Заплаща ли се раждането на здравнонеосигурена

• 2 316
  • 34
  •   1
Отговори
# 30
Дори стажант да е всичко е под контрола на лекар. Мен ме изражда стажантка, която водеше раждане за пръв път (Шейново, 2019г). Вярно, нормално раждане беше, но момичето се справи страхотно.
За секцио говорех. Аз не бих легнала под ножа без екип и в ръцете на някой стажант. Всеки си решава за живота. И този на бебето си.

# 31
  • WonderLand
Знам, че говориш за секцио, затова уточних. Лекарите са там за да контролират всичко все пак. А стажантите се обучават върху пациенти без избор на екип без значение осигурени ли са или не, което е всъщност частта, която засяга авторката.
Не знам защо е без осигуровки, но не винаги липста на осигуровки озаначава, че човек е тарикат и се мъчи да спести от здраве и т. н. Много жени има, които живеят и работят в чужбина, където се осигуряват, които след това се връщат в България. Ако са в ЕС осигуровките им се признават, но това отнема време и докато се случи се третират като неосигурени. Плащат си, събират си документите, а после ЗК им връща парите.

# 32
В територията всичко се заплаща, въкреки че преди това си платил данъци, осигуровки и т.н. Дори на теория да е 0 лева, на практика все ще измилят нещо, с което да изцицат пациентите. Отделно у нас е насадено "страх лозе пази" и да си плащаме, за да не ни убият в болницата, което само по себе си води го изкуствена корупция и до трайно развращение на ума и на съзнанието. Скоро очаквам да започнат да ни таксуват и въздуха, нищо че отдавна е порядъчно мръсен и негоден.

Чувал съм, че имало допълнителни здравни застраховки, които покривали и родилни разходи, включително и непредвидени, но това беше преди повече от 2 г. и нямам идея кои са читавите застрахователни компании и какви са таксите в момента

# 33
  • WonderLand
Има такива застраховки да, повдчето читави работодатели в България ги осигуряват за служителите си безплатно. Но те не важат в държавните болници мисля. Тоест ако имаш такава и отидеш в държавна болница трябва да си платиш, да си вземеш фактура и с фактурата да си подадеш документи за възстановяване на разходи.

# 34
Ами то, ако има работодател, нали ще е здравноосигурена, ако си е оправила старите задължения При нас допълнителното здравно осигуряване не важеше, ако служителят е с прекъснати здравни права.

Общи условия

Активация на акаунт