The Handmaid's Tale - Тема IV - "Nolite te bastardes carborundorum"

• 37 250
  • 752
  •   1
Отговори
# 315
Джанин и преди си е имала такова поведение. Обича секса жената и има множество връзки несериозни. Много пъти го загатваха. Тя и при мисис Кийс казаха, че се радва на свободата си и прави секс непрекъснато.

При Джун вече беше- ето свободна съм и аз ще решавам с кого и кога!

# 316
  • Вестерос
Един мъж може да бъде насилен от жена, между другото. Пример мога да дам- Tribes of Europa, когато едната имаше харем от мъже и си избираше някой всяка нощ. Когато е против волята на човек, винаги е на сила.

# 317
Misery прати ми мейла си на лични, ще ти я пратя.
Може ли и на мен всички книги?
Абе това за секса с Люк си беше чисто изнасилване, ако бяха обърнати ролите и той и беше запушил устата как щяхме да реагираме?

# 318
  • Варна
Промото за епизод 9 https://www.youtube.com/watch?v=2GXGGTAtUUQ

# 319
Излязъл е дърпайтееее

# 320
Аз го гледах вече. Много ми хареса този път, но ще пиша по-подробно по-късно.

# 321
  • София
И аз го изгледах, ама нещо не ме грабна...

# 322
  • София
Тази книга, за която споменавате, има ли я някъде онлайн?

# 323
  • София
Тази книга, за която споменавате, има ли я някъде онлайн?

Мда, на всяка страница пиша който я иска да ми прати мейл, безвъзмездно я изпращам. Предупреждавам на английски е Simple Smile

# 324
Въпреки че прочетох доста негативни мнения за епизода, за мен той е един от най-силните този сезон.
Скрит текст:
Много ми хареса свидетелското показние на Джун. Не ми беше скучно, а на против. Допадна ми идеята, че с такъв равен, премерен тон успя да разкаже за чудовищните неща, които са и причинени.
Физиономиите на Серина и Фред в края на показанията ме изумиха - всъщност от какво бяха причинени тези учудени лица? Не очакваха, че ще разкаже всичко, което са направили? Не им хареса как звучи цялата поредица от гадости, разказана на глас?
Най-овратителната сцена за мен беше кратката част с въпросите на защитата. Първо, смятам за ужасно, че адвокатът на Уотърфорд е жена. Второ, фактът, че обвини Джун в прелюбодейство, да намеси връзката и с Люк и да го нарече "опит с лъжите в прелюбодейството и секса", грях заради който тя си е виновна, че е станала прислужница. Ама че гадна кучка! Да не говорим за това, че Джун се е съгласила на церемонията, поставена пред невероятния избор между изнасилвания и смърт. Абсолютна гадост, направо ми идеше да и извъртя един шамар. И не, прелюбодейството и греха не са причината тя да е в съда днес, понеже тези действия, макар и да са морално осъдими, не са били нарушение на закона в САЩ, по времето, когато Джун ги е извършила. Нарушение срещу закона са в тъпата страна, която са създали с идиотските и правила, в който е ясно, че едни са по-равни от други. И докато съм на темата за правилата и закона в Гилеад - според тях и Фред, и Серина отдавна трябва да са на стената заради собствените им престъпление по гилеадското право. Направо ми пламна кръвта.
Серина и Фред на излизане бяха гадничка картинка. На нея адски и личи, че вече не и пука за него и прави това, което ще и е изгодно. Според мен най-много си пролича при нейното изхъмкване, коагто го пита вярва ли в нещата, които е казал в съда и после, че му хвана ръката чак когато видя, че тълпата ги приветства, а не ги освирква. Ако ги освиркваше, щеше да гледа тъжно и да го играе потиснатата притурка на мъжа си, обаче като ги приветстваха, реши да хване тази сюжетна линия. Не ме учудва, че имат поддръжници - луди всякакви се разхождат по тази земя.
Лелята и Емили:
Да, от една страна, Джун не трябваше да я притиска, от друга обаче имаше ефект. Мойра не ми допадна в този епизод, виждам, че искат да ги противопоставят с Джун, обаче тя преди два епизода направи кажи-речи същото с Рита, а в предния сезод лично отиде да се разправя с Фред. Всъщност не смятам, че и лелите са имали особен избор, както и някои пазачи - трябвало е или да оцелеят и да бъдат такива, или да умрат. Ако не се лъжа, другият мъж в самолета, когато Джун се опита да избяга, беше точно пазач. Така че не съм съвсем съгласна с това, че "преминават в Канада като обикновени бежанци".

# 325
  • Вестерос
Хубава серия, обаче много психопатски почна да гледа Джун. Историята покрай Емили, мисля, че Джун насили нещата. Там съм на страната на Мойра

# 326
  • София
Изгледах.

Скрит текст:
Добър епизод.

Много се радвам, че ни показаха отново Джанин. Бе ясно, че не е мъртва (имах си аз). Но пък отново пленена, пф. Дано леля Лидия не я накара да преживее целия този кошмар отново. Но сякаш имат избор и двете...
Тъй като ще има и пети сезон, едва ли ще се разделим с тези толкова силни образи. Но тук е момента да направя една прогноза. Леля Лидия ще бъде убита от Джанин или заради нея ще се погуби. Някак си има поезия в това. Simple Smile
Отново видяхме доброто и злото в леля Лидия. Ан Дауд е уникална просто. След Елизабет и нейната Джун, лично за мен това е втория най-сполучлив и силен/изпипан образ в целия сериал!
Целият сегмент с Лидия и Джанин бе много силен.

Другото което е за отбелязване са свидетелските показания, които даде Джун. Поредно феноменално изпълнение на Елизабет с което нищо чудно да грабне и поредното Еми...

Най-накрая паднаха всички тайни от Джун към Люк и последния вече знае всичко. Хареса ми и че този път бе твърд и не позволи Джун да го насили отново. А също и не я послуша и отиде да чуе показанията. Така трябва, на Джун и трябва силен мъж, а не мунчо.

Мойра ми хареса също. Мм, Джун става малко обсебващо опасна. И като извади този налудничав поглед и си става доста страшна. :о Тук съм повече на страната на Мойра, струва ми се, че тя има по-реалната и трезва оценка в момента. Но дано да няма по-сериозен конфликт между двете.

Емили някак си остава в сянка този сезон с което не съм много съгласен, защото я харесвам много. Добре, че бе този епизод да я видим малко повече, но някак си се губи сред останалите.

Серена според мен хареса думите които отправи Фред и най-вече това, че наистина вярва в тях. Според мен истински застана до него, сякаш видя в него онзи мъж, който е обичала преди много години в един друг живот... Поне аз така си го интерпретирах.

Адвокатката бе ужасна. Как и даде сърце да изговори тези неща и то жена... Бляк.

Шокирах се като видях каква канадска тълпа се бе събрала да подкрепи Уотърфорд. Интересно защо нямаше такава тълпа за Джун и срещу Фред и Серена?! Тук са неубедителни сценаристите. Абсурдно е това. Не че няма луди. Има и то много. Но ако нещо такова се случи наистина, то хората, които ще искат да линчуват Фред и Серена ще са многократно повече.

# 327
  • Под кленовите дървета
Страхотно ме изкефи диалога накрая за гнева и защо заздравяването трябва да е единствения изход😈 съжалявам, но не ми се връзва група жени жертви на такива извращения като в Гилеад да споделят в кръг, когато реално има изслушване за процес и всеки свидетелски разказ може да натежи в полза на затварянето на Фред или опит за освобождаване на Гилеад. Разбирам Джун, вижда как може да им повлияе за да действат, вместо всеки ден са седят в кръг.
Не разбирам Мойра тотално, но всеки има своите лимити, тя си мисли, че в достигнала своите, но се надявам в следващите два епизода да стане малко по-дейна.

# 328
  • София
Израелеца

# 329
Охо, доста кофти
Аз разбирам Джун. Аз съм същата. Иначе пълна овца, ама стане ли въпрос за детето ...няма невъзможни неща. Дори сега, би загърбила всичко, и гнева, и отмъщение, и мъже, всичко, заради детето.
Интересна дилема й поставиха в трейлъра. Не е толкова безполезен онзи явно, добре я разбира и работи.

Общи условия

Активация на акаунт