The Handmaid's Tale - Тема IV - "Nolite te bastardes carborundorum"

• 37 219
  • 752
  •   1
Отговори
# 510
  • Русе
Аз и другите данъкоплатци не сме длъжни(защото точно това се справи с нашите пари от данъци) да плащаме абортите на черните и латиносите,които не знаят друго,освен да си отварят краката и бременеят за добро утро и добър ден.Ай,нема нужда.Tъкмо чета в гугъл,че един аборт струва към $1000 средно.

А да ви идва на ума случайно, че така родените деца ще увеличават "'''черните и латиноситe, коите те знаят друго...."

# 511
Да,това също е проблем.В общи линии - няма оправия.
Ако намираш решение на проблемите,както за абортите,така и за родените деца,което решение да устройва всички астрани - аз съм цялата в слух.

# 512
Аз не мисля, че забраната за аборти, ще спре някого да си отваря краката. За данъкоплатеца ще стане по-зле, ако зле образовани, бедни и нямащи желание за деца хора раждат, зарязват деца в домове (за справка Румъния по време на забрана на аборти по времето на Чаушеску) или ги отглеждат в мизерни условия без образование и възпитание, само за да почнат и те да раждат след 15-20 години.
Освен това смятам, че така се започва - първо отнемат правата на дадена група, засягайки основно някакво малцинство, за което на никого не му пука и "нас това не ни засяга". После на следващо, после на друго и накрая стигат до нас (белите и образовани) по някакъв начин (примерно мъжът ми да се подписва, за да мога да си купя противозачатъчни). И изведнъж се оказва, че Джун е права в първи сезон, че никой не въвежда промените внезапно и в бавно загряваща се вода, жабата ще се свари без да усети.

Или като е писал Нимьолер:
Когато нацистите дойдоха за комунистите, аз мълчах; не бях комунист.
Когато дойдоха за социалдемократите, аз мълчах; не бях социалдемократ.
Когато дойдоха за тези от профсъюзите, аз мълчах; не членувах в профсъюз.
Когато дойдоха за евреите, аз мълчах; не бях евреин.
Когато дойдоха за мен – вече нямаше кой да говори.

П.П.: Мацето, много съжалявам за загубата! Прегръдки!

# 513
Аз и другите данъкоплатци не сме длъжни(защото точно това се справи с нашите пари от данъци) да плащаме абортите на черните и латиносите,които не знаят друго,освен да си отварят краката и бременеят за добро утро и добър ден.Ай,нема нужда.Tъкмо чета в гугъл,че един аборт струва към $1000 средно.

А да ви идва на ума случайно, че така родените деца ще увеличават "'''черните и латиноситe, коите те знаят друго...."

А раждането да не би да е по-евтино? Социалните помощи за това дете? Училището му? Всичко това пак ще лежи на същите данъкоплатци? Със сигурност не са разходите причината.

# 514
  • Вестерос
Раждането, отглеждането на дете в институция, приемни родители е много по-скъпо за данъкоплатеца от 1к за аборт.

# 515
Мисълта ми е дори да не се стига до раждания и домове,а щом една жена забременява и иска да абортира,да си поема сама сметките.
Да им плащаме купоните за храна,да им плащаме социалните жилища,да им плащаме здравеопазването,да плащаме на пенсионерите бумъри здравеопазването и високите пенсии..и на фона на това инфлация и безумни цени.

Аз пак казвам,че не бих гласувала против абортите,но щом в гласувано така,значи има нещо "зад кулисите",което ние не схващаме.
Още повече,че само половината щати са приели закона,при това с условия и въобще не смятам,че всички ще последват примера.
Като не можеш аборт в Щата А,ще идеш в Щата Б.

# 516
  • Русе

Аз пак казвам,че не бих гласувала против абортите,но щом в гласувано така,значи има нещо "зад кулисите",което ние не схващаме.

Задкулисието по принцип обслужва интересите на доста ограничена маса от хоря и не е в интерес на популацията, и не е до ограничена възможност за схващане. А забраната е не за безплатни аброти, а въобще за аборт

# 517
Доста се отклонихме от темата, но аз четох, че забраната е за след 15 седмица, в България не може след 12. Според мен ако тази информация е вярна, то не виждам какъв е проблема.

Наистина във филма забраната беше не по социални причини, а, защото има демографска криза. Проблемът започва там, поне според мен с въздигането на крайни религиозни формации, които имат добри ораторски способности и, които увлякоха много хора след себе си, които не осъзнаваха посоката, в която ги водят. Ако помните Серина имаше книги и самата тя беше оратор, мъжът ѝ беше някаква мижитурка. Именно на нея повярваха хората и след това.... антиутопия.

# 518
След 6 или 8ма седмица,мисля че е.
Ако е до 8-ма седмица,жените ще имат достатъчно време да направят аборт. За 6 седмици,ще са на ръба.
И пак казвам,една жена иска ли да няма бебе,винаги ще намери начин.

Aко трябва до Канада,Мексико ще иде и пак ще направи аборт.

# 519
  • София, България
Аз дойдох да пусна трейлъра за 5ти сезон, но гледам голяма дискусия се е завихрила. Трейлър

Спойлер за трейлъра
Скрит текст:
Аз съм изненадана от нещата които видях в трейлъра, не съм чела нищо напоследък и очаквах, че Джун няма да остане при Люк. А като гледам отива в друга посока сериала. Интересно ми е какво ще стане.

По темата с абортите - не е само проблема да се ограничават до нежелана бременност.
Нашумя наскоро случай на момиченце на 10г изнасилено от баща си и не й дават да направи аборт... става въпрос за дете на 10 години... със сигурност това е животозастрашаващо и т.н... изобощо не коментирам психическия аспект...

Има най-различни случай на жени, които знаят, че плода е увреден безвъзвратно и няма да оцелее, но след като приеха закона също не могат да направят аборт, а трябва да носят това бебе още няколко месеца с ясното съзнание, че... няма да оцелее.

Спирам, защото става тежко, но това изобщо не е ок и наистина се връщат много назад.

Законите за оръжията пък са още по безумни, но там според мен играят много пари и това ги спира да ги променят...

# 520
  • София
Ухаа яко тийзърче. Явно борбата ще е Серина и Джун този сезон

# 521
  • с трима мъже :)
.... но това изобщо не е ок и наистина се връщат много назад.

Онази вечер гледах по един от каналите, май беше СИНЕМАКС2 един филм за едно момиче през 1965г - ученичка, с нейната най-добра приятелка забременяват от приятелите си и понеже абортите са забранени, правят нелегален аборт при един зъболекар. Първа беше приятелката и и почина. Нашето момиче се изплаши и роди детето. Отказа се от аборта. И така.... след като роди, започна борбата и с живота и хората в него и т.н ... Не беше лош филмът, но ми хареса как завърши... Буквално в последните няколко секунди на филма ... по радиото казаха новината, че забраната за абортите пада (някъде 1977 мисля, че беше, ако не се лъжа) и тя беше много щастлива, че жените ще могат спокойно да взимат решения за живота си. И такава и беше репликата: че най-накрая борбата е спечелена в един по-съвременен свят.
И си помислих, че към днешна дата, около 50 години по-късно, отново се връща забраната от 1965 г... Т.е. прогрес няма, има регрес. Ако през онези години са умирали толкова жени и момичета поради нелегалните аборти, защо трябва да се връщат такива закони? Цели поколения са умирали, водейки борба за това право и сега някой го изтри ей-така, с един замах на ръката си и полагайки "подпис" на този "закон" Sad

# 522
  • София
Препоръчвам да изгледате по Нетфликс Keep sweet pray and obey. Документален на 4 части е . Some real life Handmaid's tale е... Направо бях втрещена...

# 523
# 524
Нямам търпение за новия сезон 😍

Общи условия

Активация на акаунт