Време е за ИКЕА! - Тема 30

• 38 208
  • 767
  •   1
Отговори
# 510
Ние не сме ходили на място за рекламация в магазина, защото е закупена он-лайн и би следвало така да се направи рекламацията.  Плащането е по банков път. Трябва да дойдат и да си я вземат. Не си заслужава в тази пандемия да се ходи до магазина и да се чака, защото винаги е голяма опашка на рекламацията.
Явно сме попаднали на някой заядливко, седящ на компютър и не му дреме, че ще ги съдим. Те си мислят, че за 200 лв няма да се занимаваме, ама не са познали. Въпросът е принципен най-вече. Защото за компанията няма да са само 200 лв, а репутация най-вече.

# 511
И нямаше никакви щети по товарната опаковка?

# 512
  • In transit
Според мен трябва да се иди на място в магазина и ще ви върнат парите за мивката.

# 513
И нямаше никакви щети по товарната опаковка?
Товарната опаковка е на определени части с картон и цялото в найлон. Нямаше разкъсвания на найлона
Не съм я закупила от магазин и не мисля, че трябва да ходя на място и да се редя на опашка за рекламация, а да дойдат и да си я вземат и да ми дадат ваучер за стойността или друга мивка. Аз съм в София, но ако бях от Сандански или Варна, отново ли трябваше да пътувам до магазина им за замяна? И те очакват да не си търсим правата.  Тъкмо някой от приятелите адвокат ще си заработи месечната издръжка за тяхна сметка.
Преглеждайте си стоката при получаване от Икеа, че да не се налага да ходите на място за рекламация, което очевидно често се случва!

# 514
Ако стоката е пристигнала по куриер, мисля, че така трябва да се върне, не те да идват да си я вземат. Нямам време да търся, но нещо такова ми е останало в главата..........може и да не съм права.

# 515
  • София
Desislavadem, кажете  после какво е станало със случая Ви, моля. Интересен казус е.

# 516
Desislavadem, кажете  после какво е станало със случая Ви, моля. Интересен казус е.
Да, разбира се

# 517
В общите им условия пише “ Всички транспортни и всякакви други разходи по връщането на Стоката са изцяло за сметка на Потребителя. До момента на обратното предаване на Стоката от страна на Потребителя на Доставчика, рискът от случайното и погиване или повреждане се носи изцяло от Потребителя”

# 518
Аз не разбрах защо не върнете втората мивка? Разходите би следвало да са за ваша сметка обаче.

# 519
  • In transit
И аз не мисля, че някой ще дойде да я вземе..те реално зор нямат. И да, ако аз си я поръчам онлайн и реша, че искам да я сменя, заменя или прочие ще ида до центъра им за поръчки във Варна, където веднага ще ми върнат парите. Онлайн комуникацията им е на ниво 0. Това от опит.

# 520
  • София
Според мен сте попаднали на някой заядлив.
Поръчвали сме три кухни от Икеа. Всяка между 90 и 140 пакета. Ами невъзможно е (и много непрактично) да се отварят всичките за преглед при доставката. Иначе ще доставят по една кухня на ден, докато ме чакат да оглеждам всеки пакет.
Имахме само една грешка, сбъркан покривен панел. Върнахме го с голямо закъснение, поне месец. Нямаше проблем.

# 521
Ако стоката е пристигнала по куриер, мисля, че така трябва да се върне, не те да идват да си я вземат. Нямам време да търся, но нещо такова ми е останало в главата..........може и да не съм права.
Не ми приеха рекламацията, защото времето е изтекло. Аз я получих на 30.03, а им пиша на 22.06. и няма смисъл да се харча за куриер да им я изпращам. През това време се изработваше кухнята. И като стигнахме до монтажа, хоп изненада. Добре че по останалите уреди няма нищо, но те са от други магазини. Добре че реагирах бързо и закупих нова, за да продължат майсторите да сглобяват, иначе прекъснахме и тяхната работа за ден. Ако бях чакала да ми реагират от Икеа

# 522
  • София
А след като е купена същата мивка, какъв е проблемът да се върне първата с касовата бележка на втората? Скоро връщах в Икея едни вратички, които се оказа, че няма да ни трябват. Изпратих ги по куриер и доста бързо ми преведоха парите.

# 523
Мъжът ми се ядоса и иска да ги съдим. Можеше да нямам 200 лв излишни за друга мивка и да отреагирам веднага. Принципен е въпросът.

# 524
За какво точно ще ги съдите?
Може ли да се докаже, че дефектите са фабрични?
Иначе не би трябвало да е минало времето, нали не се брояха дните, в които магазинът е бил затворен по време на извънредното.

Общи условия

Активация на акаунт