Астрология - 17 тема

• 32 915
  • 741
  •   1
Отговори
# 495
Многото съвпадения на планети означава, че хората са връстници. Тежките планети съвпадат приповечето от нас, ако сме родени в едно и също време на годината и на деня.

Един технически въпрос от мен към тези, които имат опит с astro.com. Как да проверя кога е било последното пълнолуние или новолуние преди раждането? Какво да избера от скролиращото меню?

докато разбереш как да ти се покаже в Астро.ком-а  пренаталното новолуние  , намери го сама

# 496
Е, аз пък имам неаспектирана  Венера. Която е управител на Слънцето. За нея пък какво пишат, мале, мале! За Нептун съвпад ДЦ да не говорим. Сатурн съвпад Слънце/Плутон/Юпитер. Слънце съвпад Плутон е бая кофти, но пък дава сила на характера. Марс наранен в 4-ти дом. Луна съвпад Хирон, в т квадрат с Уран и Марс, в 12-ти дом. От абсолютен интроверт станах абсолютен екстроверт. От срамежливка, която не можеше да обели една дума, сега не ми млъква устата и не знам що е то срам. Нито пък съм била смела, но станах.
И за Нептун на ДЦ казват илюзии, интриги, лъжи, партньор алкохолик и т.н. Нищо подобно. Да, като си млад гледаш през розови очила, заблуждаваш се, срещаш неподходящи партньори и имаш илюзии. Но с времето се научаваш да отсяваш плявата от житото. И тук един Сатурн би свършил добра работа, като те накара да гледаш по-реалистично на нещата.

Та, в една карта няма само лоши аспекти, и няма как един аспект да е изцяло лош, в него винаги има и добър потенциал. Както един знак няма само лоши черти. Или самата карта съдържа някакви компенсации. Например моята Венера е във взаимна рецепция с Юпитер.

# 497
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Това да се гледа само един аспект между две планети, наистина не е правилно. Аз имам Венера квадрат! Сатурн. Бих могла да кажа, че дори имам късмет в любовта!

Есмее, не че съм много наясно, но първо чукни в гугъл "новолуние , пълнолуние заедно с  годината ти на раждане" и след като откриеш датата , може да си построиш карта. Аз така намерих за себе си.

# 498
  • SF
Не, не, има си опция. Първо зададох въпроса тук, а после я намерих Simple Smile

18 дни преди да се родя е имало новолуние във Везни в точен съвпад с Юпитер.

# 499
  • в 1001-та нощ
Един технически въпрос от мен към тези, които имат опит с astro.com. Как да проверя кога е било последното пълнолуние или новолуние преди раждането? Какво да избера от скролиращото меню?

Аз си проверявам в таблиците: https://www.astro.com/swisseph/swepha_e.htm Скролни надолу и ще ги видиш Simple Smile

# 500
В картата на сина ми Венера е в опозиция на ретрограден Сатурн и освен това в квадрат с Уран и Нептун. Също е в квадратура с Луна и съвпад със Слънцето. Въобще не ми харесва това, още повече, че виждам, че той има проблеми в сферата на връзките.
Някой знае ли какво може да се прави, за да се отработят тези аспекти и да се ограничи влиянието им?

# 501
Това е т.нар. "Кръст" в наталната карта. Зависи в какви знаци е.По принцип е трудна ситуация, но за да Ви даде някой насоки е необходима цялата карта. Така не става.

# 502
Значи Венера е 11ти дом в Скорпион, Сатурн е в 5ти дом в Овен(ретрограден), Уран е във 2ри дом във Водолей, а Нептун е във 2ри дом в Козирог.
Много бих искала, но се притеснявам да му постна картата, тъй като не е моя, а не съм го питатала.
Дали може някакви насоки с горните уточнения?
И дали тези аспекти отслабват с годините или не?

# 503
Синът Ви е още  млад. По принцип отношението на Венера и Сатурн означават доста неща.Освен това опозицията по знак не е точна.Може би проблемите идват от квадрата на Венера с Уран ,т.е не е заинтересован от задържане на връзки.Освен това негативните отношения Венера/Сатурн може да означават,че човек не е достъпен за любов в ранна възраст. Освен това зависи Венера и Сатурн как са аспектирани по отделно. Изобщо нещата не са толкова лесни.Разглеждат се и много други карти на човека,не само рождената.

# 504
Като стана дума за неправилен прочит постоянно чета че рибите са едва ли не неми като риби и били меланхолични. Да, ама не! Познавам страшно много риби и всички те буквално не млъкват и са душата на компанията, където и да отидат по първата причина. Буквално засенчват всички около тях. Общо взето повече ми приличат на някои от стереотипните черти за близнаци, лъв, стрелец и везни.

# 505
Зависи какви доминанти имат още в картата. Но за протокола и аз не познавам мълчаливи Риби. Даже напротив. И все пак като архетип те са си артистични и адаптивни, не ги мисля тях Grinning

# 506
Титания, благодаря за отговора.
Колкото до заинтересоваността - напротив, заинтересован е, иска връзка, но не се получава и страда.
Аз затова търся как може да се отработят тези аспекти.
Четох в един руски сайт да довършваш всяко започнато нещо, незвисимо колко ти е трудно и да спортуваш активно - колко е вярно не знам. Знам само, че ми е мъчно.

# 507
melange, мисля си, че като четеш насоки по сайтове само си навреждаш и си причиняваш още по- голямо страдание. Не дей, минала съм по този път. Това е много вредно.

# 508
Катерица, това го разбирам с ума си, но не мога със сърцето си - трудно ми е да спра да чета и все си казвам, че е за да разбера как може да се отработят тези неща.

# 509
Във ведическата астрология има конкретни съвети за всеки аспект как да се отработи. От типа на "да носи висулка с кехлибар до гърдите и да пости в събота" са, не знам до колко това търсите. Все пак са практични, някакви насоки, за разлика от общите приказки на западните астролози и нумеролози тип "такава ти е кармата, сам си си го избрал!". Това е цитат по Николета Йохансен. Съветвам ви да спрете да ги четете, и нас много ни плашат. За мен това не са добри хора и не знам на какви точно сили служат, но астрологията и нумерологията трябва да помагат, а не да вредят. Според мен такива прочити вредят, защото внушават негативни програми в съзнанието! :/

Във ведическите съвети има някои типични за тяхната култура, които не може да ги приложим тук, освен ако човек не стане индуист като поднасяне на жълти цветя на една от техните богини. При тях ми допада, че едва ли не всичко може да бъде решено с носене на камъчета, даряване на дрехи и такива неща, поне дават някаква надежда. Не знам дали тези неща действат, ако има изпитали ги да казват! Simple Smile

Последна редакция: пн, 15 юни 2020, 11:19 от slunce_jusk

Общи условия

Активация на акаунт