The Handmaid's Tale - Тема IV - "Nolite te bastardes carborundorum"

• 37 204
  • 752
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Изгледах епизоди 1 и 2 на сезон 5.
Доволен съм, солиден старт!

Скрит текст:
Това което винаги е отличавало този сериал от останалите го има и то на големи дози. Актьорската игра, фокуса на камерата, атмосферата, самото отчетливо силно присъствие на персонажите, всеки със своята тежест...
Нямам почти никакви претенции. Не ми беше и скучно, даже си признавам, че епизод 1 ми хареса една идея повече, въпреки че в епизод 2 се случиха много важни неща.
Дано Джанин не е умряла, уф. Очаквах Естер да опита да се самоубие или да посегне на командира, което си е равносилно на самоубийство, но не и да отрови Джанин. Всъщност дано и Естер да е добре, ама се съмнявам.
Серина беше брутална, аууч. Ужас, това нещо да не ти е враг! Как ли се е почувствала Джун като видя Хана до нея и ироничната усмивка пусната за миг, предназначена точно към нея. Макар че тази усмивка да беше фенсървис и да няма място на подобно погребение, защото се предполага, че тази ехидна или самодоволна усмивка е видяна от милиони хора по света и как да се изразя, ами за мен си е пи-ар автогол за Гилеад. За мен това е пропуск и то не малък. НО, нз. Всичко останало - ТОП!
Интригата се изгражда по един много умел начин и очаквам много силен предпоследен сезон.
В епизод 3 искам да видя Емили.

# 556
Мислите ли, че ще доведат нещата до сюжета на книга 2?

# 557
И аз това се зачудих още като зърнах леля Лидия.

Вярно, че Естер се казваше бившата Съпруга.

Скрит текст:
Нищо не казвате за жената на Ник. Странен ми беше разговора им.

# 558

Скрит текст:
Нищо не казвате за жената на Ник. Странен ми беше разговора им.

аз казах:smiles:
Скрит текст:
много интересен персонаж, ще ми е любопитно да видя интригата там. Определено е наясно с много неща покрай Ник, което пък противоречи с държанието на Ник до момента - хич не е в негов стил да се разкрива 

# 559
леко съм разочарован. радвам се че поизместиха фокуса от изнасилванията и робството но новите неща не ми харесват. сериала беше различен в много отношения от другите - сега малко ми се изравни. накрая с детето доста плоско. Серина играе суперски. другата вече ми преиграва или по-скоро ми се повтаря. при играта на Серина виждам новости както предполага и персонажа

Скрит текст:
елизабет мос снима нов сериал и залагам че в края на този сезон ще сдаде багажа. нещо ми се загатва от звездите че малката съпружка /май Естер се казваше/ ще и заеме мястото

историята на ник жената с бастуна дано да е добро попадение

# 560
  • Русе
Много добри серии. Серена е астриса. Тя играе театър, пресметнат и ефектен. Скръбта ,погребението - всичко е игра. Обаче ще плати за тази игра. То беше ясно, че ще използва Хана. Джун също следва вътершната си логика и потребност от отмъщение ,не само лично но и протест срещу насилието, като започна да осъзнава че и тя се превръща в символ на насилието, което не е нейна цел. Обаче не отчете последствията. Накрая най-нероятно ще се изправи срещу дъщеря си, която предполагам е безвъвратно загубена и превърната в марионетка на системата.
И Серена и Джун ще изгубят собствените си битки навярно. Но дано Джун все пак разклати системата.
Не мога да схвана плановете на Туело. Защо поощри Джун. Какво имаше предвид,когато каза на Ник че Америка прощава, когато той е от страната на Канада. За какви планове говореше
  Естер не знам дали ще оживее, има я в два епизода още.

# 561
Той не е ли нещо като остатък на американските власти, които от Канада се борят да си върнат властта в сегашния Гилеад

# 562
Надявам се вече да може без скрит текст?

Естер ще оживее според мен, напълно възможно е и двете с Емили да оживеят.

На мен ми се струва, че Естер и Джун, които са на една вълна в момента, ще организират нещо заедно, ако пък е решено Джун да изчезне от сериала - нейното място ми се струва, че ще бъде заето от Ник или новата съпруга, или и двамата. Има нещо специално в тази жена - ще видим какво е!

# 563
Да и аз разбрах, че е правителство на САЩ в Канада, което иска да си върне властта.
Туело е част от връзката със Съпротивата. Ник помага, а си мисля, че на Туело му е жал за разбития им живот.

# 564
  • Русе
Никой няма да замести Джун. Каста е тя да играе до последната серия.И няма смисъл, другите са доста по плоски като цели.
Той не е ли нещо като остатък на американските власти, които от Канада се борят да си върнат властта в сегашния Гилеад
това съм го пропуснала. Не съм разсъждавала в тази посока. Ник и Джоузеф ще са му полезни. Ник е емоционално обзързан, Джоузеф си е прагматик

# 565
част от разочарованието ми от новия сезон е как прецакаха историята на Емили. чух че актрисата не искала да участва и може изобщо да не я видим. за мен тя си имаше жена и дете които я чакаха и можеше да е една от малкото с положителен край

# 566
Ник е много ценен, прикрит е и явно още не е заподозрян за нищо. Чудя се обаче докога ще помага. Емоционално е обвързан, заради детето, но то е далече, а пък от неговата история знаем, че той не е имал кой знае какви възможности преди. Помага на Джун, но...не знам какво ще стане с него нататък. Ще се издига и ще им помага, ще си остави и вратички, умен е.
 Но Серена няма да ги остави на мира. Освен новия мотив, детето, тя има и своята идеология. Глупакът Фред беше полезен, сега ще го доизползва и след смъртта му, даже по-добре стана за нея, че го няма.

# 567
  • Русе
Не знам Серена до кога ще си разиграва коня. Пътнам се намества на мястото на Фред и гледа на нея сякаш като пречка. Може би Серена ще се постарае да го спечели. Той е поддатлив , а жена му уязвима.

# 568
Ако актрисата откаже да участва, няма какво да направят.

Не знам ако за следващ сезон решат да развият историята от втората книга, Джун ще им трябва ми минимално. Освен ако не измислят допълнителна линия с нея. То и това, което сега гледаме са подробности, които ги няма в книгите.

Може би и жената на Ник е от Съпротивата? И Ник затова се е оженил за нея, тя ще го разбере. Може би са си взаимно изгодни. Само какво ще правят, когато ги натиснат за прислужница, както стана при Джоузеф.

# 569
имаше. че се местят някъде другаде в канада и започват да си градят нов живот. тя премина през купища неща и е нормално да се е сбозила но детето и си е мислело за нея през цялото време. също така жена и видимо е нямала друга жена и има топли чувства към нея. предпоставки за поне там да не е абсолютно зле всичко

Общи условия

Активация на акаунт