The Handmaid's Tale - Тема IV - "Nolite te bastardes carborundorum"

• 37 223
  • 752
  •   1
Отговори
# 495
Значи нещата не вървят на добре. Изобщо май ни застигна проклятието да живеем в интересни времена, даже много интересни.

# 496
  • Вестерос
В момента сериала е много актуален, покрай случващото се в САЩ с отмяната на правата за аборт, та най вероятно ще яхнат вълната ако се справят добре със сезона
Точно днес си мислех, как и в сериала тръгнаха нещата от отмяната на закона за абортите

# 497
Всеки щат си решава дали да забранява абортите.В тези,в които не са разрешени,незаконните аборти ще се увеличат.Аман от драми.Една жена реши ли да няма бебе,все ще намери начини,си мисля.

Серена вярно е,че има общо с идеите на Гилиад,но стана ясно,че нейните идеи не са били толкова брутални и Мъжете са ги променили в тяхно деспотство.

Аз не знам как бих живяла във времена на Гилиад,за мен това е по-страшно и от килия в затвор.
Марта ми се струва най-приемливата роля.

# 498
Всеки щат си решава дали да забранява абортите.В тези,в които не са разрешени,незаконните аборти ще се увеличат.Аман от драми.Една жена реши ли да няма бебе,все ще намери начини,си мисля.

Серена вярно е,че има общо с идеите на Гилиад,но стана ясно,че нейните идеи не са били толкова брутални и Мъжете са ги променили в тяхно деспотство.

Аз не знам как бих живяла във времена на Гилиад,за мен това е по-страшно и от килия в затвор.
Марта ми се струва най-приемливата роля.
Което е огромен проблем и драма, тъй като с тях ще нарастнат и смъртните случаи на жени, искащи да  прекратят бременност.
Огромнс стъпка назад в страната на неограничените възможности.

# 499
  • Вестерос
Огромна и то.

Още повече,че при тях да имаш над три деца е много често срещано, не е като да са в криза.

# 500
В Сащ поне могат да пътуват да съседния щат, какво да кажат полякините, които нямат право дори ако плода е с тежки увреждания? Не случайно е написана тази книга - всичко е толкова реално и възможно......................

Иначе чакам сезона с голямо нетърпение. Вече доста го разводниха и не смятам, че ще го приключат така бързо и лесно - явно ще си гледаме още доста сезони!

# 501
Могат, ако останат щати, които не ги забраняват. За момента само 13 са приели промяната, но се очаква и останалите да започнат. Не само смъртните случаи са проблем. Да речем те изнасилват. И ти забременяваш. Нямаш право на аборт и какво ти остава - да оставиш детето за осиновяване. Като преди това трябва да минеш през бременност, раждане, а след това и отново наместване на тялото ти хормонално и не само. А да не говорим за травмата за детето и травмата за майката, която винаги ще знае, че някъде на света живее нейно дете. Просто е абсурдно. 

Аз наистина се надявам това да е последният сезон. За мен Джунката няма да се спре пред нищо, за да спаи Хана, дори и това да е последното, което ще направи. Напоследък покрай това си мисля на какво е способна една майка за детето си.

# 502
  • София
Аз съм меко казано шокиран от това решение на съда и то в този свят в който живеем. Не знам, нямам думи и обяснение. Нещо като кучето си лае, а кервана си върви. При толкова много свобода, агентура, социални медии, Холивуд, организации и пр. и пр. и пр. и накрая се взима това решение?! То е ясно защо и кой го е взел, но не мога да ги разбера тези хора. Това е връщане назад в историята за САЩ като цяло.
А можеха да измислят да речем по-гъвкав вариант. Не директно забрана, щом това им е в главите. Можеха примерно да позволят аборт в първите седмици, както и ако е следствие от изнасилване (по дяволите то може да се забременее и от кръвосмешение!!). Пак щеше да има протести и отзвук, но не както сега. Неодумявам наистина.
И да, телата са си на жените, те решават, а не старчоците в робите. И да, Америка няма проблем с раждаемостта. Просто катастрофа.

И да, сериала е бил, е и винаги ще бъде актуален.

# 503
Аз съм за (почти) всякакви свободи, но каквато и да забрана и ограничения на абортите за мен е нелепа, недопустима и жестока на фона на всичко останало, което вече се позволява, прокламира и толерира.

За мен това, което прави Серина изключително противна е фактът, че освен че е идеолог на цялата система, се е надявала да мине метър и да седне до мъжете, за да продължи да мачка останалите жени. Не мога да я съжаля, че и те я изиграха и бере плодовете на собствената си сеитба.

# 504
Огромна и то.

Още повече,че при тях да имаш над три деца е много често срещано, не е като да са в криза.

Мисля, че не бройката на децата е проблем, а това че уж защитават правото на живот на тези "неродени" деца, но не бива да е на цената на съсипване на живота на други хора. Тази травма от изоставяне на дете или пък на отглеждане на нежелано - е травма за майката, травма за семейството на тази жена, дори за бащата, какво остава и за за самото дете, дори да е попадне на чудесни осиновители. Не случайно са казали, че пътя към ада е покрит с добри намерения - не бива да се правим на прекалени светци! Всъщност на всички вниманието ни е притъпено - всеки си мисли -е какво толкова - няма да се случи на мен или ако се случи - все ще измисля нещо, но наистина си е напълно възможно да осъмнем един ден в свят, в който не ни работят кредитните карти и зависим изцяло от някой друг.

# 505
  • София
То мани друго ми и извънматочната и мисед аборт искат да забранят. Минах през три миседа, един миналата седмица, не си представям как се причинява това нещо на една жена която е съсипана психически и иска помощ...

# 506
А да не говорим, че го има и момента, в който раждаш едно дете (без да те питат искаш или не искаш), а после ти го застрелват в училищата някакви изкукали хора.

# 507
То мани друго ми и извънматочната и мисед аборт искат да забранят. Минах през три миседа, един миналата седмица, не си представям как се причинява това нещо на една жена която е съсипана психически и иска помощ...
Съжалявам! И аз минах през това веднъж и наистина е ужасно нехуманно това мислене. Дори бях чела за случаи в Полша, в които бременността застрашава живота на жената и въпреки всичко не пристъпват към аборт - има и починали жени, оставили семейства и деца сирачета!

# 508
Съжалявам, Мацето!

Според мен жената трябва да има право на избор.

# 509
Ами аз имам обяснение по въпроса със закона.
Аз и другите данъкоплатци не сме длъжни(защото точно това се справи с нашите пари от данъци) да плащаме абортите на черните и латиносите,които не знаят друго,освен да си отварят краката и бременеят за добро утро и добър ден.Ай,нема нужда.Tъкмо чета в гугъл,че един аборт струва към $1000 средно.

Така е,с незаконните аборти,ще се увеличат и смъртните случаи,макар да смятам,че ще са в някакъв символичен %. Обаче,жените следва да си поемат отговорност за тяхните грешки.

Мен ми е все тази за закона честно казано,защото такива проблеми няма за мислене..и все пак е редно жените да имат право на избор.

При Гилиад е различно.Там нали само малцина жени могат да забременяват и износват,следвателно забраната на аборти е единственият начин,нацията им да просъществува.И в този ред на мисли,закона им там е много смислен.

Общи условия

Активация на акаунт