От коя марка съдомиялни сте доволни? - Тема номер 2

• 41 275
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Чакаме да чуем и за резултатите от тестовете с гланц, след като я пуснеш с променената настройка за сол  Simple Smile Аз стискам палци да ти се получи.

# 661
Аз гланц не ползвам, с мека вода съм - и сол спрях да ползвам, че ми замазваше чашите.
Предлагам да си надстроиш степента на солта, щом си в София.

Не ти е в гланц а проблемът.

# 662
Аз гланц не ползвам, с мека вода съм - и сол спрях да ползвам, че ми замазваше чашите.
Предлагам да си надстроиш степента на солта, щом си в София.

Не ти е в гланц а проблемът.

И аз колкото повече си спомням, никога май не съм ползвал гланц в миялни...

# 663
Джорджия престанете да давате неверни съвети! 
ivkonost 2017 не правете съветите дадени от Джорджия. Ще си скапете йонообменникът ако не сипвате сол . А на гланца това му е целта - доброто изплакване .

# 664
Ти, умнице, Теодора, би ли цитирала кое в съвета ми е невярно - настройката за солта ли?
А гланцът не е задължителен при използване на миялна - личен избор е.

# 665
  • Варна
Всъщност и двете сте прави.Теодора е права за солта,без нея йонообменника се скапва,нужна е за регенерацията му.

Джорджа пък е права за гланца,не е задължителен. При лоши резултати обаче аз бих сложил да пробвам.

# 666
  • Велики Преслав
Гланца, при този Бош, е нещо което, задължително трябва да се ползва. Аз докато не сложих и на чашите имах петна.

# 667
Ти, умнице, Теодора, би ли цитирала кое в съвета ми е невярно - настройката за солта ли?
А гланцът не е задължителен при използване на миялна - личен избор е.

Да точно това . Не съм казала,  че гланца  е задължителен но солта Е !

# 668
Гланца, при този Бош, е нещо което, задължително трябва да се ползва. Аз докато не сложих и на чашите имах петна.

Защо е специално това при Бошовете?

# 669
  • Велики Преслав
Абе незнам, просто не случих на нея. Даже не мога да си го обясня. Просто докато не сложих гланц, чашите имаха петна. Иначе хубаво мие. Това не е при всички Бошове.

Последна редакция: вт, 23 фев 2021, 17:53 от Vasil Vasilev 676271

# 670
Vasil Vasilev 676271 Бош-ът, който ползваш има ли Зеолит?

# 671
  • На брега на реката
Теодара, за втори път пишеш, че гланца спомага за доброто изплакване! Не е така! Спомага, за по-добро изсушаване, за да не стават петна, т.е. полиране, но това не значи добро изплакване.
В предишен пост написах, че в София, много потребители, не ползват гланц, защото водата е мека и не остават варовикови следи, по съдовете.

# 672
  • Велики Преслав
Буболина, горе долу е вярно. То другото му име е течност за изплакване, течост за блясък.
  Пречи на капките да се задържат на съдовете.
 Поне така пише.

# 673
Ето какво пише във сайта на Бош : Стъпка 4: Сипете препарат за изплакване.
За да си гарантирате безупречно чисти прибори без петна и блестящи стъклени чаши, добавете препарат за изплакване. Първо, отворете отделението, като натиснете и повдигнете платката на капака. След това внимателно налейте препарат за изплакване до отметката за максимално количество. Позиционирайте капака върху отвора за пълнене и го затегнете плътно, докато щракне. Ако отстрани изтече препарат за изплакване, го попийте внимателно с кърпа, за да предотвратите образуването на излишна пяна при следващото пускане на машината. Имайте предвид, че препарат за изплакване се използва само в съдомиялни машини за домакинството.
https://www.bosch-home.bg/experience-bosch/articles/dishcare/tips-first-100-days

# 674
  • На брега на реката
Не желая, да изпадам в спорове!

Синът ми живее в София.  Ползват сол, но гланц не. Приборите и чашите им, са искрящи.
Ако можех да не използвам гланц, щеше да е хубаво, но при мен не става без и затова си ползвам.

За мен изплакнато значи само с вода! Добави ли се нещо, дори наречено то и препарат за изплакване, вече не е същото, а добавка подобряваща вида и улесняваща съхненето, т.е. образува филм върху съдовете!
Моля, мнението ми, да не се приеме, като покана за спорове!

Общи условия

Активация на акаунт