Грижа за лицето за дами в прекрасната възраст 40+ № 10

• 81 730
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
Аз си поръчах това олио, около седмица го ползвам, няма зачервяване или нещо друго неприятно при мен.
Не знам и колко ретинол има в него, понеже не е отбелязано на етикета.
Някой ползвал ли го е?

# 631
Според вас  на колко години трябва да се включи ретинол в грижата за кожата? Simple Smile

# 632
Според мен още на 30+, като начало с 0.1% + слънцезащитна min.50+, след 40+ 0,6%, 1%
Аз започнах основно с кремчета на Авен с ретинол, но късно разбрах, че трябва серуми с по-високо съдържание. От 4 зими ползвам серуми, като започнах от 0.3%.
Има една таблица, но не мога да твърдя колко е вярна
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 12 дек 2020, 18:04 от Dari_77

# 633
Ами, аз започнах да го ползвам спорадично на 43, т.е. миналата зима. Преди 40 дори анти ейдж кремове не ползвах, основно хидратиращи - един денем и нощем. Промяна на рутината предприемам, когато виждам, че използваните продукти вече нямат ефект. При мен това се изразява в зачервяване и лющене по бузите, неприятна сухота, видимо дехидратирана кожа, посърнал вид и по-видими от обичайно линии по лицето.
Около мен има десетина години по-млади момичета, които ползват 1% ретинол ежедневно, плюс мезотерапии, радиочестотен лифтинг и химичен пилинг в козметични клиники и т.н. Има и много момичета, които на 30 започват да слагат ботокс и филъри. Въпрос на лично усещане и преценка е, според тип кожа, ген, лични очаквания, ...
Имам обаче и сестра, която е с година и половина по-малка от мен, която и сега не прави нищо кой знае какво за кожата си и изглежда съвсем добре - с почти никакви бръчки, никакви петна и свежа кожа с равномерен тен. Просто има щастието да е наследила "по-добрите" гени - тъмноока брюнетка с по-тъмна и плътна кожа от мен. Тя никога не е имала проблеми, нито с коса - дълга и гъста, нито с кожа. Винаги се е подсмихвала на моето усърдие Confused

Последна редакция: сб, 12 дек 2020, 18:09 от Light Beam

# 634
Аз от няколко години ползвам ретинол. Сменила съм много фирми. Общо взето кожата ми много добре го понасяше. Няколко фирми дори можех да нанасям всяка вечер, никакво раздразнение нямах после. Но наскоро една приятелка ми даде този на картинката. Още след първото нанасяне кожата ми на сутринта леко ме сърбеше. Повече от веднъж седмично не мога да го нанасям, иначе веднага усещам загряване и леко зачервяване. Това означава ли, че едва ли не за пръв път кожата ми вижда истински ретинол и всички т.нар. ретиноли, които досега съм ползвала, са въздух под налягане? Има ли някой с подобен опит?

# 635
Като говорим за ретинол - за мен това е най-ефективната антиейдж съставка. Пробвала съм различни през последните 5-6 години. Най-доволна съм от ретиноловата серия на М. Asam, която ползвам втора зима, и по-конкретно от серума с 1% ретинол. Нямам никакви неприятни усещания, зачервявания и други, а съм със светла, фина, тънка и доста суха кожа. За два месеца регистрирам чувствително избледняване на пигментацията  /имам си я по принцип и каквото и да правя, лятото се засилва/, по-избистрен тен и свежа кожа. Този серум имам предвид /в серията има още един, но е по-слаб/:
https://shop.bionat.bg/bg/m-asam/retinol-intense/%D1%80%D0%B5%D1 … 1%80%D1%83%D0%BC/

За отпуснат контур и отпуснати клепачи действа ли? На мен това ми е голямата грижа.

# 636
То затова май никой от кремовете не действа. Апаратни процедури и упражнения и разните му филъри и конци, но и те не знам колко дългосрочно решение са.

# 637
То затова май никой от кремовете не действа. Апаратни процедури и упражнения и разните му филъри и конци, но и те не знам колко дългосрочно решение са.
Напълно съм съгласна. Само още едно нещо действа - кило-две нагоре. Тогава всичко ми се изпъва перфектно Blush Миналата пролет за 2-3 месеца от повечко натоварване свалих 3-4 килца и така си останах .... е, точно тогава отпускането се показа с цялата си сила и не се оправи, както става на 30. От няколко седмици все съм гладна, а и се движа по-малко и съм + 1 кг, веднага се отрази положително на лицето.

Последна редакция: нд, 13 дек 2020, 21:41 от Light Beam

# 638
То затова природата се е погрижила, като влезе жената в менопауза да не може вече така бързо да отслабва, че и даже качва някое и друго килце, ей така, от никъде Simple Smile

# 639
Напълно съм съгласна. Само още едно нещо действа - кило-две нагоре. Тогава всичко ми се изпъва перфектно Blush Миналата пролет за 2-3 месеца от повечко натоварване свалих 3-4 килца и така си останах .... е, точно тогава отпускането се показа с цялата си сила и не се оправи, както става на 30. От няколко седмици все съм гладна, а и се движа по-малко и съм + 1 кг, веднага се отрази положително на лицето.

Това за килограмите и друг път съм го чувала, обаче според мен е точно обратното - ако има какво да виси (мазнина), то ще виси. Ако няма подкожни мазнини, контурът би трябвало да е значително по-прибран. Аз имам около 2 килограма в повече и мисля, че при мен е от това. Но явно за всеки си е индивидуално.

Последна редакция: пн, 14 дек 2020, 15:00 от Cafe

# 640
Мисля да отварям тези два серума, единия околоочен, другия за лице. На този за лице има знак за срок за годност - 24м. след отварянето, на този за очите само 6м. Много странно такава разлика за един и същи серум.

С този за очите ще внимавам, както предупреди съфорумка.

Последна редакция: пн, 14 дек 2020, 11:37 от Dari_77

# 641
Много вярно за кг/лице
До края на Октомври бях едни кг...мазнини точно на лицето , нямам и съответно кожата около челюстта ..виси....сега се освиних и съм +5-6кг... начиииии...изпънато като месечинка ми стана. На лицето бръчките над горната устна и  назолабиалните така се опнаха, че почти де, не личат.А тези около челюстта са запълнени с мазнинка..харесвам се ...ама само в лицето..☺ проблееем

# 642
Ееее, Cafe, мазнина ще виси ако имаш евентуално много свръх килограми - над 100 за 160 см, например. Тогава може евентуално да натежи.
Ама, иначе - от 51-52 на 48 аз направо си увиснах, особено около челюстта, както казва pinko. Хем структурата на лицето ми винаги е била по-обла и бузеста. С възрастта точно на бузите и в бюста мастната тъкан се стопява и от една страна намаляването на подкожните мазнини, от друга - намаляването на еластичността на кожата, водят до такъв резултат. Малкото килограми съвсем не са голям плюс от една възраст нататък. Ако сте обърнали внимание, най-сбръчкани са най-дребничките възрастни баби.
Те хората отдавна са го казали - след 40 трябва да избереш кое ти е по-важно - лице или дупе Grinning Аз, съм от поддръжниците на тази теория. Е, омекнах и напухкавях малко в краката, ама в лице се харесвам повече така.
И, да си призная не съм суетна до безумие и не съм привърженик на никоя крайност.

Последна редакция: пн, 14 дек 2020, 22:12 от Light Beam

# 643
Оххх, Light Beam, колко правилно си го казала - след 40 - дупето или лицето! И аз трябва скоро да направя своя избор. Rolling Eyes След първата пандемия бях качила 4 кг, но пък и лицето ми някак си  светеше, по-изпълнено да речем, исках да отслабна с 2 кг поне, но нещо не ставаше. Като попаднах в плен на Короната и сега съм 4 кг надолу, но пък и лицето ми посърна и бръчките около очите най-изпъкнаха. Но пък не ми се качват тия килограми.
На черен петък си купих комплект Био дамасцена на Алтея дневен и нощен, околоочения и крема против стареене. Ползвам само болднатите за сега. Капя и шипково масло почти по цялото лице. Но от седмица поне забелязвам особено през деня, околочната ми зона е толкова суха. Но пък сутрин пръскам обилно и ревитализиращия серум на Revolution Glycolic Acid. Дали е от него? Или е от шипковото масло?
Dari_77, "Pink Dress, за ретинол бих ви препоръчала да погледнете продуктите на Medik8, водят ги сред добрите в тази област.
Ще се радвам да споделите кремове за лице и серуми които ползвате, защото аз много не гледам състава от към безопасност, а трябва."

Извини ме за късния отговор, но не мога да ти дам и кой знае колко богата информация, защото и аз в момента се уча и информирам какво да избягваме в козметиката. Като цяло гледам да няма спирт и формалдехид, както и  консерванти, които отделят формалдехид - например imidazolidinyl urea, феноксиетанол, хлорефенезин, р-анизова киселина.. Всеки продукт му проучвам състава чрез INCI или Cosdna.
Скрит текст:
Скрит текст:
Много искам да ползвам и корейска козметика, както и ретинол, но аз имам сериозна медицинска причина, която ме възпира така да кажа с лека ръка да се мажа с неща, които може да ми навредят, като например Вит.С,Е,А, зелен чай, нар и други билкови екстракти.  Хвърлила съм око и на ТО и The Inkey List. Но да кажем, че ми трябва много добър козметик-дерматолог, който да отговаря адекватно на нуждите ми.
Извинявам се за дългия пост.

# 644
Аз пък на 01/01 започвам диета, от 55, сега съм 70, не мога да се понасям. Ако се отрази драстично на лицето, ще отида на процедури за мезо конци или подобно, омръзна ми да съм дебела.
Момичета, ще приключвам с NIOD и ТО, Paola's choice и подобни. Близо година, а няма кой знае какъв ефект, ще заложа на корейски серуми, да видим. Ретинол и третиноин също ми е време да включа в рутината.

Общи условия

Активация на акаунт