The Handmaid's Tale - Тема IV - "Nolite te bastardes carborundorum"

• 37 146
  • 752
  •   1
Отговори
# 645
Като цяло такова мнение не ми се коментира, но точно това мислене води света към дъното. Да оправдаем, "Е, изнасилват я, ама тя си заслужава и той все пак ѝ даде уиски!"
Много момичета така оправдават и партньорите си насилници...
Гилиед е зло, свят, в който само елита и то основно мъжете, живеят добре и са постигнали своя рай. Де факти те са изпълнили мъжката мечта да нямат проблем и да си правят секс и с жена си, и с прислужницата, и в публичния дом, а както видяхме в случая с Естер и с чужди съпруги. За мен всичко това е извратено.

# 646
Съгласна съм с мнението на gigi-gagi. Това е точно като насилника да те тормози и след това да ти даде някакви права и да си благодарен за това. Абсолютно извратена история. Относно сериала гледах последната серия , но някак ми липсва развитието . Според мен го разтегнаха прекалено много и загуби интереса на зрителите. Реално нищо не се случва. Наистина се надявам шести сезон до е последен. Не съм чела и двете книги, но в случая се надявам на Хепи енд. И според мен Серина заслужава да стане прислужница. Даже съм разочарована че досега и се размина всичко. Няма съпруг, пък пълна свобода...

# 647
Г-жа Патмън нещо ми се вижда доста добронамерена този сезон. Преди не беше ли гадярка!? Даже май детето й идваше повече?

# 648
  • София
Поведението на Джун е напълно оправдано и обяснимо. Просто актрисата не се справя твърде добре.

# 649
Та те я изнасилваха всеки месец? Изнасилиха я когато беше бременна???!!

Наистина се изумявам като чета такива мнения за героите. Напоследък в темите не само на този сериал доста често ми се случва и нямам обяснение на това. Наистина мисленето на голяма част от хората, не само пишещите тук, но навсякъде се променя, възприятията на хората за добро и зло се променят. Вярно това са герои в сериали, но някак не мога да го разбера, направо не го проумявам.

Няма как поведението на Джун да е нормално. Просто няма как. И няма как да продължи напред. Аз се опитвам да се поставя на нейно място и мисля, че нямаше да оцелея физически и психически и всякак.
Не знам Серена дали наистина вярва във всички тези глупости, според мен не вярва. Пак казвам, че се надявам да я застигне съдбата на Джун и тогава да видим в какво вярва.

Последна редакция: пт, 30 сеп 2022, 21:39 от Ани (AHИ)

# 650
Момичета никой затворник против волята си, не си живее живота.

Аз поначало не харесвам Джун заради начина, по който изглежда, но винаги съм мислела, че това е търсен ефект.
За към този сезон, мислете я като силно травмиран човек. Като "болна" я разглеждайте в момента, развитието ще е да "оздравее" малко от малко.
Джун е силно манипулативна и покрай нея често си разсъждавам за себе си колко е допустимото и къде е границата. Серина дето я хвалите, че опитала да защити жените, кой я подтикна всъщност. То няма как да бъде подтикната без да го е искала някъде в себе си, ма и Джун помогна.
Наистина блестящо е изиграна Серина и грация и финес Simple Smile
Мен в образа не спира да ме дразни, как като разбра че е бременна и край, никъв интерес повече към Никол.

# 651
Серина не мисля, че вярва в каквото и да е, тя е обсебена от желанието за власт.
А как мъжете си мислели, че жените няма да имат против да ги ползват за разплод насилствено...просто 🤯. Има сурогатни майки, например, не е нужно да става с ритуално изнасилване. Серина също участва в измислянето на Гилеад, също седя и държа ръцете на Джун, докато мъжът ѝ я изнасилваше. Когато се възпротиви нещо покрай четенето беше всъщност, защото се почувства на заден план и засенчена от Фред и нещо се опита да нададе глас.

# 652
Преди създаването на Гилеад, в семейството на Фред и Серена тя е била силната в двойката. Той е един комплексар и мижитурка и нищо повече. След това нещата се обръщат и Серена доброволно и с желание приема ролята на покорната Съпруга. И наистина беше подтикната от Джун да тръгне да се бори за права някакви, за да си докаже, че тя е умна, силна и т.н. и някога е била водещата в семейството.
Наистина точно в този сериал се надявам да има хепиенд и Серена и другите като нея да си получат заслуженото. Трябва да има, за да има някаква надежда за нормалните хора.

И аз мисля, че умишлено са избрали актрисите за ролите. Красавицата Серена и не особено хубавата Джун.

# 653
Като цяло такова мнение не ми се коментира, но точно това мислене води света към дъното. Да оправдаем, "Е, изнасилват я, ама тя си заслужава и той все пак ѝ даде уиски!"
Много момичета така оправдават и партньорите си насилници...

Кой свят? Твоя или този в сериала?
Ти сравняваш с твоето ежедневие, но при тях обстоятелствата са различни.
Да,няма нужда да коментираш.

# 654
Света в сериала е бил нормален преди едни луди да наложат идеите си.
Всеки ден виждаме в света, който живеем, че има достатъчно луди, които добре пропагандират идеите си и никой не знае докъде ще ни доведе това.
И моето ежедневие е достатъчно реално, че дори в антиутопичен сериал да не оправдавам насилието, но ти си помисли за твоето.

# 655
Мен в образа не спира да ме дразни, как като разбра че е бременна и край, никъв интерес повече към Никол.
И мен това много ме дразни, все се каня да го напиша.
Голямо повтаряне беше "дъщеря ми, дъщеря ми". Бързо я забрави.

Не знам Серена дали наистина вярва във всички тези глупости, според мен не вярва. Пак казвам, че се надявам да я застигне съдбата на Джун и тогава да видим в какво вярва.

И аз не мисля, че вярва. Тя ми прилича на човек, който иска власт и да е над другите, както и да получи това, което желае. Още в първи сезон се видя, че тя е скроила шапките на останалите жени, но се надява да я приемат в съвета и тя пак да играе някаква роля, да бъде изключение, да бъде над другите жени.

Имам чувството, Адоралова, че гледаме различни сериали. Наистина сме толкова различни хората.

Аз харесвам Мос, Джун и играта и. В първите два сезона за мен беше много миловидна и приятна. Смятам, че промяната във външността отразява промяната във вътрешния и свят и е абсолютно търсен ефект. Не ми харесва сценаристкия подход към този персонаж. Пак казвам - разбирам болестта, депресията и желанието за мъст, но смятам, че сериалът не се справя добре с представянето.

# 656
Преди създаването на Гилеад, в семейството на Фред и Серена тя е била силната в двойката. Той е един комплексар и мижитурка и нищо повече. След това нещата се обръщат и Серена доброволно и с желание приема ролята на покорната Съпруга.
Серина никога не е била покорна съпруга. Тя имаше някакво поведение за пред хората, но между тях отношенията им си бяха както преди. Съветваше го в работата, пишеше му речи, говореше винаги в множествено число- "какво трябва да направим", управляваше кариерното му развитие, бъркаше се в политиката, в моменти, в които би трябвало да й е забранено да чете - абе той продължаваше да е пионка, а тя лидера, като дори не се е старала да го прави завоалирано, а си беше директна. Той си й позволяваше тези свободи и се отнасяше към нея с респеркт. Тя и в обществото доста волности си позволяваше - не случайно нея я бяха изпратили да настоява да разрешат на момичетата поне да чатат библията. Само накрая нещо му порасна работата и я наказа за това - тя обаче покорна не остана и тогава -  Ако помните идеята й беше тотално да го предаде и да си почне живот на чисто- бебето преобърна нещата.

Серина е вярваща, вярва в Господ, но вярва и че Господ я е избрал да върши определени дела и смята, че има правото да мине през всеки и всичко за да си ги постигне. Един вид се има за богоизбрана. С ясно съзнание си прави планове и стратегии така както й е удобно и много добре знае, че доброто за едни не е добро за други. Наясно е, че всичко е илюзия и има цел да държи масите в подчинение, за да може върхушката да си постига своите цели, но и вярва, че нейния Господ иска точно това и че не случайно я е избрал нея като част от тази върхушка. Абе извратени вярвания има.

Последна редакция: пт, 30 сеп 2022, 23:22 от ssiillvvyy

# 657
И моето ежедневие е достатъчно реално, че дори в антиутопичен сериал да не оправдавам насилието, но ти си помисли за твоето.

Kъде твърдя,че оправдавам насилие? Специално за Церемонията обясних как виждам аз нещата по отношение на мъжете и законите,които са създали. Също така си давам сметка,че във времена на безплодие, жените(дали имат и 1% от женското население) ,които все още са с работещи яйчници би следвало да приемат мисията да раждат деца,защото са единственият начин човечеството да просъществува. Друг е въпроса,че не подкрепям начина на забременяване.

Напротив,гледаме един и същ сериал.Само,че аз няма да ревна за Джун,която ми е безкрайно антипатична от последните 2 сезона,откачалка,която само се чуди кой да убие и как да накаже. Е,и с какво е по-добра от хората в Гилиад?! Същата като тяхната жестокост,но прикрита зад "ама аз го правя за другите,ама аз съм добър човек". Що хора измряха заради нейните интереси,че Джун да е доволна и щастлива..
И това неглижиране на Никол..горкото детенце!

# 658
  • Русе
Също така си давам сметка,че във времена на безплодие, жените(дали имат и 1% от женското население) ,които все още са с работещи яйчници би следвало да приемат мисията да раждат деца,защото са единственият начин човечеството да просъществува.
  Няма такова нещо като мисия, ако не си я избрал сам. Най-важното за съзнателния индивид е свободният избор.

# 659
Ще цитирам Джоузеф и ще кажа "На Гилеад не му пука за децата".
Ако беше важна раждаемостта, а не борбата за власт, територия, оръжия, положение нямаше да отнемат детето на Джун и Люк, да я пратят да бъде изнасилвана последователно в три домакинства, да бъде бита, обиждана, унижавана, малтретирана. Щяха да се отнасят към нея с уважение и да се намерят най-добрите обстоятелства, при които нейното семейство да се разсрасне и да произведе още човеци, а не тяхното дете да бъде отнето. Очевидно не е това целта.

Общи условия

Активация на акаунт