The Handmaid's Tale - Тема IV - "Nolite te bastardes carborundorum"

• 37 118
  • 752
  •   1
Отговори
# 105
  • София
10 епизода е 4ти сезон.

Аз след втората книга някак по-малко се вълнувам за сериала...

# 106
  • На морето!
10 епизода е 4ти сезон.

Аз след втората книга някак по-малко се вълнувам за сериала...
И за съжаление ще има 5ти.

# 107
  • с трима мъже :)
Нека има Simple Smile ..  за нас, дето не сме чели книгата Wink

# 108
  • София
Аа що за съжаление? Аз пак ще си го гледам, просто няма да припадам от кеф както преди хахах. Щом Анатомията вече 15 години гледам, едва ли ще се откажа от този точно сериал.

# 109
На мен втората книга не ми беше особено впечатляваща. След първата си загубих съня, втората ми беше по-скучна.
Чакам сериала с нетърпение, но и аз не знам какво биха давали в пети сезон. Не искам да го разтягат до безкрай като други сериали, които си загубиха чара от ламтене за пари (тук гледам към Анатомията на Грей).
Според мен първият сезон е доста пред предишните два като вълнение, защото "шокиращата му стойност"  е много, много висока. Буквално подскачах на стола. Като видиш да извядят едно колко, да изгорят няколко ръце, да обесят един куп хора, малко претръпваш към гадостите в следващи епизоди. Джун сигурно е права, че в постепенно загряваща се вода може да се сварим - точно заради свикването.

# 110
Не само претръпването към шокиращите сцени, но и това, че се случват само на някои, а на главните герои им се разминава. В началото ни впечатляваше дори един дребен бунт, дребна победа - всичко беше геройство. Сега нещата се изкривиха и се случиха неща, които би трябвало да взривят системата, а реално наказания почти няма - по този начин избледня усещането за тотален ужас и тирания. Просто цялата тази "революция" се случва твърде бавно, което е нереално - или трябваше да бъде потушена още в началото или по-бързо да се случи.

# 111
  • София
Прислужницата пак добре върви, но примерно сравнена със Западен Свят, понеже и двата сериала имаха солидна основа за първи сезон и супер успешен първи сезон, Западен Свят "западна" след първия сезон, тук поне още държат някаква линия на сюжета, най-вероятно благодарение на намесата на Маргарет Атууд и работата ѝ по сценария

# 112
Аз на Западен свят трети сезон така и не успях да изгледам.
Прислужницата продължава да ми допада и все пак е филм трябва да има надежда и главните герои да оцелеят....

# 113
  • с трима мъже :)
Бе добър си е сериала, не може всички сериали да са като Game of Thrones Wink ... без да повличам полемики сега, че ще стане една...

# 114
На Джун наистина доста й се разминава напоследък...ще ми се наложи неща да бяха по-различно показани, но да видим.

# 115
  • На морето!
В момента гледам 3ти сезон по НВО 3 и чета старите теми.
Може ли някой да ми изпрати на ЛС финала на историята, за да съм подготвена? Благодаря в аванс Simple Smile

# 116
  • Вестерос
Как така финал на историята? Книгата беше само една и беше първи сезон, другото след това е на сценаристите измислица с помощ от авторката.
Тя издаде втора книга след успеха на първи сезон, книгата се развива 15 години след първата книга, аз още я чета, много бавно ми върви.

# 117
  • На морето!
Във втора книга имам предвид.
Първа я прочетох, втора не съм започвала, и съм към средата на трети сезон.

# 118
  • София
Във втора книга имам предвид.
Първа я прочетох, втора не съм започвала, и съм към средата на трети сезон.

Изпратих ти резюмето което съм пращала на момичетата тук Hug

# 119
  • На морето!
Благодаря и тук! Gift Heart

Общи условия

Активация на акаунт