The Handmaid's Tale - Тема IV - "Nolite te bastardes carborundorum"

• 37 252
  • 752
  •   1
Отговори
# 330
  • Вестерос
Показанията бяха страхотна игра! Настръхнах аз, докато говореше. Някои неща ги бях забравила.

Другите няма как да дадат показания за тях, защото са били другаде, не са ги познавали може би, а трябва да е персонално, а не общо за целия Гилиад.

# 331
  • Русе
От вчера се опитвам да изгледам серията, но не смея. След всичко, което си преживял да трябва да доказваш и да гледат пред лупа показанията ти за пролука. Това е същността на всеки процес. И като си помисля, че тези, които управляват в Гилеад са хора, които са били нормални наглед, интегрирани в свободно общество преди Гилеад, то със сигурност има още такива и в Канада. Такива, които са склонни да осъждат - моралисти ,готови да подкрепят инквицизицията за да издигат изкуствени ценности. Тя избяга от Гилеад, но подобен начин на мислене винаги го е имало и  при всяка възможност е готов да процъфти и да обслужва нечии интереси за власт.

# 332
От къде накъде адвоката на защитата ще разпитва Джун дали е имала връзка с женен мъж ?!? Това изобщо е нерелевантно към делото за военни престъпления и престъпления срещу човечеството срещу тези двамата...Това все едно да се води дело за изнасилване и да питат жертвата верно един месец сте имали връзка с сегашният си мъж ,когато той е бил женен?!? WTF!?!
Много слабо,многоооо.....
Иначе аз се изкефих лелята като се обеси за така че ги разбирам....а Мойра страшно ме дразни тя си спаси кожата сравнително рано и изобщо цялият и умерен и политически коректен моуд е нелеп.....освен това не става въпрос само за това ,което са им причинили лично на тях ,хората загубиха децата си...

# 333
  • с трима мъже :)
Ясно е всичко, което изкоментирахте по серията, по един или друг начин един и същи неща се повтарят.
Аз едно не разбрах и останах изключително изненадана от сцената: откъде се появи тази тълпа накрая и как така в Канада се намериха хора да поддържат гилеадци? Защо? Заради кое? Ако симпатизират на бременната Серена, ок. Но на Фред защо? Ето тая сцена още не мога да си обясня. Тя само показва, че общество с много свободи, може да сигне до грешни решения Simple Smile.

# 334
  • Вестерос
Абсолютно ирелевантно за делото е с кого е имала връзка Джун и че той е бил женен. Опитаха се да я изкарал лъжкиня, затова, нали да лъжеш е грях, та и прелюбодеянието също. Много снийки беше.

# 335
Не мисля, че са паднали всички тайни между Джун и Люк. Тепърва му предстои да разбере, че връзката между Ник и Джун се развива поне две години и има чувства. Знам, че му го каза още в записа, но си мисля, че и тази линия ще има развитие и ще разтърси Люк.
Иначе смятам за тъпо, че той се появи в съда след изричната и молба. Това не е проява на мъжкарство, както не е проява на любов да правиш секс с мъжа ти против волята му.

# 336
  • София
Ясно е всичко, което изкоментирахте по серията, по един или друг начин един и същи неща се повтарят.
Аз едно не разбрах и останах изключително изненадана от сцената: откъде се появи тази тълпа накрая и как така в Канада се намериха хора да поддържат гилеадци? Защо? Заради кое? Ако симпатизират на бременната Серена, ок. Но на Фред защо? Ето тая сцена още не мога да си обясня. Тя само показва, че общество с много свободи, може да сигне до грешни решения Simple Smile.

Ами фанатици различни, всяка секта, луд си има подкрепящи фанатици които го следват... Тааа

Мойра не е минала по-малко от Джун. Докато Джун е била изнасилвана един път в месеца, Мойра е била ежедневно в Джезабел... Тааа не е малко и нейното, просто разликата е че не са и отнели най-ценното на нея, дете.

# 337
Това за Мойра съм го забравила,може би защото изгледах сезон 1 за една нощ и не съм успяла да осмисля нещата.Иначе от тълпата не съм изненадана.....то и тук крайни фашисти и екстремисти си намират поддръжници ,така,че това не е много шоково ...пък и бременна жена винаги предизвиква хм...умиление ...
Надявам се да разменят Серена за Хана хахах 😂 ще бъде култово....

# 338
Това движение на религиозен фанатизъм има поддръжници навсякъде. Едва ли само в Сащ е имало- много хора са били фенове на Серина и такива като нея още преди войната. На практика те дори не подозираха за всички извращения преди да изпрати Джун писмата.
И до сега поддържат същата теза- прислужниците уж сами са избрали да служат, защото се чувстват грешни. За да изкупят вината си един вид. Адвокатката тази теза ще развива. Не бива да ви учудва и това, че адвокат е жена- навсякъде изнасилвачите ги защитават жени- винаги е в техен плюс. Съдията да е жена пък също е плюс- защото рядко дава максимума- за да не бъде обвинена в пристрастност към пола.
Фред и Серина са много наясно един с друг. Серинка се опияни отново от славата, но сама ще си навлече най-голямото наказание- да си живее е Гилеад. Така ми се струва на мен.

Много добре разбирам Джун. Също бих изпитвала злоба и желание за мъст към системни изнасилвачи, за похитителите на детето ми пък вече не знам какво да кажа. Разбирам и Мойра доннякъде, но е факт, че й беше една идея по-лесно- тя сама си го каза- беше нещо от рода, че е благодарна да е в джазабел. Не е само физическия контакт, прислужниците бяха мачкани психически много. Там имаха някаква относителна свобода.Освен това Мойра не е с отнето дете- различно е.
Само трябваше да постъпят по разумно и да накарат да свидетелства лелята в тяхна полза първо.

Обвиненията ми харесага- не бяха изчерпателни, но просто няма как. Ако Джун показва такова самообладание винаги- шапка й свалям. Ще я видим в съда. Люч, че вече бил разбрал и знаел отново ме подразни- нищо не знае, ама.....

Не го разбирам още Лоурънс в каква посока ще променя Гилеад? Да не е към още по-зле?

А и Елизабет Мос ми се струва с голям корем- вижте сцената, в която реже косата си. Там е снимана отгоре и си е направо бременно коремче?

Джанин очаквам този път да не се поддава на внушения. Най-вероятно както казахте ще е причина за края на леля Лидия.

# 339
  • София
От вчера се опитвам да изгледам серията, но не смея. След всичко, което си преживял да трябва да доказваш и да гледат пред лупа показанията ти за пролука. Това е същността на всеки процес. И като си помисля, че тези, които управляват в Гилеад са хора, които са били нормални наглед, интегрирани в свободно общество преди Гилеад, то със сигурност има още такива и в Канада. Такива, които са склонни да осъждат - моралисти ,готови да подкрепят инквицизицията за да издигат изкуствени ценности. Тя избяга от Гилеад, но подобен начин на мислене винаги го е имало и  при всяка възможност е готов да процъфти и да обслужва нечии интереси за власт.

Навсякъде ги има. Само се поразходете из темите във форума и ще откриете много подобни.

# 340
  • София, България
Току-що осъзнах, че актрисата, която играе момиченцето от Gifted - Мери, е г-жа Киис (Mckenna Grace) Astonished В момента е на 15г.

Линк

# 341
Angelas, да, ние вече го бяхме споменали.

Мен нещо не ме кефи напоследък Джун.. предусещам лош развой. Иначе играта е ок.

# 342
  • София, България
Голям спойлер за 9ти епизод, попаднах случайно, направо си е препразказ на епизода... за който няма търпение като мен...

Скрит текст:

# 343
Уха, мерси!
Скрит текст:
Дали булката на Ник ще е някое познато лице? Едва ли, май няма коя.
Супер несправедливо спрямо Джун и останалите жертви, ако мужсе размине на Фред. Аз искам честен край, а това не е.

# 344
Току-що осъзнах, че актрисата, която играе момиченцето от Gifted - Мери, е г-жа Киис (Mckenna Grace) Astonished В момента е на 15г.

Линк

Тя играе с Елизабет Мос и в Мад Мен, дъщерята на Доналд Дрейпър. Едит: ОбъркАла съм ги, ама толкова си приличат.

Последна редакция: нд, 06 юни 2021, 23:08 от Misery.

Общи условия

Активация на акаунт