The Handmaid's Tale - Тема IV - "Nolite te bastardes carborundorum"

• 37 200
  • 752
  •   1
Отговори
# 570
Никой няма да замести Джун. Каста е тя да играе до последната серия.

Това е ясно, да - за следващия сезон имах предвид.

Ник е много ценен, прикрит е и явно още не е заподозрян за нищо. Чудя се обаче докога ще помага. Емоционално е обвързан, заради детето, но то е далече, а пък от неговата история знаем, че той не е имал кой знае какви възможности преди. Помага на Джун, но...не знам какво ще стане с него нататък. Ще се издига и ще им помага, ще си остави и вратички, умен е.
 Но Серена няма да ги остави на мира. Освен новия мотив, детето, тя има и своята идеология. Глупакът Фред беше полезен, сега ще го доизползва и след смъртта му, даже по-добре стана за нея, че го няма.

По подобен начин виждам и аз нещата около Ник и съпругата му. С такава съпруга вече е ясно, че той не иска да следва идеите на Гилеад в живота си и Джун не беше просто изключение. Вече въпроса е дали просто иска да си живее живота,както той си знае - като се прави на силно вярващ или ще иска да разчупи цялата система - ще видим. Може вече да са започнали нещо, може тепърва да се осъзнават, но нестандартната съпруга е някакъв фактор сериозен.
Смятам, че пак ще вкарат Серина като идеолог - един вид Гилеад ще се опитва да се отвори към света и Серина пак ще е ПР на акцията, ако може да се изразя така. Само, че в конкретната ситуацията ми се вижда твърде нереалистично това и вече филма прави завой към някава фантасмагория. Не ми е ясно много от Гилеад или от Канада ще се изявява отоново като гуру, възможно е да пътува между двете.

# 571
Според мен Серина се надъха от подкрепата в Канада. Видя възможност за пропаганда на местно ниво. Затова иска тази публичност, да събере още ненормалници в сектата си. Този път обаче, тя ще я управлява. Най-накрая да излезе от сенките. Особено пък сега, бременна, дойде ѝ още повече сила. И как е убедена, че ще има син. Дано да е момиче, та да види какво им е на всички майки, които страдат заради нейните болни амбиции и фантазии.
А Туело ми е малко мътен образ. Има нещо в него, което не ми вдъхва доверие. Имам чувството, че е влюбен в Серина и ще саботира Джун и компания.
За Джун - трудно е да съхрани човешкото в себе си, след всички извращения, на които беше подложена. Не мога да я съдя. Невъзможно е да продължи напред. Много точен слоган на сезона - “Някои грехове, не могат да бъдат измити”. Затова тя взе правосъдието в свои ръце, в противен случай нямаше да дочака такова.

# 572
Е,   в този смисъл Серина й направи услуга, показа й къде трябва да е фокуса й и къде точно е дъщеря й
Има и друго обяснение на поведението на Серина. В Канада тя има подкрепа, но малка, а Джун може да се добере до нея, както се добра до Фред, и да навреди на нея и детето й. Тя трябва да защити себе си и детето си, отделно, нали, болния й мозък. Затова реши да се бори на "своята" територия. Детето и на нея й дава фокус. Много добре прецени кои са замесени  убийството на Фред. На нея й трябва защита от Джун, и бъдеще, заради детето. Ако не беше бременна, може би, но само може би, щеше да си бие камшика нейде из Канада и туй то. Но връщане и в Психоландия не трябва да става току така, че да стане някоя Прислужница. Съответно почва театро и натискане на копчета. Бременноста й е допълнителен жокер
Туело събира съмишленици и информация. Едва ли Серина му е единствена задача и проблем. Хлъзгав е. Дипломат, агент, но мил, любезен...За детето й знаем ли 100 процента чие е, това не помня...

# 573
.За детето й знаем ли 100 процента чие е, това не помня...

Ами, не - имаше там някакви конспирации, че може и да е на Туеало, но никога не са представяли да имат нещо общо по между им, освен лека симпатия - така, че.................... по-скоро догадки. За това, че е момче - сякаш още на Фред му казаха, може би самата Серина каза категорично - син е, явно са й правили някакви изследвания.
Бащинството на Никол също е под въпрос, ако Фред наистина може да има деца!

# 574
Според мен Серина направи услуга на Гилиед, но сгреши за себе си.
Тя си мисля, че това ще я защити и ще я постави в по-добра позиция, но съм сигурна, че греши. Предполагам, че ще я накарат да се омъжи за някой перспективен командир и ще има драма, но няма да може нищо повече да направи.

# 575
И аз така мисля. Детето ако е на Туело, едва ли щеше да я прати там. А и няма как тя да го каже, автоматично ще я убият или по-лошо. А ако се задълбае в посока  бащинство на Никол, което вероятно е проверено, но все пак...може да обясни как се стига до ситуацията във 2 книга. Не знам дискутираме ли свободно  2 книга?

# 576
  • Русе
Не знам дискутираме ли свободно  2 книга?
  На мен би ми било интересно. Ако трябва в спойлер, ако някой не иска да знае

# 577
И на мен ми е интересно - ако трябва в спойлер!

# 578
Скрит текст:
Във втора книга една от гледните точки е на Никол, която е израснала в Канада без да знае коя е и не познава Джун, нито Ник, никой от познатите ни герои. Мисля си, че ако заради злобюла Серина задълбят много в бащинството на Никол, ще я скрият далече. Джун така или иначе няма да седи да я гледа...по една или друга причина.
Хана пък си е в Гилиад. Споменават бегло Джун. Явно тя ще продължи борбата другаде, но Хана ще е загубена за нея....
За леля Лидия нищо не намекват досега...но има време
Чудя се за Ник, не помня в книгата споменаха ли го...

# 579
  • София
Що няма трейлър на следващия епизод? Даже и израелците се стискат... Гледам и голямата група ми е изчезнала, американската... Их...

Иначе не съм впечатлена, но се радвам че върви към края си сериала. Липсват ми флешбеците, искам да има флеш-форуърди (правиха подобно в Lost).Усеща се че е друг режисьора, има разлика в заснемането на кадрите, но някак Джун ми идва в повече. И мен ме човърка Туело-Серина...

# 580
Първият епизод на новия сезон хич не ме грабна, вторият обаче ми хареса. Ивон Страховски (Серина) за мен е безапелационно най-добрата актриса, такава палитра от изражения има, голяма любимка ми е. Елизабет Мос, от друга страна, намирам за изключително посредствена актриса, стане ли напечено вечно е с една и съща физиономия и мига на парцали с полуотворена уста, не виждам никакъв талант, та чак прескачам някои сцени с нея.
Новата съпруга на Ник за мен е любопитен персонаж, ще следя с нетърпение развитието на интригата.

# 581
  • Свищов
От първи сезон още ме гложди, но в последната серия направо вече ми се стори, че не е в мен проблемът - нали "съпругите" трябва да са облечени в синьо, е това синьо все ми зеленее, но във втората серия роклята на Наоми за мен си беше чисто зелена. Аз ли съм зле с цветовете?

Иначе на мен сериалът напоследък хем ми затъпя, хем не ми се гледат такива тежки сцени. Ще го догледам на инат, ама тръпката я няма.

# 582
Хора някой чел ли е секуела The testaments да каже струва ли си парите 11 $ за Киндъл ? 😅
Чете ми се ,ама като му гледам ревютата ...съм раздвоена 😐

# 583
  • София
Чела съм го, заслужава си, но моля те пиши ми мейла си ще ти го препратя 🤗 какво 11£ хахах

# 584
Изгледах и аз най сетне и се връщам да ви чета,че се пазех от спойлери.Хареса ми,малко мудно почна,но страхотен завършек на втори епизод.Толкова да ми харесва визуално Серина,а е такава кучка злобна и отмъстителна 🤣.Нямам търпение Джун да и види сметката и на нея.Сега не съм го преживяла,но не мога да разбера Мойра и Люк защо не я подкрепят в омразата и ми я карат да загърби и продължи напред.Как ще забрави,детето и е там все пак.Според мен ще умре накрая,но ще я спаси.Чела съм и книгите де,но там който ги е чел знае че има доста дупки и пропуски и голямо прескачане.

Допълвам се,видях че обсъждате книгите.
Скрит текст:
В книгите ясно се казва че Ник е бащата,няма никакво съмнение че Никол е негово дете.Аз обаче помня от втора книга,че Никол избягва с Мойра и Люк и при атентант ги убиват,а нея връщат в Гилеад където се събира с Хана,Джун е убита отдавна.Ако имам време пак ще я прочета,че след това почнах сериала и май пооплитам кое е от книгите,кое от сериала.И жена му на Ник я има в книгите,доколкото помня той не искаше да спи с нея,че е малка на възраст и по късно май го принудиха за да няма прислужница.Абе книгите са доста хаотични,тук поне се следва линия и се допоясняват някой неща.

Последна редакция: пн, 19 сеп 2022, 01:33 от лещичка

Общи условия

Активация на акаунт