Юлчето порастна вече, става палаво хлапенце! (Тема 4)

• 17 297
  • 537
  •   1
Отговори
# 165
Вече е юли - любимият ни месец! 💙💗💙💗💙💗💙

Бебчовците ви потят ли се? Моят вечно е с мокра главичка, вратле и целите ръчички, май му е много топло. Направо се чувствам безсилна, той вечно лепне, аз само го бърша... Мокри петна остават в количката, на спалнята, когато спи.

# 166
  • София
Моята се изпотява докато хапва и спи, а и като се напъва Simple Smile Мрънкам на ММ за климатик от доста време и съм му дала срок до края на седмицата. Малката не може да спи спокойно. Преди я изкарвах навън и в количката под някоя сянка спеше, но сега е много топло.
Момичета по колко пъти ядат вашите порастнали вече бебоци? Има ли още кърмещи мами?

# 167
Ние сме с климатици и въпреки всичко, понякога, когато спи на спалнята се поти.
Моя има 4 хранения и 2 АМ.

# 168
energy__,  голямо потене пада, особено крачетата.
За храненето май бях писала - 2 млечни и 3 с твърда храна, а днес ще има и бонус трошички торта, че е рожденичка. Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: чт, 02 юли 2020, 10:04 от Sunny555

# 169
Честит празник на рожденичката, да е здрава и усмихната! Tada
Ние си се кърмим, даже тези дни минахме на съвсем бебешки режим, че я ваксинирах и й се разбърка стомаха от температурата.
Ние също сме на много жега през нощта, никой от нас не спи добре. Нощем се мъчим, а денем се влачим. Cold Sweat
От сезона е. Stuck Out Tongue Winking Eye
Лошото е, че и климатик не ни върши работа.
С храненето сме горе-долу така и ние - три твърди хранения, три кърменета, през нощта и сутрин също суче. Остана да въведа само прясното мляко, яйчения белтък, цитруси, ядки, боб, но всичко е по-натам. Имам и някои неща изостанали, като агнешкото, динята, чесъна, но ще ги наваксам, че тези дни ще я записвам на детска кухна. Голямо улеснение е, за детето вкусно и разнообразно, а и бюджета ще разтоваря малко.

# 170
Благодаря, sis_ko! Дано всички юлчета са здрави и щастливи.Hug
За детската кухня и аз почнах да се замислям дали няма да е по-добра алтернатива. Така или иначе е на готови пюрета, които редувам с домашни зеленчукови и сурови плодове.
Забравих да спомена, че ние спим на отворен прозорец, като дърпам плътна завеса пред него, за да не духа директно. Иначе е потене и въртене цяла нощ и за двете.

# 171
Честит празник, Sunny555 😊 Да растете здрави и безгрижни.
Мира има 4 хранения с твърда храна и 1 с АМ вечер преди да заспи. До преди месец се будеше към 4 часа сутринта и я кърмих,но в един момент спря и приключихме с кърменето. 😁 Аз все още не смея да пусна климатика,но май ще се наложи ,че настават големи жеги. Записах я на кухня вече трета седмица. Яде само пюрето и от време на време супата,но си е голямо облекчение за мен дори и това. 😊

# 172
avlito, благодаря! Аз много се чудя дали да не изключа сутрешното АМ, освен в случаите, когато се буди в 4 - 5 и гладна не заспива...

# 173
  • София
И моята госпожица доста се поти. Но тя и не знае спирка, търчи и вътре, и навън, откакто проходи. Тия дни почти през целия ден работят климатиците, че не се трае. А нощем спим на отворен прозорец като завесата е открехната в единия край, за да влиза оттам свежият и прохладен въздух.
Ние от 10ти месец сме на кухня, определено е голямо облекчение, макар моята да не хапва много, понякога изобщо. И всеки път аха да се откажа да поръчвам за следващата седмица и тя хапне ден-два и аз пак поръчам. Има си любими храни, които, ако приготвя вкъщи хапва задължително - спанак, соьмга. Все още се кърмим. И то доста. Ама не й отказвам, защото в тия жеги с кърмата си утолява и жаждата, макар че пие и много вода. Надявам се да успеем да се кърмим още година.

# 174
  • София
И ние сме от 2 дена на кухня, като и при нас не се изяжда всичко, но разнообразието е голямо, а в тези жеги хич не ми е до готвене вече. От месец бяхме само на готови пюрета. Само закуска продължавам да си ѝ правя. Кърмим се по 3-4 пъти (вечер за приспиване, пре нощта като се размрънка и сутрин). От известно време се притеснявам, че не ѝ стига кърмата, затова веднага след сутрешното кърмене се оправяме и почвам да ѝ правя закуска.
Честито на всички рожденици! Този месец си е нашия месец и всеки ден ще имаме празнуващи 😊

# 175
Ох, аз вече мога да си отдъхна ! Не бях спала 1 месец, като нормален човек. Постоянно мислех какво, що за рождения ден.. Е, и ние минахме вчера през това ! Обаче да ви кажа един съвет- ако ще празнувате вкъщи, не правете или не поръчвайте много храна, че ще има като мен, да се тъпчете после една седмица...! Аз се поизхвърлих доста и сега ще стана 100 кила.. Единствено, тортата се изяде ( беше много вкусна ).. Та така.. А с жегите, не знам как ще се справяме.. Мела е постоянно потна ( не че аз не съм 😄 )

# 176
  • София
Честито на рождениците! Дано всичките ни юлчета да са все здрави и засмени!
Нашият рд е другата седмица и от няколко дни пробвам варианти за здравословна торта без захар, която да може и рожденичката да хапва. Най-накрая днес направих нашият си вариант, който се одобри от домочадието, а бебка само сочеше, че иска още. Доволна съм Hug

# 177
  • София
~Лорелай~ сподели рецептата, ако може. Доколкото си спомням сме в един ден (12.07) 😊 Ние запазихме едно заведение с детски кът за 18.07, че за нашата дата нямаше свободни места. А другата седмица ще го отбележим вкъщи само ние си и евентуално някои други гости.

# 178
Честити да са рождениците 🥰 Да са здрави и все така палави ❤ Ние сме на 13.07, няма да празнуваме по заведения по разбираеми причини. Ще сме си вкъщи по семейному. Но поръчах хубава торта, специално боди с героя от тортата и сега обикалям левчетата да намеря балон единица 😃 Подаръците от нас ще са оная книжка с многото малки книжчици на Фют и една друга. Че около 1 юни си получи доста големи подаръци... а за баланс колело и кола ще поизчакаме малко. Вие какво сте избрали? От баба и дядо получи спестовна сметка в чужда валута, но като ги знам сигурно ще подарят още нещо.

# 179
  • София
Ама разбира се. Без миксер смесваш 4 яйца, 50гр брашно от бадеми и 50 гр кокосово (или каквото ти прецениш, пробвах с елдено, ама No Mouth), 100гр Скир (от лидл), 50 мл прясно мляко, 25гр какао, 15гр брашно от рожков, 50мл сироп от агаве (или друг подсладител, стевия примерно), 1ч.л. бакпулвер. От сместа се правят 2 блата, 10 мин на 180градуса.
Напоих блатовете с разреден сироп от агаве, за да са сочни, а не сухи.
Бананов крем 180гр рикота от лидл, 100гр Скир, 1 банан, 3 ванилии, подсладител на вкус, желатин. Може да замениш рикотата с извара, пак става чуден крем, само да е прясна. Може и боровинков крем - махаш банана и ванилиите, а слагаш 100гр боровинки.
За подарък съм избрала едно музикално килимче. Дано не съжаляваме Joy

Общи условия

Активация на акаунт