Заплаща ли се раждането на здравнонеосигурена

• 2 318
  • 34
  •   1
Отговори
# 15
Тези,които работят в АГ не си хранят децата със солидарност,а неосигурените наистина са им товар.То и осигурените без избор на екип не получават кой знае какво отношение.

# 16
Осигурени или не всички имаме еднакви човешки права и право на здравна грижа. Да не говорим за хопократовата клетва, която са положили. Длъжни са да предоставят адекватна и еднаква  помощ независимо дали майката е осигурена или не.

# 17
Длъжни са ,но не го правят.

# 18
Аз бях неосигурена към момента на раждането, не съм плащала в болницата. Относно отношението в нашият град е трагедия, но нямах време да стигна до друг, пък и Това пътуване щеше да е проблем за таткото, защото имаше неща,които ми трябваха в последствие възможно най-скоро. Ако раждам отново бих си платила за екип, първият път разчитах, че хората работещи в АГ са мили, отзивчиви и толерантни, тъй като са предимно жени и се надявах на солидарност(оставям на страна,че това им е работата и са длъжни да се отнасят професионално, а не да се чувстваш като товар). Това може да не важи за всички болници. Първоначално бях скептична,че няма да съм сама в стая, но съм много благодарена на жената с мен, научи ме и ми показа много. Успешно раждане и Лека бременност !

А ти защо мислеше, че ще си сама в стая, още повече пък неосигурена и без да плащаш за ВИП стая? В болницата, в която бях, неосигурените/циганките бяха по 3 в стая без санитарен възел и телевизор. Осигурените бяха по 2 в стая с баня и тоалетна и тв. Да не говорим, че съм чела и истории за по десетина в стая. Държавата плаща за самото раждане на неосигурените, не за да са в хотелски условия и по сами в стаи. Аз в болница никога не съм била в стая, предназначена само за един пациент, ако не се е заплащало допълнително за този лукс. И може би си имала и някакви други неоснователни очаквания и претенции, които са настроили персонала срещу теб. На каква солидарност си се надявала?  Някаква обща кауза ли имаш с тези хора? При положение, че ти като здравнонеосигурена представляваш едно множество от хора, което вреди на медицинския персонал и като заплащане, и като условия в болничните заведения, и качество на лечението, и  във всеки един аспект, който засяга пряко тези хора. Толерантност към какво? Нали знаеш какво означава да си толерантен? Да си търпим към хора, които са различни от теб, извън общоприетите норми като физически признаци, поведение и пр. Имаше ли нужда въобще някой да е толерантен към нещо, което си, или някакво твое поведение извън нормите? Мислиш ли, че претоварени хора с ниско заплащане е лесно да са мили, отзивчиви и толерантни, особено с пациенти, които имат някакви свръхочаквания, и то извън медицинския спектър, към тях?

# 19
Осигурени или не всички имаме еднакви човешки права и право на здравна грижа. Да не говорим за хопократовата клетва, която са положили. Длъжни са да предоставят адекватна и еднаква  помощ независимо дали майката е осигурена или не.
Много силни думи. Нали не са те оставили да раждаш сама? Хипократова клетва, еднакви права.... Какви ги приказваш? Значи аз мога всеки месец да си внасням осигуровките, а ти искаш да не внасяш, но отношението да бъде като на осигурена. Този филм в България не го излъчват.

Последна редакция: пт, 01 май 2020, 19:56 от Пролетно цвете

# 20
Естествено,че отношението трябва да е едно и също! Работя с дечица, а освен това се занимавам и с извършване на счетоводни дейности, НИКОГА не съм си позволила да унижа или обидя. Не винаги са били коректни към мен, работата ми е на процент и какво правим, когато някой има данъци за връщане вместо за възстановяване? Трябва да съм учтива с големия оборот и груба със загубата ми ли? Това е двулично, лицемерно и непрофесионално.
Не съм очаквала свръх грижи от болницата, очаквах да ми дадат детенцето след като се събудих, а на вторият ден с упреци,че за какво ми е това дете като още нямам кърма. Очаквах да ми донесат храна за бебето, когато имаше нужда, а не да ми се скара, че я будя и до сутринта, нито вода, нито мляко ще ми донесе. Очаквах с приема ми в болницата да не ме обвинят, че идвам посред нощ и лекарката няма желание да се занимава с мен. Благодаря на акушерката от следващата смяна,която ме оперира и спасиха детенцето почти без пулс от часовете без околоплодни води. Очаквах и отношението им към мен като пациент да е еднакво повреме и след визитацията на главният летар. Мисля,че не съм имала свръх изисквания.

# 21
Обслужена си по милост,какви очаквания?

# 22
Професионализъм и човешко отношение.

# 23
Само с избор на екип,даже и да си осигурена или пари на ръка.За без пари няма професионализъм,няма отношение,няма внимание,още повече че не си осигурена.Лекарите са много комерсиални.

# 24
Не исках да слагам всички болници под един знаменател, нямам представа как е във Варна. Съвета ми към авторката,базиран на моят опит, беше ако може да си наеме екип.

# 25
Бих посъветвала всички да се осигуряват. Тези, които го правят, внасят пари и за другите, което не е честно. И след като вече си осигурен, имаш пълното право да претендираш.
Медицинските лица навсякъде са претоварени и бихме могли и ние да сме толерантни към тях, а не сме.

# 26
Към момента всички осигуровки са ми платени и прекратени. Преди 2 години финансовото ми положение не позволяваше. Съгласна съм, че е най-добре да си осигурен, но понякога човек и толкова няма.

П.п Като неосигурена при необходимост от преглед в България си плащам частен преглед, хич не ми се сърдят, че нямав осигуровки Stuck Out Tongue Winking Eye

# 27
  • Най-красивата страна
Кой следи бременноста?
Ако не си здравно осигурена,значи ходиш в частен кабинет.
Обикновено този лекар ,който е следил цялата бременност,после той изражда бебето.

Тоест приемат те в болницата и си плащаш за стаята и раждането.

Защото не е все едно кой ще изроди бебето.

За циганките няма какво да говоря..

# 28
За град Варна в  "Света Анна" става въпрос
Аз раждах в АГ, и мога да кажа, че само ромки раждат без екип и то на изписването пак им искат някакви пари. В Окръжна предполагам е същото. Ако раждането ти мине леко, само акушерката е важна. Обаче ако има риск да се наложи секцио по спешност, така както искаш да раждаш без избор на екип, ще се опражни някой стажант върху теб.
От много неща може човек да спести пари, но за здраве, лечение, раждане по добре да не го прави.

# 29
  • WonderLand
Дори стажант да е всичко е под контрола на лекар. Мен ме изражда стажантка, която водеше раждане за пръв път (Шейново, 2019г). Вярно, нормално раждане беше, но момичето се справи страхотно.

Общи условия

Активация на акаунт