The Handmaid's Tale - Тема IV - "Nolite te bastardes carborundorum"

• 37 258
  • 752
  •   1
Отговори
# 345
  • Свищов
Тя и в  Young Sheldon играе и като гледах епизоди от двата сериала един след друг, беше толкова сюреалистично.

# 346
  • София
Аййй последния епизод много добър! Пак си по ревах!

# 347
  • София, България
Ох да, на този не успях да се разрева обаче Grinning

Спойлер:
Скрит текст:
Доста силен епизод, срещата с Ник и Джун беше много емоционална... Интересно дали се е оженил за някоя позната или просто ни го показаха като факт.

А командира от Гилеад като каза на Фред, че ще ми изпращат мислите и молитвите си МУХАХАХАХАХАХХА, подскачах като малко дете от кеф Grin И Серина, когато осъзна, че може да й вземат детето... мммммм, payback Relieved

Интересно сега какво всъщност ще стане с Фред и Серена, не вярвам да се върнат в Гилеад. По-скоро идеята е след като Фред им даде информация, да ги освободят и да живеят свободни в Канада... Не виждам това как ще стане, някаква линейка се видя в промото за следващия епизод.

# 348
  • Вестерос
Това последна серия ли е?

# 349
  • София
някъде ми излезе реклама че сезона свършва на 16 юни.
може би ще има още една.

# 350
  • София
Има още една, ето трейлъра за последния

Скрит текст:
какво прави Джун в тая гора не знам, някаква линейка се вижда също...

# 351
Гледах го!
Скрит текст:
Беше вълнуващ и този епизод. Не толкова драматичен, но много вълнуващ. Поревах си също - връзката между Ник и Джун беше много специална - истинска любов. Той до такова степен я обича, че никога не би поискал да загърби съпруга си и предишното си семейство заради него. Просто я оставя да бъде щастлива, но продължава да я обича и ще направи всичко за нея. Даже все още си мисля, че е възможно и да пострада по някакъв начин заради това.

Съпругата му е някоя непозната и нарочно не я показаха - да е ясно, че за Ник тя не е нищо специално - реално познати подходящи няма, свободна жена за женене във филма не сме виждали, ако изключим Хана,разбира се, че като ги гледам скоро ще я женят и нея.

Естер ме кефи - наистина корава - предполагам, че са се постарали с наказанията, но тя трудно се пречупва. Мисля, че Джанин ще израсне покрай нея - ще я вземе под крилото си, ще бъде в ролята на Джун за нея и ще я спаси по някакъв начин - дори е възможно да пострада докато го прави.

Това, че Фред ще изтъргува свободата си беше ясно. Общо взето целта им беше точно това - да го притиснат да даде инфо. Като гледам всеки си изигра ролята - дори и Серина. Не съм убедена дали толкова я страх наистина, че ще пострада, ако той е в затвора или просто иска да е сигурно, че връщане назад в Гилеад няма и нито тя, нито детето й ще живеят там. Подозирам, че ще иска да продължи без мъжа си в един момент или поне на дистанция. Гадно е всичкото това спрямо Джун и останалите, но се случва всеки ден  и днес разни мафиоти, военни престъпници и всякакви други си гарантират свободата по този начин  и техните жертви не получават възмездие.

Мисля, че Джун ще си се опита да го раздаде сама - не знам точно как, но подозирам, че Серина ще ражда в подобна ситуация като Джун и ще знае, че всеки момент детето й ще бъде взето, но накрая все пак Джун ще прояви човечност.

# 352
Хубав беше последният епизод!

Аз обаче не разбирам нещо принципно - защо обвиненията към Фред и Серина са свързани само с Джун, при положение че доколкото съм разбрала те са (едни от) идеолозите и архитектите на Гилеад, съответно е логично да ги съдят и да държавен преврат и за престъпления към много хора?

# 353
Изключително адекватен коментар и аз се чудя сега....

# 354
  • Вестерос
Защото им трябва  конкретен потърпевш по отношение на престъпленията, за които бяха обвинени. Не са обвинени в престъпления срещу човечеството, а в отвличане, изнасилване, тормоз и т.н.

Хареса ми сцената с лелите, беше като Тайната вечеря.

# 355
  • София, България
Израелеца

Скрит текст:
Уф, малко ми е нереалистично как започнаха да се срещат така насам натам... Сега пък Лорънс се среща с Джун и Туело В Гилеад, в Канада... тази толкова трудна за преминаване граница нещо се разми последните епизоди в полза на сценария..

# 356
  • Под кленовите дървета
Защото им трябва  конкретен потърпевш по отношение на престъпленията, за които бяха обвинени. Не са обвинени в престъпления срещу човечеството, а в отвличане, изнасилване, тормоз и т.н.

Хареса ми сцената с лелите, беше като Тайната вечеря.

И аз за Фред това се чудих, реално съд Серена са идеолозите на Гилеад, би трябвало да ги съдят до дупка. Хареса ми епизода, ама чакам да дадете знак кога да пишем без скрит текст, че да си кажа😂

# 357
  • Русе
Няма как да  ги съдят като идеалозите на Гилеад, доколкото признават Гилеад като отделна страна със собствени правила и имат търговски взаимоотношения с нея.

# 358
  • с трима мъже :)
Аз я гледах серията, направо ми се спеше, докато я гледах.ЕДинственото, което ми стана интересно беше

Скрит текст:
халката, която Ник си сложи

Иначе, аз не мога да си представя, че жена , която толкова много е обичала един мъж, че се е омъжила за него и дете има от него, така лесно ще го забрави, ще започне да се дразни от поведението и характера му и т.н. Че той винаги си е бил такъв, и преди да ги разделят тримата (с Хана, имам предвид, като трети).
То Ник се е появил впоследствие, в един друг свят, където тя е имала нужда от защита. Ама тя нали това правеше в оня друг свят - търсеше си детето, за да се прибере при мъжа си. Нали толкова много го обичаше и си спомняше за него в Гилеад. Сега, като е с него, и се иска Люк. Че то мъже бол - и винаги има по-добри от избрания мъж.
Чудно ми е колко много тя страдаше в Гилеад за мъжа си, пък как сега той не и се нрави толкова много. Ник и харесва повече. На мен Ник ми харесва повече от Джун - той е по-здравомислещият. Пък и Люк се оказа, че не е толкова заспал, нали

Скрит текст:
извади сума документи , папки, листи, и показа на Джун , че и той е търсил Хана през цялото време и даже се чувстваше виновен, че въпреки, че не е спирал, всеки изминал ден е можело и повече да направи ...

# 359
Защо да не й се нрави Люк? Според мен тя иска да е с него- не видях грам да се замисли как ще продължат. Даже ми е чудно как пък грам отчуждение не чувства заради новия мъж и времето и за това, че много неща преживяха разделени.Това, че имат някакви проблеми в комуникацията не означава, че се съмбява дали иска да е с него.

Иначе много ми се ще Ник да изведе Хана и да заживее с Джун, но нали все пак не е типичния холивудски филм.

Общи условия

Активация на акаунт