Майка ми, ми говори против мъжът ми

• 5 234
  • 72
  •   1
Отговори
# 30
Има майки, които не искат да останат сами и затова по всякакъв начин саботират връзките на дъщерите си, стига да им се разреши. Внучето е добре дошло, мъжът се прогонва и така си живеят тримцата. Просто трябва да се освободиш от идеята, че майка ти задължително ти мисли най-доброто. Тя си има свои представи, психични проблеми и идеи. Взимай си решенията и си ги отстоявай.

# 31
Само на 20, но ще трябва бързо да порастнеш. А това означава да научиш и претъпнеш: ти не си отговона за чувствата на майка ти. Това, че й казваш истината в очите, а тя те манипулира, като се цупи - говори само лошо за нея. Погледни на нея с очите на голям човек, а не като нейна дъщеря.
  Тя смята, че мъжете са излишни в този живот. Че трябват само за разплод. Съгласна ли си с това? Съгласна ли си, че трябва да се лишиш от любовта, защото тя не е имала късмет в живота? Да лишиш детето си от баща - добър баща?
  Да порастнеш означава да отстояваш мнението си. Не да викаш, да се караш. А спокойно да можеш да кажеш: Това е твое мнение, но аз не съм съгласна с теб. Ако искаш да загубиш дъщеря - продължавай така.
  И след това да не се притесняваш, че тя се сърди. След това не обръщаш внимание и с мълчание подминаваш всички нейни реплики. Като няма,  с кого да спори, тя може и да спре. А ти се учиш да бъдеш силна.
 По същия начин реагираш и на нападките за работата на съпруга ти - Това не е твоя работа.

Успех! Докато мине трудното, а после може и да се изнесете.

/и един съвет - не цититай във форума точни суми, заплати, разходи. "Имаме спестени" е достатъчно. Така човек разбира и че сте разумни хора. А  и няма да получиш упреци от рода на: Че това пари ли са?/

# 32
Да, по-добре е да се изнесете, но е хубаво и мъжът ти да работи по повишаване на квалификацията, защото ти обясниха с това сервитьорство до къде ще я докарате. Тия 13 бона ще ги изядете за по-малко от година и после накъде? Права е майка ти да се тревожи, то си е за тревога вашата, но никак не е права да ти нарежда зарежи го. Не й го позволявай.

# 33
Благодаря Ви за съветите. А докато бях бременна тя се молеше да абортирам спонтанно, молеше ме да направя аборт. А аз имам болест която не ми позволява да забременея и ако забременея, ще го изхвърля, уви с много лежене в болница под всякакви системи успях да премина през това. Скоро личната ми каза добре че съм родила сега че по натам нямаше да стане. В момента майка ми все още е на мнението че не е трябвало това дете да се роди....не знам аз ли правя нещо грешно или тя просто е от тези, гадните майки. Докато бях бременна казваше, "е добре аз сега със кого да ходя на почивки, знаеш че няма с кого"..... живея в жилището на майка ми, защото няма как другаде просто, но след карантината си обещавам че ще се изнеса с мъжът ми. А й половината жилище се води на мое име, и мисля че имам пълното право да живея в него, но това ще се промени защото искам спокойствие за мъжът ми и за меп и детето ми да живее в спокойна среда, обмислях го но се колебах с това дали ще се справя но уви трябва.

# 34
Ще се справиш, детето е най-големия стимул.

# 35
Чуй сега какво ще ти кажа.
Първо майка ти няма да престане, дори и да се изнесе те. Но поне ще сте сами и няма да ти дудне постоянно. Ти и само ти можеш да спреш това нещо. Моя колежка по същия начин успя да разведе дъщеря си с бебе на 1 месец. Не спря докато не го постигна. Сега детето е на 7г.Дъщеря и и внучката са си при нея и пак продължава да дирижира живота на дъщеря си.
Това ли искаш. Натам върви и твоята работа.
Момичетата са прави. Изнесете се и не допускай майка си да се меси в живота ви. Но първо заживейте сами. Ти и само ти си тази която може да определи границата на майка си.

# 36
  • София
Благодаря Ви за съветите. А докато бях бременна тя се молеше да абортирам спонтанно, молеше ме да направя аборт. А аз имам болест която не ми позволява да забременея и ако забременея, ще го изхвърля, уви с много лежене в болница под всякакви системи успях да премина през това. Скоро личната ми каза добре че съм родила сега че по натам нямаше да стане. В момента майка ми все още е на мнението че не е трябвало това дете да се роди....не знам аз ли правя нещо грешно или тя просто е от тези, гадните майки. Докато бях бременна казваше, "е добре аз сега със кого да ходя на почивки, знаеш че няма с кого"..... живея в жилището на майка ми, защото няма как другаде просто, но след карантината си обещавам че ще се изнеса с мъжът ми. А й половината жилище се води на мое име, и мисля че имам пълното право да живея в него, но това ще се промени защото искам спокойствие за мъжът ми и за меп и детето ми да живее в спокойна среда, обмислях го но се колебах с това дали ще се справя но уви трябва.
Единственото грешно или по - скоро в твой ущърб, което си направила е, че не си се изнесла още след реакцията за бременността. Не знам изобщо как живееш с такъв човек. Според теб нормално  ли  една майка да се моли детето й да абортира и като не става спонтанно да иска да е умишлено? Ти би ли пожелала такова нещо на твоето дете за внучето ти един ден? Това може и сама да си отговориш. Потресена съм от историята.

# 37
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
 Определено ви трябва самостоятелност, по спешност. На първо време гарсониера за вас тримата, ще е достатъчна. Майка ти е "отровен човек".

# 38
Това ме потресе 😵 Как е възможно майка да се моли дъщеря ѝ да абортира.
Когато забременях с първото ми дете не беше планирано, даже не беше желано от моя страна, не беше ѝ от подходящият човек, а аз бях на 18. Имах тежка бременност, няколко пъти даже щях да изгубя детето, но майка ми беше до мен и ме подкрепяше. Никога не поиска от мен да абортирам, напротив притесняваше се да не го изгубя.

# 39
  • out of space
Недей да слушаш човек, който няма дори средно, на когото му се плащат всички сметки, който иска да няма внуче, който не се радва на щастието на детето си. Това е майка ти, но не в истинския смисъл на думата...
Игнорирай я и при първа възможност се изнесете.

# 40
Изнасяйте се, за да не слушате глупостите на майка ти. Накрая ще се изпокарате заради нея.

# 41
Майка ти е провал. Няма образование, няма мъж, единственото, което е постигнала, е да си отвори краката и да те роди. Очаквала е възвръщаемост от теб - не финансова, а емоционална - да се жертваш за великата майчица, която с цената на много грижи, нерви и лишения те е направила човек и дрън-дрън-дрън.
Ти си на по-високо ниво от нея, мъжът ти се грижи за теб, майка ти само те дърпа назад. Ако й се оставиш, ще затънеш и ти, а покрай теб и детето. Изнесете се, заживейте сами, все ще се намери къде. Гледай си семейството, майка ти да се оправя. Не можеш да й помогнеш, тя няма капацитета да й бъде помогнато.

# 42
Чудя се, как може да има подобни родители?
Вчера гледах филм за деца, изнасилвани от бащите си..
Тук ситуацията не е по-различна, само изнасилването не е физическо, а психическо.
Гади ми се...

# 43
Не искам да говоря лошо за майка ти. Намери книгата за "Отровните родители" и я прочети.
Една майка не трябва да чака на порасналата си дъщеря да й прави компания и да я води по почивки.
 Една Добра майка дава криле на дъщеря си и я пуска да лети. Учи я да лети, подкрепя стремежите й.
 Мога да пиша много още, но....Последно - намери начин да се откъснеш от нейното влияние, ако трябва - говори с психолог.

# 44
Има майки, които не искат да останат сами и затова по всякакъв начин саботират връзките на дъщерите си, стига да им се разреши. Внучето е добре дошло, мъжът се прогонва и така си живеят тримцата. Просто трябва да се освободиш от идеята, че майка ти задължително ти мисли най-доброто. Тя си има свои представи, психични проблеми и идеи. Взимай си решенията и си ги отстоявай.

Общи условия

Активация на акаунт