Време е за ИКЕА! - Тема 30

• 38 267
  • 767
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте,
Някой от вас дали случайно е слагал гардеробна система PAX от икеа?
В програмата им за проектиране пише че трябва да има поне 4 см разстояние до тавана, а при мен се получава по-малко от 2см 😒 Някой дали случайно знае защо е това изискване?

Във вашия случай задължително трябва да го сглобявате ПРАВ !!! Иначе няма да може да го вдигнете, ако го сглобявате легнал.
Препоръчвам ти да отвориш и да разгледаш схемите за сглобяване, налични си на сайта!

2см е твърде малко. А и таванът едва ли е нивелиран до милиметър и ако на едно място остават 2 см до тавана, на друго може да е 1 или по-малко. Предполагам за това. Аз идеално равен и подравнен таван не съм срещала..Програмата е едно - там всичко е идеално равно, на терен е доста по-различно, според мен поне.

# 421
При нас така или иначе ще трябва да се сглобява прав, понеже не е в основната спалня, а е в гардеробно помещение. Мерих го от три различни места и навсякъде си остава такова разстояние 🤔 Дано да може да се върне ако случайно избяга нанякъде 😢

# 422
На ваш риск ще е.
Ако е отворен, не ти връщат парите, а ти дават ваучер за сумата мисля.

В краен случай ако подпре, със зегето ще му отрежете от долния край страниците, гърбът е лесен, обаче пък вратите....не става май така.
И нивелирането...и то отнема/добавя сантиметри/милиметри..

Сетих се - като дойдат пакетите, без да ги отваряте ги изправете в помещенето да видите до къде стигат и дали подпират.
Ако не са отворени, имате право да ги върнете, ако са купени онлайн само обаче, и да ви върнат парите. Ще платите доставката за връщането обаче. По закон.

# 423
  • Deutschland/HE
А системите за гардеробни разглеждали ли сте? На мен много ми харесват, но нямам такова помещение.

# 424
  • София
Да питам за сроковете на доставка, че последното инфо е от около преди седмица. Спазват ли си 15-те дни към момента?

# 425
На ваш риск ще е.
Ако е отворен, не ти връщат парите, а ти дават ваучер за сумата мисля.

В краен случай ако подпре, със зегето ще му отрежете от долния край страниците, гърбът е лесен, обаче пък вратите....не става май така.
И нивелирането...и то отнема/добавя сантиметри/милиметри..

Сетих се - като дойдат пакетите, без да ги отваряте ги изправете в помещенето да видите до къде стигат и дали подпират.
Ако не са отворени, имате право да ги върнете, ако са купени онлайн само обаче, и да ви върнат парите. Ще платите доставката за връщането обаче. По закон.

Хубавото е че поне нашите ще са отворени без врати, така че ще стискам 🤞

# 426
О, да...без врати щом е...може да се пипне.
Ако има врати има риск и за тях че може да опират при отварянето. Че 2 см си е доста малко...

# 427
  • София
Да питам за сроковете на доставка, че последното инфо е от около преди седмица. Спазват ли си 15-те дни към момента?
Последно гледах седем дни на сайта, но дали ги спазват, нямам наблюдение.

# 428
  • София
О, да...без врати щом е...може да се пипне.
Ако има врати има риск и за тях че може да опират при отварянето. Че 2 см си е доста малко...
Имам Пакс вкъщи, но сглобяване изправен ми се струва доста сложно. Естествено, ако има желание, ще се намери и начин.

Разстоянието до тавана е само за да може да се изправи, както вече е писано.

# 429
Не е така..за пакса.
Схемите за сглобяване са 2 - легнал и изправен. Нищо сложно няма..всичко си е описано че и в картинки.
Двама трябват просто ако ще се сглобява прав
За легнал може и един човек.

А разстояние от 4 см ако имаш само - те уверявам че няма как посмъртно да го изправиш 😄😂😆
Та далеч не за това искат 4 см.

Личи си че дори не сте отваряли схемата. А се изказвате и заблуждавате.

# 430
  • София
Не е така..за пакса.
Схемите за сглобяване са 2 - легнал и изправен. Нищо сложно няма..всичко си е описано че и в картинки.
Двама трябват просто ако ще се сглобява прав
За легнал може и един човек.

А разстояние от 4 см ако имаш само - те уверявам че няма как посмъртно да го изправиш 😄😂😆
Та далеч не за това искат 4 см.

Личи си че дори не сте отваряли схемата. А се изказвате и заблуждавате.
Посипвам си главата с пепел. Виноват. Карах по спомени..

# 431
  • ENGLAND
Идвам с питанка за тези с  този шкаф https://www.ikea.com/gb/en/images/products/lillangen-single-wash … 61393_S5.JPG?f=sg . Какви крака сте сложили? Аз харесах тези https://www.ikea.com/gb/en/images/products/godmorgon-leg-round-s … 45627_S5.JPG?f=sg , но се чудя не са ли високи, няма ли да стане много висока мивката?

А за гардероба пакс, миналия ден докато чаках едни дойдоха да върнат цял гардероб, като го сглобявали не следвали инструкциите и всичките снадки изпочупени, върнаха едни дъски с изпочупени краища. И тази на връщането им обяни, че е трябвало да следват инструкциите и пак още нещо допълнително. Естествено взе им си изпочупените дъски и им върна парите

# 432
Doret, 3 вида крака са от серията, сравни с техните размери.

# 433
  • ENGLAND
Doret, 3 вида крака са от серията, сравни с техните размери.

Да, знам, мо са с различна височина, затова питах, кои са по-добре.

# 434
Някой дали може да ми каже за тези завеси?

Дали могат да се окачат на кукички, а не на такъв лост?

Не мога да разбера добре от снимката. Виждам, че имат от тази лента за кукичките, но кукичките сякаш са доста по-къси от местата, на които могат да се сложат. Дано сте ме разбрали....

https://www.ikea.bg/products/textiles-curtains-rugs/curtains-bli … EYASADEgJ6_vD_BwE

Общи условия

Активация на акаунт