купил уред без дисплей., нали сме 21 век.

# 292
Липсата на дисплей е последното, което би ме спряло.

# 293
  • Велики Преслав
Аз пък го отчитам като минус. Ако има дисплей, при проблем ще сигнализира директно, а тези без са като морзов код с лампички

# 294
Накрая не взех АЕГ Sad  Минах през Зора, имаше четири варианта за 45 см, единствено Индезит ми вършеше работа. От АЕГ в момента няма наличност, трябваше да чакам да заредят склада, т.е. да пристигне от производител, вероятно януари, ако не затворят границите. Което значи, че нямаше как да я регистрирам за 5 години гаранция. И така си става две  години като на всички. Индезит като програми е горе-долу пак като АЕГ, но няма автоматично отваряне, което за 200 лв. разлика в цената ще го преглътна. И е бяла вместо инокс, което също ми беше плюс. И ще ми я докарат още в понеделник Simple Smile

Другите варианти бяха Бош, Аристон или Финлукс. Финлукса между  другото са единствените с три години гаранция, ама толкова евтина не искам. Аристон вече не помня какво не ми хареса, Бош отиваше към 1000 лв. и вече ми е над бюджета. Електролукс изобщо нямаше. Всички, с изключение на Финлукс, са произведени в Полша. На всички среден и по-висок клас кошниците изглеждаха хубави, подвижни са, като на Индезит и АЕГ имат малко по-удобен дизайн на горната кошница и по-удобно регулиране. На Бош регулирането е по-сложно, което е странно за толкова скъпа миялна, ама така са решили.

Ще дам отзиви като пристигне - все трябва да е по-добре от никаква или от съвсем ниския клас.
https://zora.bg/product/dsfo-3t224-10-7-br-aaa-izmivanesushene Тази или тази взехте ? https://zora.bg/product/dsfe-1b10 Поне да беше тази имаше доволни потребители на тази марка за съдомиялна https://zora.bg/product/wsfc-3m117x .

# 295
Весела Коледа !!!
Да споделя впечатленията си от:

https://www.electrolux.bg/kitchen/dishwashing/dishwashers/free-s … asher/esf5555low/

Взехме я за майка ми, пробвахме я празнично с най-различни тави, тенджери, всички доволно замърсени.
Изпробвахме най-вече Автоматичната програма 45-70 градуса. Измиваше винаги всичко перфектно, явно сензора е добър и усещаше че трябва да ги пуска на по-висока температура.

Автоматичното отваряне на вратата се случваше в последните 15тина минути от програмата. При нас не излизаше пара, нямаше влага. Като изтече времето се самоизключва и можеш да вадиш.
Изсушаването е добро, но и моето Miele, което няма автоматично отваряне, но пък има вентилатор накрая ги вади по същия начин само дето не се отваря.
 Все пак го отчитам като плюс, защото можеш да я пуснеш вечер и на сутринта и самата миялна да е абсолютно суха и проветрена.

Като цяло впечатленията ми от Electrolux съответно и AEG са добри.

# 296
Весела Коледа !!!
Да споделя впечатленията си от:

https://www.electrolux.bg/kitchen/dishwashing/dishwashers/free-s … asher/esf5555low/

Взехме я за майка ми, пробвахме я празнично с най-различни тави, тенджери, всички доволно замърсени.
Изпробвахме най-вече Автоматичната програма 45-70 градуса. Измиваше винаги всичко перфектно, явно сензора е добър и усещаше че трябва да ги пуска на по-висока температура.

Автоматичното отваряне на вратата се случваше в последните 15тина минути от програмата. При нас не излизаше пара, нямаше влага. Като изтече времето се самоизключва и можеш да вадиш.
Изсушаването е добро, но и моето Miele, което няма автоматично отваряне, но пък има вентилатор накрая ги вади по същия начин само дето не се отваря.
 Все пак го отчитам като плюс, защото можеш да я пуснеш вечер и на сутринта и самата миялна да е абсолютно суха и проветрена.

Като цяло впечатленията ми от Electrolux съответно и AEG са добри.
Моята АЕГ се отваря в последните 7 минути.

# 297
  • София
Моят Whirlpol се отваря точно с края на програмата. Една минута максимум да отнема пълното отваряне на  вратата и прозвучава сигнала за край на програмата. Ако не ида да я изключа от бутона, мига, мига и сама се изключва след няколко минути (не съм засичала колко, може би към 5).

# 298
teodora, първата е:
https://zora.bg/product/dsfo-3t224-10-7-br-aaa-izmivanesushene

Намалената я нямаше в магазина, останали са някакви бройки по други магазини, и онлайн я няма. Май тя е малко по-стар модел. Дисплей има, ама не ми е идвало наум, че е екстра Simple Smile

С 3 децибела е по-тиха, макар че не знам дали въобще се усеща такава малка разлика.

Не мога да си спомня каква беше миялната в старата ми работа, някаква среден клас, но нито веднъж не сме вадили съдовете сухи, все бяха мокри и като отвориш след края на програмата, излиза влага от нея. Иначе добре миеше, ако сложиш хубав препарат. С евтиния съм си намирала вчерашното червило по чашата.
Автоматичното отваряне се води екстра и за икономия, доколкото четох страниците на производителите - доизсъхват съдовете на въздух.
Малко е дразнещо, че ако не хванеш промоция, гаранциите са все стандартно по две години, само Бош си дават пет години.

# 299
  • Велики Преслав
Поне мие ли хубаво. Ако мие добре и суши, може да я похвалиш.

Общи условия

Активация на акаунт